Isolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl isolatie

Soort isolatie kiezen

alle info & tips

Isolatie voor je huis. Onafhankelijke isolatie info van hoe-koop-ik.nl

Soorten isolatie op een rij. Bekijk soorten isolatie voor muur, dak, vloer of kruipruimte. Hoe kies je uit isolatie soorten voor je huis? Welk soort is goede isolatie? Onafhankelijke info, adviezen en tips.

Meer over isolatie

Soorten isolatie

vergelijk soorten isolatie muur, dak, vloer en kruipruimte


Er zijn vele soorten isolatie voor je huis. Zo kun je het dak isoleren, de vloer of kruipruimte. Of je kunt dubbel glas nemen. Welke soorten isolatie besparen het meest? Soorten isolatie kun je ook vergelijken op de terug verdientijd. Alles over soorten isolatie op een rij.

Welk soort isolatie?

Weet je nog niet welke isolatie je wilt voor je huis? Doe dan de isolatie Koopwijzer. Dan zie je voor alle Isolatie voor je huis. Onafhankelijke isolatie inf...soorten isolatie de mogelijkheden voor je huis, wat isolatie bespaart en isolatie kosten gaat.

Doe de isolatie Koopwijzer
Overzicht isolatie soorten

Hoe kies je de juiste isolatie? Onafhankelijke iso...Als je isolatie wilt, weet je dan waar te beginnen? Er zijn veel isolatie soorten:

  • Dakisolatie
  • Vloerisolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • Dubbel glas


Elk van deze soorten isolatie verbetert het wooncomfort, verlaagt de energiekosten, verbetert het energielabel en verhoogt de woningwaarde. Maar er is wel samenhang tussen deze soorten isolatie. Vloerisolatie of dubbel glas hebben minder effect als de muren of het dak geen isolatie hebben.
Lees de 5 vragen over het energielabel

Soorten isolatie en besparing

Soort isolatie:

Besparing gas per jaar   
Terugverdientijd  
Spouwmuurisolatie  9-11 m3 per m2 3 jaar
Dakisolatie 9 m3 per m2 10 jaar
Vloerisolatie 5 m3 per m2 7-10 jaar

2 Soorten isolatie

Besparing isolatie. Hoeveel bespaart isolatie? Ona...2 Soorten isolatie zijn het meest populair: spouwmuurisolatie en dakisolatie. Bij deze 2 soorten isolatie is de besparing het grootst. In een huis is de oppervlakte van de muren en dak het grootst: daar is dus veel te besparen.
De vloer isoleren bespaart ook, maar minder. Woningeigenaren kiezen voor deze soort isolatie als ze een warme vloer willen en af willen van tocht en kou aan de vloer.

De isolatie prijs verschilt per soort isolatie. De isolatie prijzen worden vooral bepaald door het oppervlak van de muur, dak of vloer.
Wil je weten wat de isolatie prijs voor soorten isolatie is?
Zo wordt de isolatie prijs bepaald

Soorten isolatie muur

Spouwmuurisolatie: alles over spouwmuurisolatie. Muurisolatie betekent dat je de muur, gevel of wand van je huis isoleert. Er zijn 3 soorten isolatie muur mogelijk: vanaf binnen isoleren, vanaf buiten en tussen de binnen en buiten muur (spouwmuurisolatie).

Spouwmuurisolatie heeft van alle soorten isolatie het hoogste rendement. In een huis hebben de muren het meeste oppervlak. Daar kun je dus veel besparing halen. Met spouwmuurisolatie bespaar je 9 tot 11 m3 gas per jaar. Dat is goed voor je energierekening. De spouwmuurisolatie kosten verdien je binnen 3 jaar terug. Verder draagt spouwmuurisolatie bij aan een comfortabel en behaaglijk voelend huis.
Alles over spouwmuurisolatie


Wil je weten hoeveel spouwmuurisolatie bespaart in vergelijking met andere soorten muurisolatie?
Bekijk soorten isolatie muur

Soorten isolatie dak

Besparingstips dak isolatie: alle besparingstips o...

Een dak is ook een groot oppervlak. Het dak isoleren levert dus veel op. Dak isolatie is echter minimaal 3x zo duur als spouwmuurisolatie. De terugverdientijd voor dakisolatie is dan ook 10 jaar. Voor spouwmuurisolatie heb je na 3 jaar je investering er al uit.
Er zijn verschillende soorten isolatie dak mogelijk: van binnenuit, tussen de dakpannen en van buitenaf.
Alles over soorten isolatie dak

Soorten isolatie vloer

Besparingstips vloerisolatie kruipruimte: alle bes...Vloerisolatie is isolatie van de begane-grondvloer. Vloerisolatie is een goede manier om energie te besparen en het wooncomfort te verhogen. De vloer isoleren is mogelijk als de kruipruimte 35 cm of hoger is. Als je geen of slechts zeer ondiepe kruipruimte hebt, kun je misschien op een andere manier de vloer isoleren.

Met vloerisolatie bespaar je per jaar op je gasverbruik, namelijk zo’n 5 m3 per m2. De kosten heb je via de energierekening binnen 7 tot 10 jaar terugverdiend.
Alles over soorten isolatie vloer

Soorten isolatie kruipruimte

Je kunt in plaats van vloerisolatie de kruipruimte isoleren. In de kruipruimte isolatie aanbrengen helpt tegen optrekkend vocht. En je hebt geen last meer van schimmel in huis. Bij deze soort isolatie van de kruipruimte wordt vaak op de bodem een laag eps isolatie chips (geëxpandeerd polystyreen schuim) aangebracht. Ook andere soorten isolatiemateriaal worden gebruikt om de kruipruimte te isoleren.
Alles over kruipruimte isolatie soorten

Wat is goede isolatie?

Beste isolatie. Hoe kies je de beste isolatie? Ona...Hoe kies je goede isolatie voor jouw huis? De keuze in soorten isolatie, manieren van isoleren en isolatiematerialen is enorm. Bekijk deze 7 punten voor de beste isolatie.

Wat is het beste isolatie?
Soorten isolatiemateriaal

Ga je isolatiemateriaal zoeken dan zie je veel soorten isolatiemateriaal. Soorten isolatiemateriaal zijn ingedeeld naar herkomst: natuurlijk materiaal (glaswol) en synthetisch materiaal (EPS, PIR).
Ook worden soorten isolatiemateriaal vaak ingedeeld naar vorm: zo zijn er  drukvaste isolatieplaten, isolatiedekens (glaswol of steenwol), losse isolatie vlokken en isolatieschuim (PUR).
Lees alles over soorten isolatiemateriaal

Soorten isolatiemateriaal voor verschillend worden toegepast. Zo wordt glaswol als soort isolatie veel toegepast voor dakisolatie (als dekens) en spouwmuurisolatie (als inblaaswol). Pur kom je bijvoorbeeld veel tegen als soort isolatie bij vloeren isoleren, spouw- en dakisolatie.

Elk soort isolatiemateriaal heeft een verschillende score op:

  • Isolatiewaarde
  • Prijs/prestatie
  • Brandveiligheid
  • Vochtgedrag
  • Geluidsisolatie
  • Dampdoorlatendheid


Met Kijk & Vergelijk isolatie kun je goed soorten isolatiemateriaal vergelijken.

Vergelijk soorten isolatiemateriaal


Soorten isolatie offertes

Offertes aanvragen doe je heel eenvoudig. Met 1 aanvraag vraag je via hoe-koop-ik.nl 3 offertes Isolatie offertes aanvragen. Gratis en vrijblijven...aan. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en de isolatie kosten vergelijken.

Wij hebben kwalitatief goede isolatiebedrijven voor je geselecteerd. Deze isolatiebedrijven voldoen aan de kwaliteitscriteria, zijn aangesloten bij de VENIN en beschikken over de KOMO-certificaten.

Vraag isolatie offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om isolatie offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''


Meer informatie isolatie

Huis isoleren
Hoe kies je een isolatiebedrijf?

Wat is de beste isolatie?
Na-isolatie

Welke isolatie past bij jou?

Doe de isolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de isolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis isolatie offertes

Isolatie? Vraag offertes aan.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan 2 gratis handige checklists bij isolatie offertes ...

Isolatie bespaart tot 30%. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhank...

Kijk & Vergelijk isolatie

Vergelijk soorten isolatie en isolatiematerialen:
Spouwmuurisolatie
Dakisolatie
Vloerisolatie
Kruipruimte isolatie
vergelijk isolatie

isolatie: alle informatie