Vloerisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl vloerisolatie

Vloerisolatie

nieuws en trends

Cv-ketel nieuws en trends. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.

Het laatste nieuws over vloerisolatie en de ontwikkelingen op isolatie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer vloerisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste vloerisolatie nieuws

Akkoord woningmarkt en isolatie

Deze week is er in politiek Den Haag een akkoord gesloten om de woningmarkt te stimuleren. Wat betekent dit voor spouwmuurisolatie? En voor vloerisolatie?

In het akkoord is onder andere het volgende vastgelegd:

1. Verlaging van het BTW tarief 

Voor verbouwingen en renovatie gaat het BTW-tarief omlaag van 21% naar 6%. Dit geldt voor een periode van 1 jaar en start op 1 maart 2013.

2. Oprichting fonds voor energiebesparing

Er komt een fonds om energiebesparing te stimuleren in de bestaande bouw. In 2013 komt er 200 miljoen euro beschikbaar en volgend jaar 400 miljoen euro. De ene helft van deze bedragen is bedoeld voor bestaande huurwoningen, de andere helft voor bestaande koopwoningen.
Dit is geen subsidie maar een zogenaamd “revolverend fonds”. Via het fonds kun je een lening afsluiten voor energiezuinige investeringen in je woning. Een “revolverend fonds” leent dus geld uit, dat weer terugbetaald moet worden. Meestal inclusief rente. Het terugbetaalde geld kan weer opnieuw worden uitgeleend. Zo houdt het fonds zichzelf in stand. Over de voorwaarden van uitlenen is nog niets bekend.

Wat betekent verlaging van het BTW tarief voor isolatie?

Voor verbouwingen en renovatie gaat het BTW-tarief omlaag van 21% naar 6%. Voor vloerisolatie en spouwmuurisolatie geldt al enkele jaren een speciale BTW-regeling. Voor de arbeidskosten van isolatie geldt al het lage BTW-tarief van 6%.  En als de materiaalkosten een klein deel uitmaken van het totaal, dan vallen die ook onder het tarief van 6% BTW. Vaak is dat zo. Voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie heeft deze BTW-maatregel daarom geen extra effect. Het was al interessant. Dit lage BTW tarief voor isolatie is eiegenlijk een soort subsidie isolatie.

Wat betekent het fonds energiebesparing voor isolatie?

De kosten van isolatie wordt door woningeigenaren al jaren veel te hoog ingeschat. Voor een 2-onder-1-kap zijn de kosten voor spouwmuurisolatie ongeveer € 1.500,-. De spouwmuurisolatie kosten voor een tussenwoning zijn nog lager: gemiddeld € 900,-.

In 3 tot 5 jaar zijn de spouwmuurisolatie kosten terugverdiend. Het fonds kan dus helpen als je niet direct beschikt over de financiële middelen. Daarmee wordt isolatie voor een grotere groep woningbezitters bereikbaar. Het is nog even afwachten wat de leenvoorwaarden worden.

Isoleren helpt veel

Uit de statistieken blijkt dat er bijna 4 miljoen huizen in ons land zijn die nog geen vloerisolatie hebben. Daarnaast hebben ruim 2 miljoen huizen geen spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie bespaart tot 30% op je gasrekening. Vloerisolatie bespaart 10-15%. Het is een dag geregeld.
Energie besparen is dus gemakkelijker en goedkoper dan je denkt. En je verdient het snel terug. Wat goed is voor het milieu blijkt ook uitstekend voor je portemonnee.

Meer vloerisolatie nieuws

Welke vloerisolatie voor jou?

Doe de vloerisolatie Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw vloer?

Wat zijn de vloerisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis vloerisolatie offertes

  √ Bij erkende isolatiebedrijven

  √ 3 offertes met 1 aanvraag

  Gratis en vrijblijvend

  √ Vergelijk adviezen en kosten

   vraag gratis offertes aan


   Vloerisolatie met laag btw tarief. Hoe-Koop-Ik.nl ...

   Vergelijk vloerisolatie

   Kijk & Vergelijk vloerisolatie.
   Alle soorten isolatiemateriaal:
   Glaswol
   Pur schuim
   Isolatiekussens
   Isolatieparels
   Schelpen en meer
   vergelijk vloerisolatie

   vloerisolatie: alle informatie