Isolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl isolatie

Isolatie blog

blog isoleren

Nieuws over isolatie. Onafhankelijke isolatie info van hoe-koop-ik.nl

Isolatie blog met de laatste nieuwtjes, trends en weetjes. Onafhankelijk isolatie blog.

Meer over isolatie

Fabels isolatie

Feit of fabel over isolatie, zonnepanelen, cv-kete...
Geloof jij alle verhalen die je hoort over isolatie? Er zijn veel misverstanden en fabels in omloop over isolatie. Dat het niet helpt bijvoorbeeld. De een zegt dat het honderden euro’s bespaart, de ander houdt het op een paar tientjes. Wat is feit, en wat is fabel?

1. Fabel of feit? Isolatie bespaart honderden euro’s

Besparing isolatie. Hoeveel bespaart isolatie? Ona...Hoeveel euro je bespaart met isolatie, hangt natuurlijk af van het soort isolatie. Dakisolatie of spouwmuurisolatie bijvoorbeeld leveren grote besparingen op. Dat komt omdat de muren en het dak grote oppervlakken zijn, waar veel warmte kan ontsnappen.

Isoleren rendabel
Met deze vormen van isolatie kun je inderdaad honderden euro’s per jaar besparen. Datzelfde geldt voor dubbel glas, ook een vorm van isolatie die veel besparingen geeft. Met vloerisolatie bespaar je minder, maar nog altijd wel voldoende om de kosten van isolatie binnen 7 tot 10 jaar terug te verdienen.
Lees Fabels en feiten over isolatie

Isolatie gezondheid

isolatie en reuma


Isolatie heeft invloed op je gezondheid. Wist je dat een huis met isolatie beter voor de gezondheid is dan een vochtig huis? Zeker mensen met gewrichtsklachten (zoals reuma) of astmapatiënten kunnen baat hebben bij isolatie. Een vochtig, muf huis krijgt een gezonder woonklimaat door isolatie.


Voordelen van isolatie op een rij. Onafhankelijke ...Isolatie betekent natuurlijk dat het huis comfortabeler warm wordt, met minder energie. Een huis met een ongeïsoleerd dak, of spouwmuren zonder isolatie, verliest 20 tot 30% van de opgewekte warmte. Niet alleen helpt isolatie je huis warmer te maken, maar isolatie lost ook vochtproblemen op.

Gewrichtsklachten als reuma, en ook luchtwegklachten als astma, worden verergerd door een vochtig woonklimaat. Vocht in huis stimuleert de groei van schimmels, en schimmelsporen zweven dan door het hele huis heen. Mensen die er overgevoelig voor zijn, krijgen last van luchtwegklachten, zoals benauwdheid, hoesten, slijmvorming en chronische neusverkoudheid.
Lees verder: Isolatie en gezondheid

Energielabel woning verplicht


Sinds 1 januari 2015 is een energielabel voor je woning verplicht bij verkoop of verhuur. De komende weken krijgen vijf miljoen huizenbezitters daarom een voorlopig energielabel. Het aanpassen daarvan gaat nog moeizaam.

Energielabel woning verplicht

Energielabel informatie van Hoe-Koop-Ik.nl Onafhan...Sinds 1 januari van dit jaar is een energielabel voor de woning verplicht. Dat betekent dat je bij verkoop of verhuur een definitief label moet kunnen overleggen. Zo niet dan riskeer je een boete.

Belang energielabel

Het energielabel laat zien of het huis energiezuinig is. Een zuiniger huis heeft lagere maandlasten voor energie. Vaak betekent een beter energielabel ook comfortabeler wonen. En ook het milieu profiteert. Want voor verwarming van het huis is minder gas nodig. En dat betekent minder CO2 uitstoot. Een huis met een goed energielabel kan aantrekkelijker zijn voor een koper.
Lees verder over: Energielabel 2015 verplicht

Welke isolatie past bij jou?

Doe de isolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de isolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis isolatie offertes

Isolatie? Vraag offertes aan.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan 2 gratis handige checklists bij isolatie offertes ...

Isolatie bespaart tot 30%. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhank...

Kijk & Vergelijk isolatie

Vergelijk soorten isolatie en isolatiematerialen:
Spouwmuurisolatie
Dakisolatie
Vloerisolatie
Kruipruimte isolatie
vergelijk isolatie

isolatie: alle informatie