Isolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl isolatie

Geluidsisolatie huis

akoestische isolatie

Geluidsisolatie. Onafhankelijke isolatie info van hoe-koop-ik.nl

Hoe werkt geluidsisolatie? Helpt geluidsisolatie tegen lawaai van verkeer of van de buren? Hoe vergelijk je geluidsisolatie van wand, muur, dak en vloer?

Meer over isolatie

Geluidsisolatie


Geluidsisolatie is steeds meer in trek. Meer mensen ontdekken dat isolatie van het huis niet alleen warmte kan opleveren, maar ook minder geluid. Isoleren tegen geluidshinder kan hand in hand gaan met een lage energierekening. Als je materialen kiest die zorgen voor geluidsisolatie.

Akoestische isolatie

Akoestische isolatie, een ander woord voor geluidsisolatie, is een prima manier om leefgeluiden van Geluidsisolatie. Alles over isolatie. Info, advies...buren, verkeerslawaai of vliegtuigherrie te verminderen. Mensen passen zelfs geluidsisolatie toe vanwege gezondheidsproblemen zoals slapeloosheid, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.

Hoe werkt geluidsisolatie?

Geluid ontstaat door een verandering in de luchtdruk. Door de trillende lucht ontstaat een geluidsgolf. Isolatie is er nu juist op gericht om lucht in te sluiten. Dat geldt voor geluidswerende isolatie, en voor warmte isolatie. Lucht die ingesloten is, kan niet trillen. Daardoor wordt de geluidsgolf onderbroken.
Bij geluidsoverlast, kun je de bron van het geluid, zoals een drukke straat, maar zelden aanpakken. Geluidsisolatie Geluid isolatie. Info over geluidsisolatie bij hoe...heb je wel zelf in de hand. De akoestische isolatie werkt van buiten naar binnen en andersom.

Geluidsisolatie van de muur, en dubbel glas, helpt tegen verkeerslawaai. Bijvoorbeeld van auto’s of brommers. Bij overlast van vliegtuigen denken mensen eerder aan geluidsisolatie van het dak of het plafond.

Ook buren en spelende kinderen kunnen een bron van geluidsoverlast zijn. Geluid dat je wilt binnenhouden is meestal harde muziek, tv-geluid en geluid van bijvoorbeeld spelende kinderen. Geluidsisolatie geeft je meer privacy en rust. Als die akoestische isolatie tegelijk warmte isolatie is, sla je twee vliegen in een klap.
Lees over isolatie: info & tips
Alles weten over warmte isolatie

Soorten geluidsisolatie

Ook bij geluidsisolatie draait het om de isolatiewaarde en de dikte van het isolatiemateriaal. Bepaal R-waarde isolatie. Onafhankelijke isolatie info va...vooraf welk doel geluidsisolatie heeft.
Er zijn ruwweg 5 soorten geluidsisolatie:

  1. Geluidsisolatie met vloerisolatie
  2. Geluidsisolatie van muren
  3. Geluidsisolatie via dakisolatie
  4. Geluidsisolatie van binnenmuren
  5. Geluidsisolatie met dubbel glas
Lees alles over isolatiewaarde


Geluidsisolatie vloer

Vloeren staan bij akoestische isolatie hoog op de wensenlijst. Vloeren kunnen grote geluidsbronnen Isolatie vloer. Alle soorten isolatie vergelijken....zijn, zeker verdiepingsvloeren in oudere huizen. Het gaat dan om geluidsisolatie van het plafond.
Twee geluidsisolatie maatregelen voor de vloer worden vaak gebruikt:

  • Dempende vloerbedekking: Dit vangt het geluid op en isoleert het. Dit levert warmte isolatie en geluids isolatie op.
  • Plafondisolatie: Isolatiewol wordt tussen de plafondbalken geblazen. Dit is isolatie voor geluid en warmte. Plafondisolatie is zeer comfortverhogend.


Vloerisolatie van de benedenvloer kan ook helpen als geluidsisolatie, al is niet technisch bewezen dat vloerisolatie ook geluid isoleren kan. Het isolatiemateriaal voor vloerisolatie is niet bedoeld als geluidswerende isolatie voor de vloer. Maar veel mensen geven na vloerisolatie wel aan, dat zij minder last hebben van geluid, zoals verkeerslawaai of geluid van buren.

Door met isolatie de vloer te verdikken kan geluid zich minder gemakkelijk verplaatsen. Het belangrijkste voordeel van vloerisolatie is comfort. Je hebt geen last meer van koude voeten.
Lees over vloerisolatie voor jouw huis

Geluidsisolatie muren

Spouwmuurisolatie is vooral warmte isolatie. Maar het werkt ook prima als geluidsisolatie. Ga maar Isoleren van de spouwmuren. Welk soort isolatie be...na: de ruimte tussen 2 muren is gevuld met lucht. Die lucht kan bewegen, zodat zonder isolatie geluids trillingen gewoon doorgaan. Ze kaatsen tegen de muur. Door de spouw te vullen met isolatiemateriaal wordt geluid geremd. Hoe groot de geluidsisolatie is, kan verschillen per soort isolatiemateriaal.

Je kunt spouwmuurisolatie uitstekend vergelijken op geluids isolerende eigenschappen. Wij hebben de mate van geluidsisolatie van soorten isolatiemateriaal voor je op een rij gezet. Ontdek de beste geluidsisolatie voor jouw huis in:
Alles over spouwmuurisolatie

Geluidsisolatie dak

Het dak is een goed object voor geluidsisolatie, net als de muur. Het is groot en kan veel geluid Isoleren van dak bespaart 30%. Onafhankelijke isol...doorgeven. Bij dakisolatie is geluidsisolatie een gunstig bij-effect.

Laat aan de isolatie adviseur weten dat geluidsisolatie belangrijk voor je is. Dan kiest het isolatiebedrijf voor isolatiemateriaal met geluids isolatie eigenschappen. Zo maakt dakisolatie je huis een stuk stiller. Vergelijk dakisolatie op geluidsisolatie in:
Alles over dakisolatie

Geluidsisolatie binnenmuren

Ben je een muziekliefhebber, of kijk je graag films met bioscoopgeluid? Geluidsisolatie zorgt er dan voor dat je het volume hoger kunt zetten zonder ruzie met de buren.

Wil je het geluid binnenhouden, dan is akoestische isolatie van de binnenmuren een idee. Geluid isoleren voordat de trilling de muur bereikt, voorkomt dat geluid zich kan voortzetten. Denk aan noppendekens op de binnenmuur. Die zie je vaak als akoestische isolatie in muziekstudio’s.
Lees over binnenmuur isoleren

Geluidsisolatie ramen

Dubbel glas informatie. Onafhankelijke info van ho...Geluidsisolatie van de ramen kan met dubbel glas. Standaard dubbel glas werkt al geluidswerend. Twee glasplaten en de spouw (de ruimte tussen de glasplaten) dempen de trillingen.
Alles over geluidsisolatie door dubbel glas

Hoe breder de spouw in het dubbel glas, hoe beter geluidsisolerend het glas is.
Van alle soorten dubbel glas, HR glas, veiligheidsglas en zonwerend glas kan geluidswerend glas gemaakt worden.
Er zijn drie manieren om glas geluidswerend te maken:

  1. Vullen van de spouw met gas.
  2. Variabele dikte van glas en bredere spouw.
  3. Geluidswerende folie (PVB-folie).

Geluidsisolatie materialen

Je kunt isolatiemateriaal vergelijken op geluidsisolatie. Bijvoorbeeld geluidsisolatie platen. Elk isolatiemateriaal heeft naast de geluidsisolatie ook andere eigenschappen op het gebied van isolatiewaarde, vochtgedrag en brandveiligheid.
Bekijk geluiddempend materiaal

Als je isolatiemateriaal op geluidsisolatie wilt vergelijken, ga dan naar Kijk & Vergelijk isolatie. Daar vind je het meest gebruikte isolatiemateriaal en de geluidsisolatie.

Kijk en Vergelijk isolatie

Geluidsisolatie kopen

Let bij het kopen van geluidsisolatie op meer dan alleen de prijs. Juist de geluidsisolerende werking moet op 1 staan.Kosten isoleren overzicht. Wat kost isoleren van j... Goedkoop is dan vaak duurkoop. De prijs van isolatie en geluidsisolatie worden vooral bepaald door het oppervlak van dak, gevel of vloer.
Maar ook de isolatiewaarde is van invloed op de prijs. Dat is voor elk huis anders. Een offerte op maat is de beste manier om de isolatie prijs voor jouw woning te bepalen.
Meer over de isolatie prijs

Geluidsisolatie prijs

Wil je de prijs weten van geluidsisolatie? Met 1 aanvraag vraag je via hoe-koop-ik.nl 3 offertes Isolatie offertes aanvragen. Gratis en vrijblijven...aan. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en de isolatie kosten vergelijken.

Wij hebben kwalitatief goede isolatiebedrijven voor je geselecteerd. Deze isolatiebedrijven voldoen aan de kwaliteitscriteria, zijn aangesloten bij de VENIN en beschikken over de KOMO-certificaten.

Vraag isolatie offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om isolatie offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''


Meer informatie isolatie

Hoe kies je een isolatiebedrijf?
Hoe kies je isolatiemateriaal?
Wat is de beste isolatie?
Soorten isolatie

Welke isolatie past bij jou?

Doe de isolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de isolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis isolatie offertes

Isolatie? Vraag offertes aan.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan 2 gratis handige checklists bij isolatie offertes ...

Isolatie bespaart tot 30%. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhank...

Kijk & Vergelijk isolatie

Vergelijk soorten isolatie en isolatiematerialen:
Spouwmuurisolatie
Dakisolatie
Vloerisolatie
Kruipruimte isolatie
vergelijk isolatie

isolatie: alle informatie