Energie vergelijken - alles wat je weten wilt.energie vergelijken hoe-koop-ik.nl

Energie vergelijken abc

termen nu makkelijk

Energie vergelijken: alle termen gemakkelijk uitgelegd van hoe-koop-ik.nl.

Moeilijke termen over energie vergelijken worden uitgelegd. Wat is een energievergelijker? Voorschotnota? Energiebelasting? Piek-dal tarief?

Meer energie vergelijken

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees nieuws energie vergelijken

Energiemeter

Energiemeter, elektriciteitsmeter of gasmeter: het zijn aanduidingen voor het apparaat dat precies meet hoeveel energie je verbruikt. Je hebt een energiemeter voor elke Elektriciteit verbruik wordt aangegeven in kWh. Do...aansluiting.

Er bestaat dus een energiemeter voor elektriciteit en een energiemeter voor gas. De energiemeter wordt vanzelfsprekend gebruikt om af te lezen hoeveel elektriciteit of gas je hebt verbruikt. Op basis van de standen van de energiemeter wordt elk jaar een jaarafrekening gemaakt.

Standen energiemeter nodig bij overstappen

De energiemeter speelt ook een rol bij overstappen van energieleverancier. Als je overstapt, moet je de standen van je energiemeter doorgeven aan je nieuwe energieleverancier. Deze geeft de standen van de energiemeter weer door aan de oude energieleverancier, zodat deze een eindafrekening kan maken.

Ook als je gaat verhuizen zijn de standen van de energiemeter belangrijk. Bij de verhuizing moet je die standen van de energiemeter doorgeven aan je energieleverancier. Zo hoef je niet te betalen voor de energie die de volgende bewoners gebruikten.

Energiemeter helpt besparen

Besparen op elektriciteit. Alle energie besparings...

De energiemeter geeft jou ook veel nuttige informatie. Heb je wel eens goed gekeken hoeveel energie je verbruikt? Schrijf de standen van de energiemeter eens elke maand op, en ga dan kijken of je het effect van besparingsmaatregelen kunt meten op je energiemeter. Dat motiveert!

Heb je een energiemeter met een dubbel telwerk? Dat is een energiemeter die bedoeld is om het verbruik van piekuren en daluren apart te meten. Veel energiebedrijven bieden een 'dubbeltarief' aan, waarbij je in de daluren ('s nachts en in het weekend) een lagere energieprijs betaalt. Dat kan voordelig zijn, zeker als je al een energiemeter met dubbel telwerk in huis hebt.

Meer energie besparingstips:
energie besparen elektriciteit
energie besparen op gas

De kWH-meter is een energiemeter

Er is nog een ander apparaat dat soms een energiemeter genoemd wordt: de kWh-meter. Met deze energiemeter kun je precies meten hoeveel kilowattuur elektriciteit je gebruikt voor het apparaat dat je er op aansluit. Huishoudens die zo'n energiemeter gebruiken, besparen op jaarbasis ongeveer 50 euro op elektriciteit. Dat is pas een voordelige energiemeter!

Bereken je verbruik met de energiemeter

Bij hoe-koop-ik.nl kun je het verbruik van energie van je huishouden laten berekenen en de prijzen voor dat verbruik vergelijken. Vul je verbruik in en vergelijk alle energieleveranciers.
Meer weten over energie vergelijken

Doe de Koopwijzer energie vergelijken

Energie vergelijken kun je op laagste prijs, soort...De Koopwijzer energie vergelijken helpt je met antwoorden op belangrijke vragen voor jouw situatie.

  • Welk soort energie past het best bij jou?
  • Waarop energie vergelijken: laagste prijs, vaste prijs of groen?
  • Hoeveel bespaar je met energie vergelijken?
  • Welke energieleveranciers bieden jou de beste keuze?
  • Waar let je op bij energie vergelijken?
    En nog veel meer!

Breng je situatie en wensen in kaart met de Koopwijzer energie vergelijken.

Doe de KoopwijzerEnergie vergelijken

Besparen op elektriciteit door energie vergelijken...Energie vergelijken kun je op prijs, groen, zekerheid en vrijheid. Hier vind je alle energieleveranciers en aanbiedingen op een rij. Kies je voor de laagste prijs? Het groenste product? Voor de meeste zekerheid of juist vrijheid?

Vind het beste energiecontract voor jou.

Start energieprijzen vergelijken

 terug naar termen energie vergelijken

Welke energie past bij jou?

Doe de Koopwijzer energie vergelijken!
• Energie advies op maat
• Ontdek je voorkeur:
   prijs, groen of zekerheid?
• Check je besparing in €
• Vind jouw leverancier
start de koopwijzer

Actueel & laagste prijs

Energie vergelijken?
Bij hoe-koop-ik.nl:
Alle energieleveranciers
   vergelijken
Laagste energieprijzen
Vergelijk energie op soort
Onafhankelijk vergelijken
Objectief

Energie vergelijken

Alle energieleveranciers vergelijken
Vergelijk energie op:
• Laagste prijs
• Groenste product
• Meeste prijszekerheid
Vergelijk energie


energie vergelijken: alle informatie