Isolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl isolatie

Warmte isolatie huis

thermische isolatie

Warmte isolatie. Onafhankelijke isolatie info van hoe-koop-ik.nl

Warmte isolatie heet ook wel thermische isolatie. Wat is de beste warmte isolatie voor jouw huis? Welke soorten warmte isolatie versterken elkaar?

Meer over isolatie

Warmte isolatie


Warmte isolatie is isoleren tegen de kou. Met warmte isolatie bewaar je de warmte in huis en verlaag je de energiekosten.
Thermische isolatie oftewel warmte isolatie zorgt voor een comfortabel huis en bespaart geld. Warmte isolatie toepassen kan bij muren, dak, vloer of ramen. Waar bespaart warmte isolatie het meest? En wat kost het? Hoe gaat toepassen van warmte isolatie in huis?

Soorten warmte isolatie

Warmte isolatie is de verzamelnaam voor alle soorten thermische isolatie van je woning: Huis isoleren. Hoeveel ga je besparen en wat kost ...

  • Spouwmuurisolatie
  • Vloerisolatie
  • Dakisolatie
  • Dubbel glas


Warmte isolatie gaat om een slimme combinatie van isolatie maatregelen die elkaar versterken. Kijk eens naar je hele huis en bedenk wat het meeste effect heeft. Misschien heb je in de spouwmuur al isolatie, maar verdwijnt de warmte toch nog door het dak. Of heb je wel dubbel glas, maar nog geen gevelisolatie. Slim gebruik van warmte isolatie zorgt voor een lager energieverbruik en een lagere energierekening.
Lees over isolatie: info & tips

Welke warmte isolatie?

Weet je nog niet welke warmte isolatie je wilt voor je huis? Doe dan de isolatie Koopwijzer. Dan zie je voor alle Isolatie voor je huis. Onafhankelijke isolatie inf...soorten isolatie de mogelijkheden voor je huis, wat isolatie bespaart en isolatie kosten gaat.

Doe de isolatie KoopwijzerWarmte isolatie begint op zolder

Warmte stijgt op. Door een dak zonder isolatie verdwijnt wel 30% van de warmte. Daarom is warmte Besparen op je energie met isolatie. Onafhankelijk...isolatie van het dak een goede eerste zet. Isolatie kan van binnenuit of vanaf de buitenzijde. Dan kun je de zolder ook als verwarmde slaapkamer of hobbykamer gebruiken. Als de zolder alleen als opslag gebruikt wordt, is warmte isolatie van de zoldervloer een goede keuze. Het is goedkoper en dus sneller terugverdiend.
Lees alles over dakisolatie

Warmte isolatie van de spouwmuur

Via de muren van je woning verdwijnt ongeveer 25% van de warmte. Isolatie van de spouwmuur houdt de warmte binnen. Relatief goedkoop en zeer effectief. De isolatie is in 1 dag klaar en je houdt direct warmte binnen. Spouwmuur warmte isolatie heb je al in 3-5 jaar terugverdiend.
Bekijk alles over spouwmuurisolatie

De vloer: warmte isolatie voor comfort

Tocht en vocht in de kruipruimte straalt af op de vloer, waardoor een vloer zonder isolatie warmte Vloerisolatie. Alle soorten isolatie vergelijken. ...verliest. Een kille vloer is het gevolg. Met isolatie houd je de warmte in de kamer en de vloer, en de kou in de kruipruimte. Dat geeft warmte aan je voeten. De 'gevoelstemperatuur' van de vloer stijgt gemiddeld 3 graden.
Je bespaart minder gas dan met spouwmuurisolatie of dakisolatie. Warmte stijgt immers op. Isolatie van de vloer bespaart meer als je vloerverwarming hebt.
Lees over vloerisolatie

Warmte isolatie met HR++glas

Dubbel glas voor jouw huis? Alles over dubbel glas...In de winter voel je de kou van buiten door enkel glas heen komen. Warmte ontsnapt door glas zonder isolatie.
Dubbel glas is er tegenwoordig in HR++: het hoogste rendement voor warmte isolatie. Het isoleert nog beter dan het bekende ‘dubbel glas’. Deze isolatie houdt in de zomer de warmte buiten en de winter de warmte binnen.
Lees over dubbel glas

Warmte isolatie doe-het-zelf

Je kunt ook zelf kleine maatregelen nemen voor warmte isolatie. Bijvoorbeeld isolatieband plakken Isolatiebedrijf kiezen, hoe doe je dat? Onafhankel...bij kieren van ramen en deuren. Een kleine investering in isolatie die de warmte binnenhoudt. Een voorbeeld van gratis warmte isolatie: de klep van de open haard dichtdoen. Anders verdwijnt de warmte door dat tochtgat naar buiten.

Je kunt verlies van warmte voorkomen door kieren en gaten af te dichten met restjes minerale wol of pur schuim. Een kleine isolatie maatregel met groot warmte effect is de isolatie van buizen van de verwarming met een hoesje. Door leiding isolatie blijft de warmte in het verwarmingssysteem. Deze isolatiehoezen kun je bij elke bouwmarkt kopen.
Lees over huis isoleren

Isolatiemateriaal voor thermische isolatie

Voor warmte isolatie is er veel isolatiemateriaal. De isolatiewaarde en de dikte van het isolatiemateriaal bepalen hoe effectief de warmte isolatie werkt. Ook een nauwkeurige werkwijze heeft invloed op een goede thermische isolatie.
 
Met de 'Kijk & Vergelijk' kun je elk isolatiemateriaal goed vergelijken op de warmte-isolatie, de isolatiewaarde, prijs/prestatie en andere eigenschappen.

Kijk en Vergelijk isolatie

Warmte isolatie en geluidsisolatie?

Geluidsisolatie. Alles over isolatie. Info, advies...Meer mensen ontdekken dat isolatie van het huis niet alleen warmte kan opleveren, maar ook minder geluid. Isoleren tegen de kou kan hand in hand gaan met het verminderen van geluidshinder. Als je materialen kiest die zorgen voor geluidsisolatie.

Als die warmte isolatie tegelijk akoestische isolatie is, sla je twee vliegen in een klap. Een lage energierekening en vermindering van geluidsoverlast.
Meer over geluidsisolatie

Kosten warmte isolatie

De kosten voor thermische isolatie hangt af van het isolatiemateriaal, de oppervlakte om te isoleren Isolatie voor je huis. Onafhankelijke isolatie inf...en de vraag of je zelf de isolatie uitvoert, of dit overlaat aan een isolatiebedrijf.
Bekijk de isolatie prijs

Wil je een goede inschatting maken hoeveel warmte isolatie jou zal kosten, en hoeveel het je bespaart? Ga dan naar de Koopwijzer. Dan weet je direct waar je aan toe bent.

Doe de Koopwijzer isolatie

Warmte isolatie offertes aanvragen

Offertes aanvragen doe je heel eenvoudig. Met 1 aanvraag vraag je via hoe-koop-ik.nl 3 offertes Isolatie offertes aanvragen. Gratis en vrijblijven...aan. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en de isolatie kosten vergelijken.

Wij hebben kwalitatief goede isolatiebedrijven voor je geselecteerd. Deze isolatiebedrijven voldoen aan de kwaliteitscriteria, zijn aangesloten bij de VENIN en beschikken over de KOMO-certificaten.

Vraag isolatie offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om isolatie offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''


Meer informatie isolatie

Hoe kies je een isolatiebedrijf?
Hoe kies je isolatiemateriaal?
Wat is de beste isolatie?

Welke isolatie past bij jou?

Doe de isolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de isolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis isolatie offertes

Isolatie? Vraag offertes aan.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan 2 gratis handige checklists bij isolatie offertes ...

Isolatie bespaart tot 30%. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhank...

Kijk & Vergelijk isolatie

Vergelijk soorten isolatie en isolatiematerialen:
Spouwmuurisolatie
Dakisolatie
Vloerisolatie
Kruipruimte isolatie
vergelijk isolatie

isolatie: alle informatie