Vloerisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl vloerisolatie

Vloerisolatie

nieuws en trends

Cv-ketel nieuws en trends. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.

Het laatste nieuws over vloerisolatie en de ontwikkelingen op isolatie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer vloerisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste vloerisolatie nieuws

Gezond huis niet ‘top-of-mind’

binnenklimaat vraagt aandacht


Als we al druk zijn met het klimaat, gaat het over CO2 en smeltende ijskappen. Isoleren? Dan ook ventileren. Na vloerisolatie wor...Hoe is het eigenlijk met het binnenklimaat? Het klimaat in huis dus. Wat is het en wat kun je er aan doen?

Klimaat binnen

Over het binnenklimaat wordt veel geklaagd.“Het is hier te warm”, “Het is te koud”, “Het ruikt hier muf”. Veelgehoord uitspraken die iets zeggen over de kwaliteit van de lucht in huis. Daarbij draait het met name om temperatuur, tocht en luchtvochtigheid. We denken er nauwelijks over na. Maar er is veel aan te doen.

Verse lucht

De zuurstof die we inademen zetten we om in CO2. Hoe meer CO2 in huis hoe slechter de luchtkwaliteit in huis. Dit veroorzaakt de muffe geur. Mensen met contactlenzen krijgen al snel last van hun ogen. Regelmatig ventileren helpt.

Dat geldt juist ook voor de winter. We houden dan het liefst ramen en deuren goed dicht. De lucht in huis wordt daardoor een stuk vochtiger. Dat komt ook door koken, wassen en douchen. In een vochtig huis voelt het kil en ruikt het snel muf.
Door te ventileren stroomt er verse, drogere lucht naar binnen. En de vochtige lucht verdwijnt naar buiten.

[TIP] Meet de luchtvochtigheid in huis met een hygrometer. Probeer het onder de 60% te houden. Dat doe je door elke dag te ventileren. Buitenlucht bevat minder vocht dan binnenlucht, zelfs als het buiten nat is. De luchtvochtigheid is belangrijk voor een gezond leefklimaat.

Kruipruimte een vergeten ruimte

Bij het klimaat in huis denk je niet snel aan de kruipruimte. Toch is die vaak de oorzaak van de problemen. Zo’n 20% van de huizen in Nederland heeft last van vocht in de kruipruimte. Dit kan gezondheidsklachten veroorzaken. Zeker als je al last hebt van astma en reuma.  Het vocht zorgt voor een muffe lucht in huis. Daarnaast kan een kruipruimte tochtproblemen veroorzaken. Dit heeft veel invloed op je gevoel van behaaglijkheid in huis.

Door de kruipruimte te isoleren los je dat op. Op de zandbodem wordt  een laag isolerend materiaal gelegd. Mestal zijn dit isolatiechips of isolatieparels. Maar ook schelpen en isolatiematrassen zijn mogelijk. Hiermee wordt optrekkend vocht tegengegaan. En daarmee schimmelvorming en een muffe lucht in huis.

Vloerisolatie zorgt voor een warmer aanvoelende vloer. Dat is een directe comfort maatregel.

Bereid vloerisolatie goed voor

Vloerisolatie of isolatie van de kruipruimte is geen dure maatregel. Het verschilt sterk per situatie en hangt ook af van de specifieke problemen. Bereid een dergelijke aankoop goed voor. Je koopt het voor langere tijd, of maar één keer in je leven. Vraag altijd meerdere offertes aan. Dan kun je goed de adviezen, de service en de prijzen vergelijken.  Doe ook de Vloerisolatie Koopwijzer van hoe-koop-ik.nl. Dan ontdek je gemakkelijk welke soort vloerisolatie het best past bij jouw huis en wensen. Zo is je huis weer snel gezond.

Ander vloerisolatie nieuws

Welke vloerisolatie voor jou?

Doe de vloerisolatie Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw vloer?

Wat zijn de vloerisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis vloerisolatie offertes

  √ Bij erkende isolatiebedrijven

  √ 3 offertes met 1 aanvraag

  Gratis en vrijblijvend

  √ Vergelijk adviezen en kosten

   vraag gratis offertes aan


   Vloerisolatie met laag btw tarief. Hoe-Koop-Ik.nl ...

   Vergelijk vloerisolatie

   Kijk & Vergelijk vloerisolatie.
   Alle soorten isolatiemateriaal:
   Glaswol
   Pur schuim
   Isolatiekussens
   Isolatieparels
   Schelpen en meer
   vergelijk vloerisolatie

   vloerisolatie: alle informatie