Energie vergelijken - alles wat je weten wilt.energie vergelijken hoe-koop-ik.nl

Fabels energie vergelijk

& de feiten

Energie vergelijken: wat zijn de voordelen? Zijn er ook nadelen? Alle informatie energie vergelijken bij hoe-koop-ik.nl.

Fabels energie vergelijken. Energie vergelijken bespaart weinig? Overstappen lastig? Alle fabels en feiten over energie vergelijken. Onafhankelijk.

Meer energie vergelijken

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees nieuws energie vergelijken

Fabels energie vergelijken

Feit of fabel over isolatie, zonnepanelen, cv-kete...

Vroeger had elke regio van Nederland een eigen, vast energiebedrijf. Tegenwoordig, sinds 2001, kun je zelf kiezen bij welk bedrijf je elektriciteit en gas afneemt. Sindsdien zie je overal aanbiedingen van energiebedrijven en kun je energie vergelijken.

De een zegt dat overstappen van energiebedrijf geen probleem is, de ander waarschuwt voor de rampen die je over je afroept. Wat zijn fabels, en wat zijn feiten?

1. Fabel of feit?
Overstappen doet haast niemand

Besparen op elektriciteit door energie vergelijken...Het is nu niet direct een sappig gespreksonderwerp, bij de koffieautomaat of de borrel. Energie. Misschien is dat de reden dat sommige mensen stellen dat overstappen van energiebedrijf niet zo vaak gebeurt. Je hoort er nog maar weinig over, in consumentenprogramma’s en zo. Wellicht komt dat omdat er weinig klachten zijn.

Niet voor niets zoveel
Feit is dat elk jaar 750.000 huishoudens in Nederland wisselen van energieleverancier. Dat kan je niet ‘haast niemand’ noemen. Dat doen die huishoudens niet voor niets. Dat doen ze om geld te besparen bijvoorbeeld. Of omdat ze een andere soort stroom willen. Of omdat ze ontevreden zijn over hun energiebedrijf.
Redenen waarom mensen overstappen naar een andere energieleverancier

2. Fabel of feit?
Bij overstappen komen ze gas en elektriciteit opnieuw aansluiten

Als je een andere energieleverancier neemt, dan moet die gas en elektriciteit bij jou thuis krijgen. Dat betekent dat ze hun eigen leidingen komen doortrekken naar jouw huis. De stoep moet open en alles gaat overhoop.

Energieleverancier en netbeheerder
Dat is natuurlijk maar een fabel. Je krijgt, als je overstapt, wel elektriciteit of gas van een andere leverancier. Maar de leidingen waardoor het gas en de elektriciteit bij jou thuis komen, hoeven niet vervangen te worden. Die zijn geen eigendom van het energiebedrijf, maar van de netbeheerder. Als je overstapt naar een ander energiebedrijf, blijft de netbeheerder dezelfde.
Alles over energieleveranciers

3. Fabel of feit?
Energie vergelijken levert wel € 400 op

Energie vergelijken bespaart honderden euro's. All...Dat je financieel voordeel kunt behalen door energie te vergelijken en over te stappen van energieleverancier, is voor de meeste mensen de reden om over te stappen. Maar: hoeveel kun je nu besparen? Is het een kwestie van een paar tientjes of kun je inderdaad € 400 besparen?

Gemiddeld huishouden
Feit is dat een gemiddeld huishouden (dat 3500 kWh stroom en 1700 m3 gas verbruikt) € 425 per jaar kan besparen door het overstappen van energieleverancier. Op een totale energierekening van ruim € 2.000 is dat geen kleinigheid. Hoe meer energie je verbruikt, hoe hoger de besparing. Voor een 5-persoons huishouden kan de besparing oplopen tot € 500!

Wil je precies weten hoeveel jij kunt besparen? Ga dan energie vergelijken bij hoe-koop-ik.nl. Vergelijk energieleveranciers op laagste prijs, groenste energie of prijszekerheid.

Ontdek alles over energie vergelijken

4. Fabel of feit?
Je kunt overstappen van gewone stroom naar groene stroom

Veel energiebedrijven maken reclame voor groene stroom. Maar kun je zomaar energie vergelijken en dan overstappen naar groene stroom? Of moet er dan iets aan de installatie in huis gebeuren? Krijg ik minder stroom als de windmolens stilstaan?

Ongemerkt overstappen
Dat zijn gelukkig allemaal fabels. Feit is dat groene stroom kwalitatief precies dezelfde stroom is. Het enige verschil is dat die stroom met duurzame bronnen is opgewekt, zoals zon of wind. Er hoeft bij jou thuis niets te veranderen. Ook valt de stroom niet weg als de wind minder waait of er geen zon schijnt. Groene energie wordt al door 40% van de huishoudens in Nederland gebruikt.
Je kunt verschillende aanbieders van groene stroom goed vergelijken.

5. Fabel of feit?
Bij overstappen zit je nooit zonder gas of elektriciteit

Energie vergelijken kun je op laagste prijs, soort...Als ik op een andere smartphone overstap, zit ik eventjes zonder bereik en mobiel internet. Dat vind ik vervelend. Is dat ook zo als ik overstap van energieleverancier? En hoe weet ik dan hoe laat de stroom en gas worden uit- en ingeschakeld?

Administratieve handeling
Dat je, als je overstapt van energieleverancier, eventjes zonder stroom of gas zit, is een fabel. Feit is dat de elektriciteit nog geen seconde wordt onderbroken als je overstapt.  Overstappen is vooral een administratieve handeling. Op een bepaalde datum ben je geen klant meer van het ene energiebedrijf, en word je klant van een andere energieleverancier. Daar hoef je het koken, internetten of tv-kijken niet voor te onderbreken.

Met de Koopwijzer energie vergelijken en ontdek welke energie bij je past: laagste prijs, vaste prijs of groen?
Doe de Koopwijzer energie vergelijken


Het beste energiecontract voor jou vind je in de Kijk & Vergelijk energie.

Start energie vergelijken

 

Feit of fabel? Alle informatie over isolatie, zonn...

Meer informatie energie vergelijken

energieprijzen vergelijken
energieleveranciers vergelijken

hoe gaat overstappen?

Welke energie past bij jou?

Doe de Koopwijzer energie vergelijken!
• Energie advies op maat
• Ontdek je voorkeur:
   prijs, groen of zekerheid?
• Check je besparing in €
• Vind jouw leverancier
start de koopwijzer

Actueel & laagste prijs

Energie vergelijken?
Bij hoe-koop-ik.nl:
Alle energieleveranciers
   vergelijken
Laagste energieprijzen
Vergelijk energie op soort
Onafhankelijk vergelijken
Objectief

Energie vergelijken

Alle energieleveranciers vergelijken
Vergelijk energie op:
• Laagste prijs
• Groenste product
• Meeste prijszekerheid
Vergelijk energie


energie vergelijken: alle informatie