Isolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl isolatie

Isolatiematerialen

alle soorten

Isolatiematerialen kiezen. Onafhankelijke isolatie info van hoe-koop-ik.nl

Hoe werkt isolatiemateriaal? Welke soorten isolatiemateriaal zijn er voor isolatie van dak, vloer of muren? De top 10 isolatiemateriaal.

Meer over isolatie

Isolatiemateriaal


Isolatiemateriaal is er in veel soorten en maten. Voor dakisolatie wordt vaak ander isolatiemateriaal gebruikt dan voor spouwmuurisolatie. Materiaal kan qua vorm of maat grote verschillen vertonen.

Zoek je isolatiemateriaal, dan kom je van alles tegen: isolatieschuim, isolatieplaten, isolatieparels, steenwol of glaswol. Wat is nu het beste voor jouw huis?

Hoe kies je goed isolatiemateriaal?

Isolatiematerialen met de hoogste isolatiewaarde lijken op het eerste oog het beste. Maar dat is Hoe kies je de juiste isolatie? Onafhankelijke iso...niet altijd het beste isolatiemateriaal voor jouw muren, dak of vloer. Wat de beste soorten isolatiemateriaal zijn, kom je hier te weten. Zo kies je voor isolatie het materiaal dat het beste is voor jouw huis.

Kijk & Vergelijk isolatiemateriaal
Soorten isolatiemateriaal

Ga je isolatiemateriaal zoeken, in de bouwmarkt of op een website, dan zie je dat voor isolatie materiaal op 3 manieren kan zijn ingedeeld:

Isolatiemateriaal ingedeeld op structuur

 • Glaswol voor isolatie van je huis. Onafhankelijke ...Vezel isolatiematerialen: zoals glaswol of steenwol
 • Korrel isolatiemateriaal: zoals polystyreen isolatieparels
 • Schuim isolatiemateriaal: zoals PUR

Isolatiemateriaal ingedeeld op vorm

 • Pur-isolatie voor je huis. Onafhankelijke isolatie...Plaat: isolatieplaten
 • Wollen isolatiematerialen: dekens of vlokken van glaswol, steenwol
 • Spuitisolatie: zoals PUR isolatieschuim

Isolatiemateriaal ingedeeld op herkomst

 • Isolatieparels voor je huis? Onafhankelijke isolat...Mineraal isolatie materiaal: zoals steenwol of glaswol
 • Synthetisch isolatie materiaal: EPS, PIR, PUR schuim
 • Natuurlijk isolatiemateriaal: stro, hennep

Isolatiemateriaal vergelijken

Elk isolatiemateriaal heeft een verschillende score op:

 • Isolatiewaarde
 • Prijs/prestatie
 • Brandveiligheid
 • Vochtgedrag
 • Geluidsisolatie
 • Dampdoorlatendheid


Met Kijk & Vergelijk isolatie zie je de scores en kun je de meest gebruikte soorten isolatiemateriaal vergelijken. Je ziet hier ook voor welke isolatie het materiaal geschikt is: spouwmuurisolatie, vloerisolatie, kruipruimte isolatie en dakisolatie.

Vergelijk top 10 isolatiematerialen

Verschillen isolatiemateriaal

Isolatie informatie. Onafhankelijke info van hoe-k...Er zijn grote verschillen in isolatiemateriaal. Elk isolatie materiaal heeft unieke eigenschappen, voordelen en nadelen.

Heb je speciale wensen voor isolatiemateriaal? Bijvoorbeeld: is er weinig ruimte voor de isolatie? Kijk dan eens bij dunne isolatie. Vind je duurzame isolatie belangrijk? Of ben je op zoek naar drukvaste isolatie of geluiddempend isolatie materiaal.

Vind je het belangrijk dat de isolatiematerialen milieuvriendelijk zijn? Kies dan voor duurzaam isolatiemateriaal.

Bekijk hier alle verschillen in isolatiemateriaal:
Dunne isolatie
Duurzame isolatie
Drukvaste isolatie
Brandwerende isolatie
Hoogwaardige isolatie
Geluiddempend materiaal

Isolatiemateriaal voor jouw huis

Wil je weten welke soorten isolatiemateriaal geschikt zijn voor jouw huis? Doe dan eerst de Isolatie voor je huis. Onafhankelijke isolatie inf...Koopwijzer isolatie. Je weet dan ook wat de besparing wordt na isolatie, wat de kosten zijn en welk isolatiemateriaal het beste is voor jouw huis.

Start de Koopwijzer isolatie
De werking van isolatiemateriaal

Isolatiematerialen sluiten lucht in. Als die lucht niet kan circuleren heeft dat een isolerend effect. De isolatie van het materiaal werkt alleen als het goed wordt aangebracht. Anders kan warme lucht ontsnappen of kunnen vochtproblemen ontstaan. De isolatiewaarde is dus een van de belangrijkste eigenschappen waar je naar kunt kijken.

De isolatiewaarde van isolatiematerialen heet ook wel R-waarde. Dit getal geeft het warmte-R-waarde isolatie. Onafhankelijke isolatie info va...isolerend vermogen aan van het materiaal voor isolatie. Een hoge R-waarde isoleert beter. Elk isolatiemateriaal heeft de R-waarde op de verpakking staan.
Alles over de isolatiewaarde

Isolatiemateriaal warmte

Isoleren van de spouwmuren. Welk soort isolatie be...Isolatiemateriaal kun je vergelijken op de mate van warmte isolatie. Hoe hoger de isolatiewaarde van isolatiemateriaal, hoe beter het isolerend vermogen. En hoe beter het isolatiemateriaal warmte in huis vast houdt. Elk isolatiemateriaal heeft naast warmte isolatie ook andere eigenschappen op het gebied van isolatiewaarde, vochtgedrag en brandveiligheid.
Lees over warmte isolatie

Isolatiemateriaal geluid

Geluidsisolatie. Alles over isolatie. Info, advies...Je kunt isolatiemateriaal ook vergelijken op geluidsisolatie. Zo vermindert isolatiemateriaal geluid. Isolatiemateriaal helpt tegen geluid van buitenaf, zoals verkeerslawaai van auto's of vliegtuigen. Verder kan isolatiemateriaal aanbrengen voor muren, vloer of dak helpen tegen geluid dat je liever binnen wilt houdt, zoals harde muziek, tv-geluid of geluid van bijvoorbeeld spelende kinderen.
Lees over geluidsisolatie

Isolatiemateriaal voor dak, spouwmuur of vloer?

Zoek je voor isolatie materiaal, dan is het belangrijk om te weten waar je het voor nodig hebt.
Is het voor spouwmuurisolatie? Dan zoek je isolatiematerialen als isolatieschuim, isolatie parels, isolatiekorrels of inblaaswol.
Isolatiemateriaal spouwmuur

Voor dak isolatie wordt ander materiaal gebruikt. Dan heb je het vaak over plaat-isolatiemateriaal, zoals isolatieplaten, steenwol- of glaswolplaten. Ook dakisolatie kan gespoten worden: PUR isolatie.
Isolatiemateriaal dak

Isolatie van de vloer gebeurt vaak met PUR schuim. Voor vloerisolatie worden ook platen, dekens en isolatiekussens gebruikt.
Isolatiemateriaal vloer

Wat is het beste isolatiemateriaal?

Beste isolatie. Hoe kies je de beste isolatie? Ona...Hoe kies je het beste isolatiemateriaal voor jouw huis?
Voor elk huis en elke situatie is dat anders. Een isolatie-adviseur is een isolatie expert. Hij kijkt grondig naar jouw huis en neemt ook jouw wensen of woonproblemen mee. Hij adviseert welke isolatiematerialen het beste passen bij jouw huis.

Het beste isolatiemateriaal hangt deze 7 factoren af.

Wat is het beste isolatiemateriaal?
Top 10 isolatiematerialen

Welk isolatiemateriaal is populair? De 10 meest gebruikte isolatiematerialen in willkeurige Isolatie in 1,2,3 stappen.Onafhankelijke info van...volgorde:

 1. Glaswol (als isolatieplaten of dekens/rollen)
 2. Steenwol (als isolatieplaten, dekens/rollen)
 3. Inblaaswol (voor spouwmuurisolatie en dakisolatie tussen de dakpannen)
 4. Polystyreen isolatie (XPS isolatieplaten voor het dak)
 5. PUR (hardschuim platen of isolatieschuim voor spouw-, vloer- of dakisolatie)
 6. Isolatieparels (voor tussen de spouwmuur of het dak)
 7. Isolatiekussens (voor vloerisolatie)
 8. Isolatiematrassen (voor kruipruimte isolatie)
 9. Isolatiefolie (dunne isolatie voor het dak)
 10. Schelpen (voor de kruipruimte)

Een isolatie bedrijf kan je vertellen welk materiaal het meest geschikt is voor jouw huis. Vraag nu advies en offertes

Isolatiemateriaal prijzen

Wat is de isolatie prijs? Onafhankelijke isolatie ...De prijzen van isolatiemateriaal verschillen. Ga je isolatiemateriaal prijzen vergelijken, let dan op deze 3 punten:

 1. Kijk niet alleen naar de isolatie prijs, maar zeker ook naar de isolatiewaarde van het isolatiemateriaal. Dit is het getal waarmee je ziet hoe goed het isolatie materiaal isoleert. Dit wordt aangegeven als de R-waarde. Van goedkoop isolatiemateriaal heb je vaak meer dikte nodig om dezelfde isolatiewaarde te behalen. Alles weten over de isolatiewaarde
 2. De prijs van isolatiemateriaal is één onderdeel van de kosten van isoleren. De uiteindelijke isolatie prijs is, afhankelijk van de soort isolatie en de manier waarop je het huis isoleren laat. Laat je het dak, vloer of spouwmuur isoleren, dan bepalen de arbeidskosten vaak een groot deel.
 3. Voor de prijs van isolatiemateriaal geldt het normale 21% BTW tarief. Laat je het huis isoleren dan geldt voor het arbeidsloon het 6% BTW tarief. Dit is een soort subsidie op isolatie. Bekijk de isolatie prijs

Kijk & Vergelijk isolatiemateriaal

Materiaal voor elke soort isolatie heeft voordelen en nadelen. Ontdek alle soorten isolatiemateriaal in de Kijk & Vergelijk. Je kunt dan zien wat het beste isolatiemateriaal is voor jouw muren, vloer of dak.

Kijk en Vergelijk spouwmuurisolatie
Kijk en Vergelijk vloerisolatie
Kijk en Vergelijk kruipruimte isolatie
Kijk en Vergelijk dakisolatie

Isolatie en materiaal offerte

Kennis van het isolatiemateriaal is belangrijk. Een erkend isolatiebedrijf kan je goed adviseren welk Isolatie offertes aanvragen. Gratis en vrijblijven...isolatiemateriaal het beste is voor jouw huis. Dat ontdek je als je isolatie offertes aanvraagt. Dan komt een adviseur van het isolatiebedrijf bij je thuis kijken. Zo weet het isolatiebedrijf welk isolatiemateriaal het beste is voor isolatie van jouw huis.

Via hoe-koop-ik.nl vraag je meerdere offertes aan bij erkende en betrouwbare isolatiebedrijven. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen en isolatie kosten vergelijken.
Wij hebben isolatiebedrijven objectief beoordeeld en geselecteerd. Deze isolatiebedrijven:

 • hebben ruime ervaring.
 • werken met verschillende soorten isolatiemateriaal.
 • staan goed bekend.
 • zijn servicegericht.
 • zijn aangesloten bij branche-verenigingen als IKOB-BKB.
 • werken met KOMO-garantie.

Vraag isolatie offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om isolatie offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''


Meer informatie isolatie

Isolatie: info & tips
Huis isoleren
Hoe kies je een isolatiebedrijf?

Wat is de beste isolatie?
Na-isolatie

Welke isolatie past bij jou?

Doe de isolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de isolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis isolatie offertes

Isolatie? Vraag offertes aan.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan 2 gratis handige checklists bij isolatie offertes ...

Isolatie bespaart tot 30%. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhank...

Kijk & Vergelijk isolatie

Vergelijk soorten isolatie en isolatiematerialen:
Spouwmuurisolatie
Dakisolatie
Vloerisolatie
Kruipruimte isolatie
vergelijk isolatie

isolatie: alle informatie