Isolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl isolatie

Isolatiebedrijf

zo kies je goed

Hoe kies je de juiste isolatie? Onafhankelijke isolatie info van hoe-koop-ik.nl

Een isolatiebedrijf kiezen - waar moet je op letten? Kies uit erkende en ervaren isolatiebedrijven. Zo laat je jouw huis isoleren met garantie. Alles over isolatiebedrijven.

Meer over isolatie

Isolatiebedrijven


IsolatiebedriifIsolatiebedrijven werken met keurmerken. Het isolatiebedrijf dat bij jou aan de slag gaat, moet een vertrouwd adres zijn. Maar hoe weet je of je een goed isolatiebedrijf kiest?

Isolatiebedrijven kunnen lid zijn van de VENIN. Let hierop als je een isolatiebedrijf zoekt. Kies een erkend isolatiebedrijf. Hier lees je waar je op moet letten bij je keuze uit isolatiebedrijven.

Hoe kies je goed uit isolatiebedrijven?

Isolatiebedrijven zijn er te kust en te keur. Kijk maar eens op internet op 'isolatie bedrijf' of in de Gouden Gids in de rubriek isolatiebedrijven.
Als een buur of kennis een goede ervaring heeft Tip isolatie. Onafhankelijke isolatie info van hoe...met isolatie door een bedrijf, is dat een goede aanbeveling. Maar voor veel mensen blijft het kiezen van een kwalitatief goed isolatiebedrijf een sprong in het duister.

Hoe-koop-ik.nl geeft je onafhankelijke info, tips en advies, zodat je zelf het isolatiebedrijf kunt kiezen dat je het meest bevalt.

Isolatiebedrijf kiezen? Let op de keurmerken.

Wat je niet snel te weten komt, is welk isolatiebedrijf aan jouw wensen voldoet:

 • Het isolatiebedrijf moet vakmanschap en ervaring hebben.
 • Isolatiebedrijven met een keurmerk of erkenning zijn een must.
 • Je moet garantie krijgen op isolatie van het bedrijf.
 • Het isolatiebedrijf moet na persoonlijk bezoek een gratis advies op maat geven.

Vraag nu 3 offertes aan


Erkende isolatiebedrijven

Isolatie is vaak een onzichtbaar en moeilijk te controleren proces. Het isolatiebedrijf moet nauwkeurig werken met de juiste methodes en goed isolatiemateriaal. Anders haal je nog niet de besparing die je wilt.
Je moet dus volledig kunnen vertrouwen op de expertise en inzet van het isolatiebedrijf. Kies daarom altijd voor een erkend isolatiebedrijf.

VENIN isolatiebedrijf

Isolatiebedrijven hebben zich gebundeld in de VENIN (Vereniging van Erkende Na-isolatiebedrijven in Venin isolatie. Onafhankelijke isolatie info van h...Nederland). Een isolatiebedrijf kan niet zo maar lid worden van de VENIN. Het moet een zogenaamd KOMO-Procescertificaat hebben. Dat geeft garanties over de manier waarop de isolatiewerkzaamheden worden uitgevoerd.

Ook moet het isolatiebedrijf aantoonbaar werken met isolatiematerialen die goedgekeurd zijn door de KOMO. Zo’n isolatiebedrijf heeft een eigen kwaliteitsbewaking en wordt gecontroleerd  door een onafhankelijke instantie, het IKOB-BKB. Zo weet je als consument dat je kiest voor kwaliteit. Tenslotte moet de isolatie een leven lang mee.

Advies isolatiebedrijf

Isolatie al aanwezig in je huis? Onafhankelijke is...Advies nodig van een isolatiebedrijf? Elk isolatie advies is anders: het is maatwerk voor jouw huis.

Een isolatiebedrijf kan pas goed bepalen wat er nodig is om jouw huis  te isoleren, als het je huis heeft bekeken. Laat nooit isoleren zonder goed advies van een erkend isolatiebedrijf.
Als je een isolatie offerte aanvraagt komt een adviseur van het isolatiebedrijf bij je thuis kijken wat er nodig is voor de beste isolatie. Hij geeft isolatie advies en een offerte op maat.

Wat is een goed isolatie advies? Voor een goed isolatie advies zal het isolatiebedrijf 8 punten van je huis onderzoeken.

Op welke 8 punten let een isolatiebedrijf?

Garantie door isolatiebedrijven

Als je hebt gekozen voor een VENIN isolatiebedrijf, dan krijg je een garantiebewijs. Garantie op isolatie. Onafhankelijke isolatie info...
In dit garantiebewijs staat:

 • Hoeveel en welk soort isolatiemateriaal is gebruikt.
 • De datum van isolatie door het bedrijf.
 • De manier van isoleren.

Het isolatiebedrijf staat garant voor:

 • Het isolatiemateriaal en de manier van aanbrengen.
 • De isolatiewaarde.
 • Dat het isolatiewerk voldoet aan de kwaliteitseisen.

Garantieperiode isolatiebedrijf

Een VENIN isolatiebedrijf geeft 10 jaar garantie op isolatie.
De overige garantiebepalingen van VENIN isolatiebedrijven staan in het garantiebewijs. We adviseren je het garantiebewijs goed te bewaren, samen met de factuur en het betalingsbewijs van het isolatiebedrijf.

Kwaliteitskeurmerk isolatiebedrijven

De IKOB-BKB certificering is een kwaliteitskeurmerk voor het isolatiebedrijf. Het Instituut voor IKOB-BKB isolatie. Onafhankelijke isolatie info va...Keuring en Onderzoek van Bouwmaterialen (IKOB) en BV Kwaliteitsverklaringen Bouw (BKB) is onafhankelijk en verstrekt KOMO-productcertificaten: het bewijs dat de isolatie voldoet aan de wettelijke eisen.

KOMO-certificaten isolatie

Er zijn 2 soorten KOMO-certificaten:

 1. Het KOMO-productcertificaat verklaart dat, het isolatiemateriaal van het isolatiebedrijf aan kwaliteitsvoorwaarden voldoet.
 2. Het KOMO-procescertificaat toont aan, dat het isolatiemateriaal op de juiste manier door het isolatiebedrijf wordt aangebracht en toegepast.

Isolatiebedrijf kiezen

Als je via hoe-koop-ik.nl offertes aanvraagt bij een of meer isolatiebedrijven, dan weet je zeker dat Isolatie informatie. Onafhankelijke info van hoe-k...je goede isolatiebedrijven treft. Elk isolatiebedrijf is al voor je geselecteerd en beoordeeld. Deze isolatiebedrijven:

 • hebben ruime ervaring op het gebied van isolatie.
 • werken met verschillende soorten isolatiemateriaal.
 • staan kwalitatief goed bekend.
 • zijn service gericht.
 • zijn erkend  lid van de VENIN.
 • zijn gecertificeerd door het IKOB-BKB.
 • werken met producten met het KOMO-keurmerk.

De beste isolatiebedrijven

Isolatie offertes aanvragen. Gratis en vrijblijven...Als je offertes aanvraagt via hoe-koop-ik.nl weet je dat de isolatiebedrijven voldoen aan deze kwaliteitseisen. Een zeker gevoel. Zo vind je het beste isolatiebedrijf voor jou.

Vraag nu offertes aan bij meerdere isolatiebedrijven. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de kosten vergelijken van isolatiebedrijven.

Vraag isolatie offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om isolatie offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''


Meer informatie isolatie

Wat is een goed isolatie advies?
Wat is de beste isolatie?
Alles over de isolatie prijs

Welke isolatie past bij jou?

Doe de isolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de isolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis isolatie offertes

Isolatie? Vraag offertes aan.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan 2 gratis handige checklists bij isolatie offertes ...

Isolatie bespaart tot 30%. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhank...

Kijk & Vergelijk isolatie

Vergelijk soorten isolatie en isolatiematerialen:
Spouwmuurisolatie
Dakisolatie
Vloerisolatie
Kruipruimte isolatie
vergelijk isolatie

isolatie: alle informatie