Isolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl isolatie

Subsidie woningisolatie

energie subsidie

Subsidie isolatie. Alle actuele regelingen van subsidie isolatie op een rij. Onafhankelijke isolatie info van hoe-koop-ik.nl

Welke subsidie isolatie regelingen zijn er? Lees alles over de landelijke subsidie isolatie in 2021. Zijn er provinciale en gemeentelijke subsidies voor woningisolatie?

Meer over isolatie

Subsidie isolatie 2021

welke regelingen zijn er voor isolatie subsidie?


Soms kun je met subsidie isolatie voordeliger maken. Er zijn nog altijd Subsidie isolatie 2021. Onafhankelijke info bij ho...regelingen voor isolatie subsidie. Zo is er een laag 9% BTW tarief voor isolatie. Dat lage BTW tarief kun je ook zien als een subsidie op isolatie.

Ook bij verschillende provincies of gemeenten is er subsidie voor isolatie.


Als je offertes aanvraagt via hoe-koop-ik.nl kom je vanzelf meer te weten over subsidie. Isolatie bedrijven waarmee wij samenwerken weten alles over het aanvragen van subsidie.

Vraag nu isolatie offertes aan

Subsidie isolatie landelijk 2021

De overheid stimuleert energiebesparende maatregelen als woningisolatie. Daarom is er ook in 2021 een verlaagd tarief voor de BTW op isolatie. Het lagere 9% BTW-tarief is een vorm van subsidie voor isolatie. Een unieke kans om extra voordelig dakisolatie te nemen.

Voor 2021 is er geen landelijke subsidie voor dakisolatie. Voor de komende jaren wordt geen landelijke subsidie isolatie verwacht. Woningisolatie heeft eigenlijk geen subsidie nodig. De maatregelen verdien je snel terug.
Lees over subsidie spouwmuurisolatie
Lees over subsidie vloerisolatie
Lees over subsidie dakisolatie
Lees over subsidie dubbel glas

Isolatie zonder subsidie

Isolatie is ook zonder subsidie altijd rendabel. Je bespaart zo veel op je gasrekening, dat je de Hoe snel gaat isoleren? Onafhankelijke isolatie in...kosten van isolatie razendsnel terugverdient.

Terugverdientijd zonder subsidie:

  • Spouwmuurisolatie zonder subsidie: 3 tot 5 jaar.
  • Dakisolatie zonder subsidie: binnen 8 jaar.
  • Vloerisolatie zonder subsidie: 7 tot 10 jaar.

Provinciale subsidie isolatie

Subsidies voor isolatie zijn ook in bijna alle provincies gestopt. Of jouw provincie subsidie voor isolatie geeft, kun je zien op energiesubsidiewijzer.nl.
De voorwaarden voor een provinciale isolatie subsidie verschillen per provincie. Denk aan een maximum bedrag aan isolatie subsidie of een minimum investering in isolatie voordat de subsidie kan worden aangevraagd. Voor veel isolatie subsidie regelingen geldt bovendien: op=op.
In de meeste gevallen wordt het verstrekken van een subsidie op isolatie gekoppeld aan een verbetering van de Energie Index (EI) van je woning.

Gemeentelijke subsidie isolatie

Anders dan regelingen voor isolatie subsidie van rijk en provincie kunnen subsidie regelingen voor isolatie per gemeente sterk verschillen. Voor veel isolatie subsidie geldt: op=op. Vraag het na bij je gemeente, of kijk bij energiesubsidiewijzer.nl.

Subsidie isolatie met verlaagd BTW-tarief van 9%

Een soort subsidie op isolatie is het lage BTW tarief van 9%. Het 9% BTW tarief geldt voor het arbeidsloon. Normaal is dit 21%. De overheid heeft dit ingesteld als een soort subsidie om de economie aan te zwengelen. Het 9% BTW tarief geldt niet alleen voor isolatie maar op allerlei arbeidsloon.

Voordeel op isolatie zonder subsidie

Als je meerdere offertes voor isolatie aanvraagt, en deze goed vergelijkt, levert dat vaak meer voordeel op dan een isolatie subsidie. Wil je weten wat isolatie -met of zonder subsidie - kost voor jouw huis?

Met 1 aanvraag ontvang je via hoe-koop-ik.nl 3 offertes op maat. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en de isolatie kosten vergelijken.

Vraag isolatie offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om isolatie offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''


Meer informatie isolatie

Hoe kies je een isolatiebedrijf?
Wat is de beste isolatie?
Tips isolatie offerte
Wat is de isolatie prijs?

Welke isolatie past bij jou?

Doe de isolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de isolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis isolatie offertes

Isolatie? Vraag offertes aan.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan 2 gratis handige checklists bij isolatie offertes ...

Isolatie bespaart tot 30%. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhank...

Kijk & Vergelijk isolatie

Vergelijk soorten isolatie en isolatiematerialen:
Spouwmuurisolatie
Dakisolatie
Vloerisolatie
Kruipruimte isolatie
vergelijk isolatie

isolatie: alle informatie