Vloerisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl vloerisolatie

Water in de kruipruimte

grondwater kruipruimte

Last van een vochtige kruipruimte? Je lost het op met kruipruimte isolatie of vloerisolatie.

Water in kruipruimte leidt tot stank en heeft effect op je gezondheid. Oorzaken van water in de kruipruimte en de gevolgen ervan. Hoe kun je water in kruipruimte oplossen?

Meer vloerisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste vloerisolatie nieuws

Water in kruipruimte


Water in de kruipruimte is schadelijk voor je huis en je gezondheid. Water in de kruipruimte veroorzaakt veel problemen, zoals een vochtige vloer, schimmel, aantasting van je vloerconstructie en een ongezond woonklimaat. Eerst zal de oorzaak gezocht moeten worden. Een isolatie adviseur helpt daarbij.

Water in kruipruimte. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk...De oplossing van water in de kruipruimte is meestal kruipruimte isolatie. Minder water in de kruipruimte zorgt ook voor een drogere vloer. Dit draagt bij aan een gezonder woonklimaat. Gevolg: minder verschillen in luchtvochtigheid. Goed nieuws voor mensen met astma en reuma klachten. En een beter woonklimaat zorgt voor minder huisstofmijt.

Hoe komt water in de kruipruimte?

Water in de kruipruimte? Sommige mensen denken dat het er gewoon bij hoort. Ze openen het luik naar de kruipruimte en kijken zo het water in. Kruipruimte stank nemen ze voor lief. Neem van ons aan: water in de kruipruimte is schadelijk voor je huis en voor je gezondheid.

De kruipruimte wordt niet verwarmd, dus het is er altijd kouder dan in de rest van het huis. Daardoor is de luchtvochtigheid ook vaak hoger. Maar dat is nog iets anders dan water in de kruipruimte.

Als de grond van de kruipruimte nat is, of als er plassen in de kruipruimte staan, dan is het hoog tijd om voor dat water in de kruipruimte een oplossing te zoeken. Niet alleen oude huizen kunnen last hebben van water in de kruipruimte; nieuwbouw kan het net zo goed treffen.

Water in kruipruimte schadelijk

Het kan op allerlei manieren schadelijk zijn, water in de kruipruimte. Stank is niet echt schadelijk, maar wel ongewenst. Je wilt geen muffe lucht in huis, of overlast van insecten als zilvervisjes. Vochtige, muffe, schimmelige lucht in huis is niet goed voor mensen met luchtwegklachten.

Echt schadelijk is dat water in de kruipruimte kan leiden tot aantasting van houten balken of vloerdelen. Ook metalen leidingen in de kruipruimte kunnen gaan roesten door blootstelling aan water. In de kruipruimte wil je zeker geen scheuren in dat soort leidingen.

Water in de kruipruimte wordt ook langzaam maar zeker opgezogen door de muren. De muren van je huis worden daardoor koud en vochtig. Je huis is slechter te verwarmen. En het gevaar van schimmelvorming ligt op de loer.

De oorzaken: grondwater in kruipruimte

Vloerisolatie let op!!Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor het water in de kruipruimte. Een eerste oorzaak kan gebrek aan ventilatie zijn. Als vocht uit de bodem verdampt, maar niet weg kan door ventilatiegaten, slaat het aan tegen koude oppervlakken.

Water in de kruipruimte kan ook veroorzaakt worden door een breuk of scheur in een (verzakt) riool. Als er sprake is van verzakkingen in jouw buurt, is het zinnig dit na te gaan.

In gebieden (polders bijvoorbeeld) die onder NAP liggen, kan het variërende peil leiden tot grondwater in de kruipruimte. Drainage kan een oplossing zijn, maar is vaak niet afdoende als de hele polder last heeft van hoog water. Met een dompelpomp krijg je wel veel grondwater uit de kruipruimte, maar lang niet alles. Zet je de pomp uit, dan loopt de kruipruimte zo weer vol.

De gevolgen van water in kruipruimte

Water verdampt, ook in de kruipruimte. Wordt het niet geventileerd, dan dringt de damp (1 tot 10 liter per dag) door de vloer heen. Daardoor wordt je huis vochtiger en moeilijker te verwarmen.
Waterdamp die condenseert in de kruipruimte op muren, balken of vloerdelen kunnen die delen aantasten. Rot en schimmelvorming is het gevolg. Ook kunnen metalen leidingen doorroesten en scheuren.

Water in kruipruimte oplossing

Isolatiechips voor kruipruimte isolatie. Onafhanke...Wat is dan, voor water in de kruipruimte, de oplossing? Als voor het verwijderen van water in de kruipruimte drainage of een pomp niet helpt? Als het alleen gaat om condensproblemen, dan kan betere ventilatie al een goed begin zijn. Veel mensen laten het water in de kruipruimte isoleren.

Kruipruimte isolatie oftewel bodemisolatie zorgt ervoor dat het water in de kruipruimte normaal gesproken wordt afgeschermd van de rest van het huis. Het water in de kruipruimte condenseert niet meer op ongewenste plaatsen, verdampt niet door de vloer heen en trekt niet in de muren.

Alles over kruipruimte isoleren


Schelpen en andere soorten isolatiemateriaal voor ...Kruipruimte isolatie is een isolerende laag op de bodem van de kruipruimte, zoals isolatiechips, isolatieparels, isolatiematrassen of schelpen. Het is iets anders dan vloerisolatie. Daarmee doe je niets tegen het water in de kruipruimte.
Hoe kies je isolatiemateriaal kruipruimte?

De voordelen van kruipruimte isolatie

 • Voordelen isolatiemateriaal voor vloerisolatie. On...Water in de kruipruimte kan niet meer verdampen.
 • Drainage water in kruipruimte of pompen niet nodig.
 • Blijvende verbetering van klimaat in huis.
 • Besparen energie: het huis is sneller warm.
 • Geen schimmelvorming, ongedierte of muffe lucht.

Kosten water in kruipruimte isoleren

Vloerisolatie kosten. Hoeveel gaat vloerisolatie v...Wil je weten wat de kosten zijn om het water in de kruipruimte te isoleren?
Gemiddeld kost het isoleren van water in de kruipruimte zo’n € 20 tot € 25 per m2 kruipruimte. Dat is inclusief isolatiemateriaal, machine- en arbeidskosten en inclusief 6% btw.

Die kosten van het isoleren van water in de kruipruimte verdien je meestal terug door een lagere energierekening.
Wat kost kruipruimte isoleren?

Offerte isoleren water in de kruipruimte

Offertes vloerisolatie vraag je gratis en vrijblij...Als je precies wilt weten of je met isolatie het water in de kruipruimte kunt bestrijden, dan kun je het beste een offerte opvragen bij een ervaren en erkend isolatiebedrijf. Een adviseur komt op bezoek om de situatie in kaart te brengen en kan je dan precies voorrekenen wat de kosten, en de opbrengsten zijn.

Bij hoe-koop-ik.nl vraag je in een handomdraai bij 3 vertrouwde, ervaren isolatiebedrijven een offerte aan. Gratis en vrijblijvend, zonder dat je ergens aan vast zit kom je precies te weten wat je kunt doen om de schade van water in de kruipruimte te voorkomen.

Vraag nu meerdere offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed vloerisolatie offertes te vergelijken;''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''

Meer informatie kruipruimte isolatie:

Alles weten over vloerisolatie
Hoe kies je erkend isolatiebedrijf?
Last van een vochtige kruipruimte?

Alles over bodemisolatie

Welke vloerisolatie voor jou?

Doe de vloerisolatie Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw vloer?

Wat zijn de vloerisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis vloerisolatie offertes

  √ Bij erkende isolatiebedrijven

  √ 3 offertes met 1 aanvraag

  Gratis en vrijblijvend

  √ Vergelijk adviezen en kosten

   vraag gratis offertes aan


   Vloerisolatie met laag btw tarief. Hoe-Koop-Ik.nl ...

   Vergelijk vloerisolatie

   Kijk & Vergelijk vloerisolatie.
   Alle soorten isolatiemateriaal:
   Glaswol
   Pur schuim
   Isolatiekussens
   Isolatieparels
   Schelpen en meer
   vergelijk vloerisolatie

   vloerisolatie: alle informatie