Isolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl isolatie

Isolatie

nieuws en trends

Nieuws over isolatie. Onafhankelijke isolatie info van hoe-koop-ik.nl

Het laatste nieuws over isolatie en de ontwikkelingen op isolatie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer over isolatie

De 5 voordelen van isolatie

Isolatie voor je huis. Onafhankelijke isolatie inf...Waarom zou ik isoleren als ik ook de verwarming hoger kan zetten? Dat denken nog te veel mensen. Het is dan ook verleidelijk: een draai of tik aan de thermostaat gaat ongemerkt en de CV-ketel hoor je meestal niet branden. Maar isolatie bespaart je niet alleen de moeite om naar de thermostaat te lopen.

Isolatie heeft veel meer voordelen.


1. Comfort

Je wilt de thermostaat hoger zetten, omdat het huis niet behaaglijk voelt. Dat kan komen doordat de verwarming te laag staat, maar meestal komt het omdat de muren of vloer kou uitstralen, de meubels of de vloer niet opgewarmd zijn of omdat het tocht in huis. Isolatie voorkomt dit en maakt je huis comfortabel. Zo heb je het altijd behaaglijk zonder de verwarming hoger te zetten. Ook geluidsoverlast kun je bestrijden met isolatie, dat is een flinke verbetering van je wooncomfort.

2. Minder stookkosten

Besparing isolatie. Hoeveel bespaart isolatie? Ona...Het belangrijkste voordeel van isolatie is dat je de stookkosten flink verlaagt. Ga maar eens na hoeveel je jaarlijks aan gas verbruikt voor de verwarming. Spouwmuurisolatie bespaart veel omdat het oppervlak groot is.
  • Met isoleren van de spouw bespaart elke m2 muur 9 tot 11 m3 gas per jaar. De kosten verdien je in 3 tot 5 jaar terug.
  • Dakisolatie bespaart 30% gasverbruik. De kosten verdien je binnen 5 tot 7 jaar terug.
  • Vloerisolatie heb je binnen 7 tot 10 jaar terugverdiend Dat bespaart per jaar zo’n 5 m3 per m2 op je gasverbruik.

3. Goed voor milieu

CO2 besparen met isolatie. Onafhankelijke isolatie...Door te isoleren, en dus te besparen op energie ben je goed bezig voor het milieu. Niet alleen bespaar je op onze schaarse brandstoffen zoals aardgas. Ook zorg je voor minder CO2-uitstoot als je minder gas verstookt. Daarmee verklein je jouw bijdrage aan het broeikaseffect.

4. Verhoog de waarde van je huis

Een goed geïsoleerd huis krijgt een beter energielabel. Dat is belangrijk bij de verkoop van je huis. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is. Een slecht energielabel betekent dat jouw huis minder waard is voor kopers, omdat ze veel stookkosten zullen moeten betalen, of zelf isolatie zullen gaan aanbrengen. Verhoog nu je energielabel en profiteer zelf niet alleen van de isolatie, maar bij verkoop ook van een hogere waarde.

5. De CV-ketel presteert beter

Een goede CV-ketel is gemaakt om zo zuinig mogelijk te stoken. Een HR-ketel bijvoorbeeld is een technisch wonder dat een rendement van 107% haalt. Al die moeite om zuinig te stoken is verloren moeite als je huis niet geïsoleerd is. Dan vliegt de zuinig opgewekte warmte alsnog je huis uit.

Met de isolatie Koopwijzer kom je precies te weten welke isolatie interessant is voor jouw huis. Je ziet de mogelijkheden, de kosten en de besparingen van isolatie.

Ander isolatie nieuws

Welke isolatie past bij jou?

Doe de isolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de isolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis isolatie offertes

Isolatie? Vraag offertes aan.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan 2 gratis handige checklists bij isolatie offertes ...

Isolatie bespaart tot 30%. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhank...

Kijk & Vergelijk isolatie

Vergelijk soorten isolatie en isolatiematerialen:
Spouwmuurisolatie
Dakisolatie
Vloerisolatie
Kruipruimte isolatie
vergelijk isolatie

isolatie: alle informatie