Isolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl isolatie

Isolatie advies woning

advies voor jouw huis

Nieuws over isolatie. Onafhankelijke isolatie info van hoe-koop-ik.nl

Elk isolatie advies is anders: het is maatwerk voor jouw huis. Wat is een goed isolatie advies? Op deze 8 punten let een isolatie bedrijf bij het advies.

Meer over isolatie

Isolatie advies


Je kunt over isolatie advies vragen aan buren of kennissen, die al isolatie hebben. Ook op internet vind je veel isolatie advies.

Met de Koopwijzer isolatie van hoe-koop-ik.nl krijg je onafhankelijk en objectief advies over jouw situatie. Maar het meest gedetailleerde isolatie advies krijg je van een isolatiebedrijf, als je een offerte hebt aangevraagd.

Elk isolatie advies anders

Ieder huis is anders. Een isolatiebedrijf kan pas goed bepalen wat er nodig is om jouw huis Isolatie al aanwezig in je huis? Onafhankelijke is... te isoleren, als het er zelf een kijkje heeft genomen. Laat nooit isoleren zonder goed isolatie advies.
Als je een isolatie offerte aanvraagt komt een adviseur van het isolatiebedrijf bij je thuis kijken wat er nodig is voor de beste isolatie. Hij vertaalt dit in een offerte op maat.

Vraag gratis offertes en advies op maat
Isolatie advies spouwmuurisolatie

Als je een offerte aanvraagt voor spouwmuurisolatie, krijg je natuurlijk eerst een gedegen isolatie Isoleren van de spouwmuren. Welk soort isolatie be...advies. De adviseur kijkt (soms met een camera) naar de breedte van de spouw, vochtplekken, koudebruggen en de voegbreedte.
Ook kijkt hij naar de windligging van het huis. Voor een isolatie advies spreekt de adviseur jouw wensen met je door. Dit isolatie advies leidt tot een offerte op maat. Soms ontvang je die direct en soms wordt die later toegestuurd.

Voor een goed isolatie advies zal het isolatiebedrijf zeker onderzoeken:

 • 1. Oude spouwmuurisolatie

Als je spouwmuur ooit al is geïsoleerd, dan kan er niet nogmaals spouwmuurisolatie worden aangebracht. Het isolatie advies kan wel luiden dat de spouwmuurisolatie gerepareerd moet worden.

 • 2. Schone spouw

Onderdeel van het isolatie advies is de staat van de spouw. De spouw moet schoon zijn om met succes spouwmuurisolatie aan te brengen.

 • 3. Voegwerk, dak en goten Isolatie tegen vocht. Onafhankelijke isolatie info...

Er mag geen regenwater lekken in de spouwmuurisolatie. Daarom wordt voor een degelijk isolatie advies gekeken naar het voegwerk, het dak en de goten.

 • 4. Gevel in goede staat

Waterdamp moet goed uit de spouwmuurisolatie kunnen ontsnappen via de gevel (de buitenste muur). Daar wordt voor een isolatie advies ook naar gekeken.

 • 5. Vocht vanuit de kruipruimte

Na spouwmuurisolatie kan de kruipruimte niet meer ventileren in de spouw. In het isolatie advies staat hoe de kruipruimte dan geventileerd moet worden.

Bekijk alles over spouwmuurisolatie

Isolatie advies vloerisolatie

Bij vloerisolatie is een isolatie advies ook belangrijk. De isolatie adviseur onderzoekt de kruipruimte Vloerisolatie. Alle soorten isolatie vergelijken. ...en de conditie van de vloer.

De adviseur let bij zijn isolatie advies zeker op:

 • 1. Hoogte van de kruipruimte

De kruipruimte moet minimaal 50 cm hoog zijn voor isolatie. Is de kruipruimte lager, dan kan het isolatie advies zijn dat de bodem van de kruipruimte geïsoleerd kan worden.

 • 2. Staat van de kruipruimte

Is de kruipruimte bereikbaar? Liggen er leidingen in de weg? Ligt er puin? Belangrijke punten voor het isolatie advies; hier wil je niet tijdens de isolatie achter komen.

 • 3. Vochtproblemen en isolatie

Het isolatiebedrijf onderzoekt vochtplekken, schimmelvorming of zwamvorming en laat dat Isolatie en vochtbestrijding. Onafhankelijke isola...meewegen bij het isolatie advies.

 • 4. Koudebruggen

Voor een goed isolatie advies worden kieren of koudebruggen in kaart gebracht. Het isolatiebedrijf kijkt ook naar eventuele andere (constructie-)gebreken voor het isolatie advies.

 • 5.Ventilatie

Ventilatie en isolatie gaan altijd samen. Het isolatie advies zal aandacht besteden aan ventilatie. De adviseur geeft in zijn isolatie advies mogelijk ook een ventilatie advies, bijvoorbeeld voor het plaatsen van ventilatieroosters.

 • 6. Jouw wensen

Welke wensen heb je zelf voor vloerisolatie? Wil je alleen af van een koude vloer, of ook afrekenen met vocht en schimmelvorming in huis? Dit bepaalt mede het isolatie advies.

Bekijk alles over vloerisolatie

Isolatie advies dakisolatie

Een goed isolatie advies voor het dak gaat over de meest geschikte methode van dakisolatie. De Isoleren van dak bespaart 30%. Onafhankelijke isol...adviseur kijkt naar de conditie van het dak en de constructie. In het isolatie advies wordt ook de methode beschreven: dakisolatie buitenzijde, dak isoleren binnenzijde of zoldervloer isoleren.

De adviseur let bij zijn isolatie advies zeker op:

 • 1. Plat dak of schuin dak

Het type dak maakt zeker deel uit van het isolatie advies. Het bepaalt welke dakisolatie methode mogelijk is. Is het dak plat of schuin? Wat is de dakconstructie, de beloopbaarheid en de belastbaarheid van je dak?

 • 2. Type huis

In het isolatie advies wordt ook rekening gehouden met het dak van de buren. Een schuin dak isoleren vanaf de buitenzijde gaat dan alleen als je buren ook meedoen met dakisolatie.

 • 3. De staat van het dak Dakpannen eraf voor dakisolatie? Onafhankelijke in...

In het isolatie advies staat of het dak in orde is (dakpannen, goten, afwateringssysteem). En eventueel advies om zaken te repareren.

 • 4. De woonsituatie

Wordt de zolder verwarmd en bewoond? Dat maakt deel uit van het isolatie advies. Als een zolder verwarmd wordt, geeft dakisolatie meer rendement. Ook dat vind je in het isolatie advies.

 •  5. Al aanwezige isolatie

Heb je al dakisolatie en moet deze hersteld worden? In het isolatie advies zal ook vermeld worden of er al een dampremmende folie aanwezig is.

 • 6. Jouw wensen

Wil je naast warmte-isolatie ook geluidsisolatie? Hoeveel moet de dakisolatie besparen? Jouw wensen zijn belangrijk voor een goed isolatie advies.

Bekijk alles over dakisolatie


Isolatie advies? Doe de Koopwijzer

Weet je nog niet welke isolatie je wilt voor je huis? Doe dan de isolatie Koopwijzer. Dan zie je voor alle Isolatie voor je huis. Onafhankelijke isolatie inf...soorten isolatie de mogelijkheden voor je huis, wat isolatie bespaart en isolatie kosten gaat.

Doe de isolatie KoopwijzerIsolatie advies gesprek voorbereiden

Als de isolatieadviseur op bezoek komt om het isolatie advies voor te bereiden, kun je natuurlijk Gratis checklists bij isolatie offertes aanvragen ...vragen stellen. Om het isolatie advies gesprek voor te bereiden, en te weten wat je moet vragen, hebben wij de checklist ‘welke vragen stel ik mijn isolatieadviseur’?

Vraag isolatie offertes via hoe-koop-ik.nl en je krijgt deze checklist direct per e-mail bezorgd.
Ontvang gratis de 2 checklists

Isolatie advies en offertes aanvragen

Offertes aanvragen doe je heel eenvoudig. Met 1 aanvraag vraag je via hoe-koop-ik.nl 3 offertes Isolatie offertes aanvragen. Gratis en vrijblijven...aan. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en de isolatie kosten vergelijken.

Wij hebben kwalitatief goede isolatiebedrijven voor je geselecteerd. Deze isolatiebedrijven voldoen aan de kwaliteitscriteria, zijn aangesloten bij de VENIN en beschikken over de KOMO-certificaten.

Vraag isolatie offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om isolatie offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''


Meer informatie isolatie

Hoe kies je een isolatiebedrijf?
Hoe kies je isolatiemateriaal?
Wat is een goede isolatie offerte?
Wat is de beste isolatie?

Welke isolatie past bij jou?

Doe de isolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de isolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis isolatie offertes

Isolatie? Vraag offertes aan.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan 2 gratis handige checklists bij isolatie offertes ...

Isolatie bespaart tot 30%. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhank...

Kijk & Vergelijk isolatie

Vergelijk soorten isolatie en isolatiematerialen:
Spouwmuurisolatie
Dakisolatie
Vloerisolatie
Kruipruimte isolatie
vergelijk isolatie

isolatie: alle informatie