Isolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl isolatie

Isolatie

nieuws en trends

Nieuws over isolatie. Onafhankelijke isolatie info van hoe-koop-ik.nl

Het laatste nieuws over isolatie en de ontwikkelingen op isolatie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer over isolatie

9% btw op isolatie blijft!

Oudere huizen kunnen verbouwd worden tegen een laag btw tarief op arbeid. Die regeling stopt per 1 juli 2015. Maar niet voor alles. Voor schilderen, stukadoren en isoleren geldt nog steeds het lage btw-tarief van 9%!

Laag BTW

In 2013 heeft de regering een pakket maatregelen genomen om de economie te stimuleren. Eén daarvan was de invoering van een tijdelijk verlaagd BTW-tarief bij verbouwen. Daarbij ging het om de arbeidskosten en niet om de materiaalkosten van een verbouwing. De materiaalkosten vielen gewoon in het 21% BTW-tarief. Van deze regeling is veel gebruik gemaakt. Maar stopte in 2015.

Isolatie wel 9% btw

Toch zijn er nog een paar uitzonderingen.
De lage BTW regeling blijft wel geldig voor:

  • dakisolatie
  • spouwmuurisolatie
  • vloerisolatie
  • dubbel glas plaatsen
  • schilderen
  • stukadoren

Voorwaarde is dat het huis tenminste 2 jaar oud is. Het aangebrachte isolatiemateriaal moet voldoen aan de normen voor warmteweerstand. Het lage btw tarief van 9% geldt alleen op de arbeidskosten. De materiaalkosten vallen onder het btw-tarief van 21%.

Isoleren geeft veel voordelen

Isolatie checkpunten. Onafhankelijke isolatie info...Isolatie van je huis is een goed idee. De energiezuinigheid van je huis verbetert direct. Warmte in huis ontsnapt niet langer door kieren en gaten. Dat scheelt tot wel 30% op de gasrekening en dat zijn honderden euro’s per jaar.
Bovendien is isolatie veel goedkoper dan woningeigenaren denken. Je hebt het dan ook snel terugverdiend. Zeker met het extra voordeel van het lage btw tarief.
Alles over isoleren

Isolatie kan op veel manieren

Elk huis is anders. Kies daarom de isolatie die het best bij jou past. Wil je weten wat isolatie bespaart en kost voor jouw huis? En welke isolatie het beste is voor je huis? Doe dan de Koopwijzer isolatie.
Start de isolatie Koopwijzer

Isolatie van je dak

Isoleren van dak bespaart 30%. Onafhankelijke isol...Via het dak ontsnapt de meeste warmte. Door dakisolatie bespaar je tot 30% op de stookkosten. Dat heb je snel terugverdiend. Dakisolatie al binnen 5-7 jaar. Met dakisolatie gaat ook je energielabel direct een stap omhoog. Zo verbeter je de waarde van je huis.
Dakisolatie

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie: alles over spouwmuurisolatie.Na het dak is zijn de buitenmuren het grootste warmtelek. Via de spouwmuur ontsnapt 25% van de warmte in huis.  Spouwmuurisolatie verdien je al terug binnen 3-5 jaar. Het is goedkoper dan algemeen gedacht. Een hoekhuis is al geïsoleerd voor ongeveer € 1.200. Daarbij geniet je direct van een beter wooncomfort.
Spouwmuurisolatie

Dubbel glas plaatsen

Met dubbel glas ontsnapt er minder warmte uit je huis. De cv-ketel hoeft minder hard te stoken en je woont comfortabeler. Hoeveel euro je kunt besparen op je gasrekening, ligt voor een deel aan de soort dubbel glas die je kiest. De besparing wordt natuurlijk ook bepaald door de hoeveelheid enkel glas die je vervangt door dubbel glas.
Dubbel glas

Vloerisolatie

Vloerisolatie levert je een comfortabeler huis op, door een gelijkmatige temperatuur en minder vocht in huis.  Vloerisolatie bespaart al snel 5-7 kubieke meter gas per m2 per jaar. Als je het combineert met spouwmuurisolatie verbeter je ook gelijk je energielabel.
Vloerisolatie

Isoleer slim

Isolatie voor je huis. Onafhankelijke isolatie inf...Overweeg je isolatie? Bereid je aankoop goed voor en weet waar je op moet letten. Speciaal daarvoor zijn er Koopwijzers. Daarmee ontdek je snel wat het best bij jouw woning past. En wat de kosten en opbrengsten zijn.

Vraag ook altijd meerdere offertes aan. Dan kun je goed het advies, de kosten en de service vergelijken.
Isolatie offertes kunnen sterk verschillen. Offertes vergelijken wordt dan lastig. Speciaal daarom heeft hoe-koop-ik.nl een checklist ontwikkeld: ‘7 tips om offertes te vergelijken’. Daarmee vergelijk je offertes op de juiste manier. Je krijgt hem gratis als je via hoe-koop-ik.nl offertes aanvraagt.

Vraag nu isolatie offertes aan


Ander isolatie nieuws


Welke isolatie past bij jou?

Doe de isolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de isolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis isolatie offertes

Isolatie? Vraag offertes aan.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan 2 gratis handige checklists bij isolatie offertes ...

Isolatie bespaart tot 30%. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhank...

Kijk & Vergelijk isolatie

Vergelijk soorten isolatie en isolatiematerialen:
Spouwmuurisolatie
Dakisolatie
Vloerisolatie
Kruipruimte isolatie
vergelijk isolatie

isolatie: alle informatie