Isolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl isolatie

Isolatie

nieuws en trends

Nieuws over isolatie. Onafhankelijke isolatie info van hoe-koop-ik.nl

Het laatste nieuws over isolatie en de ontwikkelingen op isolatie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer over isolatie

Energielabel woning verplicht

Sinds 1 januari is een energielabel voor je woning verplicht bij verkoop of verhuur. De komende weken krijgen vijf miljoen huizenbezitters daarom een voorlopig energielabel. Het aanpassen daarvan gaat nog moeizaam.

Energielabel woning verplicht

Energielabel informatie van Hoe-Koop-Ik.nl Onafhan...Sinds 1 januari van dit jaar is een energielabel voor de woning verplicht. Dat betekent dat je bij verkoop of verhuur een definitief label moet kunnen overleggen. Zo niet dan riskeer je een boete.

Belang energielabel

Het energielabel laat zien of het huis energiezuinig is. Een zuiniger huis heeft lagere maandlasten voor energie. Vaak betekent een beter energielabel ook comfortabeler wonen. En ook het milieu profiteert. Want voor verwarming van het huis is minder gas nodig. En dat betekent minder CO2 uitstoot. Een huis met een goed energielabel kan aantrekkelijker zijn voor een koper.

Energielabel aanpassen nog lastig

Elke woningeigenaar krijgt eerst een voorlopig energielabel. Dat label is een inschatting van de energiezuinigheid afgeleid van het bouwjaar van de woning. Het loopt net als vroeger bij wasmachines van A tot G. Om een definitief label te krijgen moet je zelf aantonen wat je veranderd hebt. Dat kan met foto’s en rekeningen en gaat via een website van de overheid. Maar die werkt niet goed. Tot grote ergernis van eigenaren en adviseurs. Aan de problemen wordt gewerkt.
Ga je het huis niet verkopen of verhuren? Dan kun je het voorlopige energielabel ongewijzigd laten. Je kunt het later regelen als je het nodig hebt. Het aanvragen van een definitief energielabel is niet gratis. Bovendien is het energielabel maar 10 jaar geldig.

Snel beter energielabel met isolatie

Isolatie is de snelste manier om de energiezuinigheid te verbeteren. Met isolatie van het dak bespaar je tot 30% op de stookkosten. Voor de spouwmuur is dat 25%. Deze maatregelen heb je snel terugverdiend. Spouwmuurisolatie al binnen 3-5 jaar. Het is goedkoper dan algemeen gedacht. Een hoekhuis is al geïsoleerd voor ongeveer € 1.200.

Bekijk alles over het energielabel

Bereid isolatie goed voor

Overweeg je isolatie? Bereid je aankoop goed voor en weet waar je op moet letten. Speciaal daarvoor is er de isolatie koopwijzer. Daarmee ontdek je snel wat het best bij jouw Huis isoleren. Hoeveel ga je besparen en wat kost ...woning past. En wat de kosten en opbrengsten zijn.

Vraag ook altijd meerdere offertes aan. Dan kun je goed het advies, de kosten en de service vergelijken.
Isolatie offertes kunnen sterk verschillen. Offertes vergelijken wordt dan lastig. Speciaal daarom heeft hoe-koop-ik.nl een checklist ontwikkeld: ‘7 tips om offertes te vergelijken’.

Daarmee vergelijk je offertes op de juiste manier. Je krijgt hem gratis als je via hoe-koop-ik.nl offertes aanvraagt.
Vraag nu isolatie offertes aan

Ander isolatie nieuws

Welke isolatie past bij jou?

Doe de isolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de isolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis isolatie offertes

Isolatie? Vraag offertes aan.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan 2 gratis handige checklists bij isolatie offertes ...

Isolatie bespaart tot 30%. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhank...

Kijk & Vergelijk isolatie

Vergelijk soorten isolatie en isolatiematerialen:
Spouwmuurisolatie
Dakisolatie
Vloerisolatie
Kruipruimte isolatie
vergelijk isolatie

isolatie: alle informatie