Isolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl isolatie

Huis isolatie

hoe en wat?

Huis isoleren. Hoeveel ga je besparen en wat kost jouw huis isoleren? Onafhankelijke isolatie info van hoe-koop-ik.nl

Waar begin je met een huis isoleren? Welke soorten woningisolatie zijn er? Slim een huis isoleren: alle manieren. Wat zijn de kosten en besparingen van het huis isoleren?

Meer over isolatie

Huis isoleren


Je huis isoleren levert elk jaar een flinke besparing op. Dat weet je. Maar waar moet je beginnen als je het huis isoleren wilt? Het dak of de vloer? Spouwmuurisolatie? En wat levert woningisolatie op? Op zulke vragen vind je hier het antwoord.

Het huis isoleren is een ruim begrip. Bij isolatie van het huis denken mensen vaak aan Isolatie voor je huis. Onafhankelijke isolatie inf...spouwmuurisolatie. Maar ook dakisolatie, vloerisolatie en dubbel glas zijn manieren van je woning isoleren. Al deze vormen van isolatie in huis vind je in de Isolatie Koopwijzer.

Doe je de Koopwijzer isolatie, dan zie je meteen wat je bespaart met woningisolatie en hoeveel je huis isoleren kosten gaat.

Start de isolatie Koopwijzer
Huis isolatie check

Waar begin je met huis isolatie? Voor ieder huis kan die vraag anders beantwoord worden. Heel belangrijk Isolatie in 1,2,3 stappen.Onafhankelijke info van...zijn jouw redenen voor woningisolatie. Wil je het huis isoleren om maximaal geld te besparen? Is meer comfort de reden voor het isoleren van je huis? Wil je het huis isoleren vanwege van het milieu?
Bekijk alle voordelen van isolatie

Belangrijk is dat je in kaart brengt of er al woningisolatie aanwezig is. De besparing van bestaande spouwmuurisolatie wordt veel groter als je andere delen van je woning isoleren laat, zoals het dak. Dubbel glas gaat pas echt renderen als de muren van het huis goed isoleren.
Isolatie huis jaren 60. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankeli...

Meer weten over jouw huis isoleren?
Isolatie huis jaren 30
Isolatie huis jaren 60
Isolatie huis jaren 70
Isolatie huis jaren 80

Isolatie huis jaren 90

Tips huis isoleren

Het is slim om te kijken welke manier van je woning isoleren het meest effectief is. De grootste Tip isolatie. Onafhankelijke isolatie info van hoe...oppervlakten zijn de muren en het dak; isolatie van je huis levert daar veel op. In een doorzonwoning heeft dubbel glas meer zin dan in een huis met kleine ramen. Heeft het te isoleren huis veel buitenmuren? Denk dan eerst aan spouwmuurisolatie. Is er al isolatie in huis, maar blijft de vloer koud? Dan is vloerisolatie de aangewezen manier van woningisolatie.
Hoe gaat isoleren?

Je kunt ook zelf kleine maatregelen nemen voor besparing met huis isolatie. Bijvoorbeeld isolatieband plakken bij kieren van ramen en deuren. Of door radiatorfolie te plaatsen.

Lees alle tips huis isoleren
Isoleren huis: 4 vormen

Er zijn ruwweg 4 soorten woningisolatie: Besparen met isolatie. Onafhankelijke isolatie inf...

 • Spouwmuurisolatie
 • Dakisolatie
 • Vloerisolatie
 • Dubbel glas


Wil je deze soorten woningisolatie vergelijken, en bepalen welke isolatie voor jouw huis geschikt is?

Kijk en Vergelijk isolatie

 • Huis isoleren met spouwmuurisolatie

De muren van het huis isoleren is mogelijk als er een spouwmuur is. Dat is een buiten- en een Isoleren van de spouwmuren. Welk soort isolatie be...binnenmuur met lucht ertussen. De spouwmuur van je huis isoleren scheelt tot wel 25% op je gasrekening. Dat is het grote voordeel van spouwmuur isolatie.

Huis gebouwd na 1920? Dan heeft het waarschijnlijk een spouwmuur. Wil je zeker weten of spouwmuurisolatie mogelijk is bij jouw huis? Doe dan de Koopwijzer spouwmuurisolatie. Dan weet je ook wat de kosten en besparingen zijn van isolatie voor jouw huis.
Ontdek alles over spouwmuurisolatie

 • Huis isoleren met dakisolatie

Tocht het altijd in huis? Isolatie in de muren, maar toch niet comfortabel? Ga dan eens na of je het Isoleren van dak bespaart 30%. Onafhankelijke isol...dak van je huis isoleren kunt. Door een dak zonder isolatie verdwijnt de warme lucht zo uit huis. Isolatie aanbrengen bij het dak kan je 30% warmte besparen.

Je kunt een schuin dak isoleren en een plat dak. Het dak van het huis isoleren gebeurt van binnenuit of van buitenaf. Soms kun je als doe-het-zelver het dak van het huis isoleren. Maar veel soorten dakisolatie vergen ervaring en vakmanschap. Kijk eens naar de Koopwijzer dakisolatie. Dan weet je hoe je het dak van je woning isoleren kunt.
Ontdek alles over dakisolatie

 • Huis isoleren door vloerisolatie

In huis isolatie aanbrengen kan ook met vloerisolatie. Dat scheelt niet alleen energie, maar deze Vloerisolatie. Alle soorten isolatie vergelijken. ...isolatie geeft je huis ook wooncomfort. Nooit meer een koude vloer, of vocht en schimmel, door isolatie. Je huis wordt comfortabeler door isolatie van de vloer.

Kijk bij de Koopwijzer vloerisolatie en ontdek wat de besparingen en kosten zijn van isolatie van jouw huis.
Ontdek alles over vloerisolatie

 • Huis isoleren door dubbel glas

Dubbel glas voor jouw huis? Alles over dubbel glas...Ook het vervangen van enkel glas door dubbel glas (HR++glas) is een goede isolerende maatregel. Isolatie van de ramen met dubbel glas heeft een goed rendement. Maar dubbel glas plaatsen brengt het meeste op als de muren, waarin de ramen zitten, ook van isolatie voorzien zijn.

In een heel huis enkel glas vervangen door dubbel glas (HR++ glas) bespaart jaarlijks tussen de € 300 en € 440 op je gasrekening. Deze vorm van isolatie verdient zich binnen 10 jaar terug.
Alles over dubbel glas

Kosten huis isoleren

Woningisolatie levert elk jaar geld op. Maar je moet wel eerst investeren in isolatie van je huis. De Wat is de isolatie prijs? Onafhankelijke isolatie ...kosten van isolatie van je huis verschillen, afhankelijk van de soort isolatie en de manier waarop je het huis isoleren laat.

Bekijk huis isoleren kosten
Voor spouwmuurisolatie hebben we een rekenvoorbeeld van een hoekwoning waarbij isolatie € 1.350 kost. De bewoners betalen elk jaar € 475 minder aan energiekosten door het isoleren.
De kosten van dakisolatie variëren natuurlijk ook. Het dak van een 2-onder-1-kap huis isoleren kost gemiddeld € 4000. Het dak van een tussenwoning isoleren kost gemiddeld € 3.000.
Lees alles over de isolatie prijs

Waarom je huis isoleren?

Isolatie tegen kou is voor bijna iedereen de belangrijkste reden. Isolatie is een comfort verhogende maatregel. Er zijn dan ook meer redenen om te kiezen voor isolatie:

 • Isoleren tegen geluid
 • Isoleren tegen tocht
 • Isoleren tegen warmte

Huis isoleren tegen kou

Isoleren tegen Huis zonder isolatie? Daar valt veel te besparen. ...kou is voor huiseigenaren de belangrijkste reden. Tot wel 30% van de warmte ontsnapt via dak en muren, als die niet geïsoleerd zijn. Isoleer je de spouwmuur, dan bespaar je
€ 300 tot € 400 per jaar. Dakisolatie bespaart snel € 500 tot € 700 per jaar. Vloerisolatie bespaart minder. Het is vooral een maatregel die helpt tegen kou en die veel comfort geeft.
Meer over huis isoleren tegen kou

Huis isoleren tegen geluid

Je huis isoleren vanwege geluidsoverlast wordt Geluidsisolatie. Onafhankelijke isolatie info van ...een steeds belangrijkere reden voor woningeigenaren om hun huis te isoleren. Door isolatie van muren en dak wordt vooral verkeerslawaai buiten gesloten. Isolatie van de tussenmuren helpt tegen geluid van of naar de buren.
Meer over geluidsisolatie

Huis isoleren tegen tocht

Kieren zorgen voor tocht in huis. Die kun je goed zelf isoleren. Isoleren en ventileren. Onafhankelijke isolatie in...Tocht voel je vaak over de vloer. De vloer isoleren geeft een warme en comfortabele vloer.Het dak is vaak ook grote bron van tocht. Isoleren gaat dat tegen. De spouwmuur isoleren helpt tegen kille muren en tocht.

Huis isoleren tegen warmte

Het isoleren van de muren of het dak houdt de warmte buiten.Zo helpt isoleren niet alleen tegen kou. Veel huiseigenaren, ontdekken zo in de zomer een extra voordeel. Het huis is minder warm is.  Slaapkamers op zolder voelen door isoleren aangenamer. Het voorkomt in veel gevallen de kosten van een airco.

Besparing woning isolatie

Besparing isolatie. Hoeveel bespaart isolatie? Ona...De kosten van woningisolatie zijn eenmalig, de besparingen komen elk jaar terug. Met spouwmuurisolatie kun je tot wel 25% op je gasrekening besparen. Deze soort isolatie voor je huis verdient zichzelf in 3 tot 5 jaar terug. Daarom heb je voor huis isoleren eigenlijk geen subsidie nodig.

De besparing van dakisolatie voor een tussenwoning is ruim € 500 per jaar. Dat verdien je in 5 tot 7 jaar terug. De terugverdientijd van vloerisolatie is 7 tot 10 jaar.
Bekijk de besparing van isolatie voor jouw huis

Offertes huis isoleren

Offertes aanvragen doe je heel eenvoudig. Met 1 aanvraag vraag je via hoe-koop-ik.nl 3 offertes Isolatie offertes aanvragen. Gratis en vrijblijven...aan. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en de isolatie kosten vergelijken.

Wij hebben kwalitatief goede isolatiebedrijven voor je geselecteerd. Deze isolatiebedrijven voldoen aan de kwaliteitscriteria, zijn aangesloten bij de VENIN en beschikken over de KOMO-certificaten.

Vraag isolatie offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om isolatie offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''


Meer informatie isolatie

Isolatie :info & tips
Hoe kies je een isolatiebedrijf?
Hoe kies je isolatiemateriaal?
Wat is de beste isolatie?

Welke isolatie past bij jou?

Doe de isolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de isolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis isolatie offertes

Isolatie? Vraag offertes aan.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan 2 gratis handige checklists bij isolatie offertes ...

Isolatie bespaart tot 30%. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhank...

Kijk & Vergelijk isolatie

Vergelijk soorten isolatie en isolatiematerialen:
Spouwmuurisolatie
Dakisolatie
Vloerisolatie
Kruipruimte isolatie
vergelijk isolatie

isolatie: alle informatie