Vloerisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl vloerisolatie

Vloerisolatie

nieuws en trends

Cv-ketel nieuws en trends. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.

Het laatste nieuws over vloerisolatie en de ontwikkelingen op isolatie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer vloerisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste vloerisolatie nieuws

Isoleren en ventileren: een goed duo

Door je huis goed te isoleren kun je jaarlijks veel besparen op je energierekening. In een goed geïsoleerd huis is het wel belangrijk dat er goed wordt geventileerd. Zo voorkom je dat het in huis te vochtig wordt. Spouwmuurisolatie: alles over spouwmuurisolatie.

Vochtig huis
Iedereen produceert vocht. Door te ademen, bij het koken, douchen en wassen. Bijna 10 liter per dag. Je kunt dat beperken door te koken met de deksels op de pannen, je was buiten te drogen en de badkamer goed te ventileren na het douchen.
Door te ventileren wordt vochtige lucht afgevoerd en komt verse lucht je huis in. Zo voorkom je dat het klimaat in huis ongezond wordt en er vochtproblemen ontstaan. Zoals schimmelvorming en een muffe lucht.

Ventileren is geen energieverspilling
Vaak wordt gedacht dat ventileren energieverspilling is. Een misvatting. Vóór de isolatie van je huis kon frisse lucht binnenkomen via kieren. In een vochtig huis voelt het kil en ruikt het vaak muf. De kans op allergische reacties wordt groter. Ventilatie voert vocht af. De lucht wordt droger. En droge lucht in huis kost minder energie voor je cv-ketel om te verwarmen dan vochtige lucht. Daarom is na spouwmuurisolatie ventilatie belangrijk. Door goed te ventileren blijft het vochtgehalte op het juiste niveau.

Luchtvochtigheid
Meet de luchtvochtigheid in huis met een hygrometer. Probeer het onder de 60% te houden. Dat doe je door elke dag te ventileren. Buitenlucht bevat minder vocht dan binnenlucht, zelfs als het buiten nat is. De luchtvochtigheid is belangrijk voor een gezond leefklimaat.

Vochtproblemen in huis? Isoleren helpt!
Op de koude binnenkant van een spouwmuur slaat vocht neer. De muur ‘beslaat’. Met spouwmuurisolatie wordt de binnenkant van je muur warmer. Zo heeft neerslaand vocht minder kans en verklein je de kans op schimmelvorming. Spouwmuurisolatie helpt als je vochtproblemen in huis hebt. Heb je vaak last van koude voeten in huis of heeft je huis een vochtige kruipruimte, dan is vloerisolatie een uitkomst.
Door spouwmuurisolatie bespaar je jaarlijks 9-11 m3 per m2 gas per jaar. Dat is zo’n € 440,- op je gasrekening. Deze vorm van isoleren bespaart het meest en je hebt de kosten al binnen 3-5 jaar terugverdiend. Met vloerisolatie verlaag je het gasverbruik met 5-7 m3 per m2 gas per jaar. Vloerisolatie kosten verdien je in 7-10 jaar terug.

Meer nieuws vloerisolatie

Welke vloerisolatie voor jou?

Doe de vloerisolatie Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw vloer?

Wat zijn de vloerisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis vloerisolatie offertes

  √ Bij erkende isolatiebedrijven

  √ 3 offertes met 1 aanvraag

  Gratis en vrijblijvend

  √ Vergelijk adviezen en kosten

   vraag gratis offertes aan


   Vloerisolatie met laag btw tarief. Hoe-Koop-Ik.nl ...

   Vergelijk vloerisolatie

   Kijk & Vergelijk vloerisolatie.
   Alle soorten isolatiemateriaal:
   Glaswol
   Pur schuim
   Isolatiekussens
   Isolatieparels
   Schelpen en meer
   vergelijk vloerisolatie

   vloerisolatie: alle informatie