Vloerisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl vloerisolatie

Vloerisolatie

nieuws en trends

Cv-ketel nieuws en trends. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.

Het laatste nieuws over vloerisolatie en de ontwikkelingen op isolatie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer vloerisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste vloerisolatie nieuws

PUR schuim in het nieuws

De afgelopen week was vloerisolatie met PUR schuim in het nieuws. Er zijn gezondheidsklachten gemeld die zijn ontstaan na het aanbrengen van de vloerisolatie. TNO doet onderzoek of er een verband is.

Vloerisolatie met PUR al vaak toegepast

Vloerisolatie garantie: hoelang krijg je garantie ...Pur schuim wordt al sinds de jaren 90 gebruikt voor vloerisolatie. Niet alleen in Nederland maar ook in vele andere landen om ons heen. In al die tijd zijn er gelukkig nooit gezondheidsklachten geweest. Het is daarom bijzonder dat dit nu wel het geval is.

Vloerisolatie met pur schuim is een beproefde toepassing.

Twee soorten PUR schuim

Voor vloerisolatie wordt gebruik gemaakt van PUR met een gesloten celstructuur. Voor isolatie van de spouwmuur wordt een ander soort PUR schuim gebruikt. Namelijk PUR met een open celstructuur. Isolatie met PUR biedt veel voordelen. Het heeft een hoge isolatiewaarde en is vrijwel ongevoelig voor vocht. Ideaal in kruipruimtes waar vaak vochtproblemen zijn. Een ander belangrijk voordeel is dat PUR naadloos isoleert. Ook bij leidingen en kieren. Daardoor wordt tocht en vocht voorkomen. Zo verhoogt vloerisolatie het comfort in huis.

Controle op PUR

Voor een goed geïsoleerde vloer is het belangrijk dat PUR van goede kwaliteit wordt gebruikt en dat het op de juiste wijze wordt aangebracht. Daarom is het van belang te kiezen voor een ervaren en erkend isolatiebedrijf. Zo’n isolatiebedrijf is KOMO gecertificeerd en wordt gecontroleerd door een onafhankelijke organisatie, het IKOB-BKB. Zij houden met steekproeven toezicht op het aanbrengen van de vloerisolatie. De kwaliteit van de PUR zelf wordt ook gecontroleerd door KOMO.

Verder onderzoek

De PUR fabrikanten zijn verenigd in een vakorganisatie, de NVPU. Zij hebben TNO gevraagd onderzoek te doen naar de gezondheidsklachten. Het TNO onderzoek moet in april klaar zijn. Vooruitlopend daarop werkt de branche aan aanvullende veiligheidsmaatregelen. Zo moet de kans op eventuele gezondheidsklachten bij het aanbrengen verder verkleind worden.

Voor isolatiebedrijven komt er waarschijnlijk een nieuw Europees certificaat. De controles op de uitvoering worden strenger. Voor bewoners komen er duidelijke adviezen over bijvoorbeeld ventileren. De exacte richtlijnen zijn nog niet bekend.

Ander vloerisolatie nieuws

Welke vloerisolatie voor jou?

Doe de vloerisolatie Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw vloer?

Wat zijn de vloerisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis vloerisolatie offertes

  √ Bij erkende isolatiebedrijven

  √ 3 offertes met 1 aanvraag

  Gratis en vrijblijvend

  √ Vergelijk adviezen en kosten

   vraag gratis offertes aan


   Vloerisolatie met laag btw tarief. Hoe-Koop-Ik.nl ...

   Vergelijk vloerisolatie

   Kijk & Vergelijk vloerisolatie.
   Alle soorten isolatiemateriaal:
   Glaswol
   Pur schuim
   Isolatiekussens
   Isolatieparels
   Schelpen en meer
   vergelijk vloerisolatie

   vloerisolatie: alle informatie