Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen subsidie

landelijk & regionaal

Subsidie zonnepanelen? Alles over zonnepanelen bij hoe-koop-ik.nl.

Is er subsidie zonnepanelen 2021? En is er gemeentelijke of provinciale subsidie op zonnepanelen? Verdien je zonder subsidie zonnepanelen ook snel terug?

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Subsidie zonnepanelen 2021


Is er subsidie zonnepanelen in 2021? Wat doet de overheid, de gemeente of provincie? Ook zonder subsidie zijn zonnepanelen zeer rendabel.

Hier lees je alles over de subsidie regelingen zonnepanelen. Actueel en onafhankelijke informatie.

Landelijke zonnepanelen subsidie 2021

In 2021 is er geen landelijke subsidie voor zonnepanelen. De verwachting is dat er de komende jaren geen nieuwe regeling komt.Subsidie zonnepanelen 2021. Onafhankelijke info bi...

De regering stelt zich nu op het standpunt dat zonnepanelen geen subsidie nodig hebben. En dat is ook zo door de lage zonnepanelen prijzen. De btw-teruggave op zonnepanelen komt nu in de plaats van subsidie zonnepanelen.

Geen subsidie, wel teruggave BTW zonnepanelen

Het is wel mogelijk om de BTW terug te krijgen die je hebt betaald bij de aanschaf van de zonnepanelen. Ook een soort subsidie zonnepanelen. Dat levert in bijna alle gevallen meer voordeel op dan een subsidie op zonnepanelen.
Alles over BTW zonnepanelen

Geen subsidie, zonnepanelen ook niet?

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepa...Het wegvallen van de landelijke zonnepanelen subsidie hoeft geen uitstel te betekenen voor het kopen van zonnepanelen. Ook zonder subsidie: zonnepanelen verdienen zich snel terug, meestal al binnen 8-9 jaar. Dat komt doordat de zonnepanelen prijs enorm is gedaald vergeleken met een aantal jaar geleden. Toen had je zonnepanelen subsidie nog nodig voor een acceptabele terugverdientijd.

Nu zijn de zonnepaneel prijzen zo gedaald, dat subsidie niet nodig is om een rendabel PV-panelen systeem aan te schaffen. De investering in zonnepanelen levert ,ook zonder subsidie, fors meer op dan de rente op een spaarrekening.

Waarom wachten om zonnepanelen te kopen? Met zonnepanelen bespaar je op de stroomkosten omdat je minder elektriciteit hoeft af te nemen. Bovendien loopt de meter terug als je met de zonnepanelen meer elektriciteit opwekt dan verbruikt en krijg je een vergoeding voor de teruggeleverde elektriciteit!

Wat wordt de zonnepanelen prijs voor jouw huis? En wat ga je besparen met zonnepanelen? Vraag meerdere offertes zonnepanelen aan. Dat kan met 1 aanvraag via hoe-koop-ik.nl. Gratis en vrijblijvend. Als je offertes via ons aanvraagt krijg je de handige checklist met ‘10 tips om zonnepanelen offertes te vergelijken’.

Vraag offertes zonnepanelen aanBTW terug op zonnepanelen

De BTW die je hebt betaald bij de aanschaf van je zonnepanelen kun je terugvragen. Dat kan honderden euro’s voordeel opleveren.
Bij een zonnepanelensysteem van 10 zonnepanelen, is dit al snel meer dan € 500.

Wat je er voor moet doen klinkt ingewikkelder dan het is. Je moet je bij de belastingdienst melden als ondernemer. Dat kan als je de zonnepanelen recent hebt aangeschaft. Lijkt dit je ingewikkeld of teveel rompslomp, dan kun je dit ook laten regelen door een administratiekantoor.

Als ondernemer krijg je de BTW over de aangeschafte goederen terug. In dit geval dus het zonnepanelensysteem. Over de stroom die je teruglevert zou je weer BTW moeten betalen. Maar omdat een particulier in bijna alle gevallen onder de grens blijft van € 1.335 kun je daarvoor ontheffing krijgen. Je hebt dus wel de lusten en niet de lasten.

Heb je vorig jaar gebruik gemaakt van de zonnepanelen subsidie? Geen probleem. Ook dan kun je de BTW gewoon terugvragen. Je kunt zelf kiezen of je gebruik maakt van deze regeling. De belastingdienst onderneemt geen actie als je het niet doet.
Hoe gaat terugvragen BTW zonnepanelen?

Gemeentelijke en provinciale subsidie zonnepanelen

Veel provincies en gemeentes geven subsidie voor zonnepanelen in 2021.
Subsidie zonnepanelen? Alles over zonnepanelen bij...Per gemeente kan de subsidie sterk verschillen. Gemeenten of provincies kunnen ook verschillende voorwaarden stellen voor zonnepanelen subsidie. Gemeenten of provincies kunnen ook verschillende voorwaarden stellen voor zonnepanelen subsidie. Bijvoorbeeld een maximum bedrag aan zonnepanelen subsidie per inwoner of een minimum investering. Ook kan er een zogenaamde aanschafsubsidie zonnepanelen zijn.

Aanschafsubsidie zonnepanelen
Deze vorm van zonnepanelen subsidie wordt veelal door gemeenten of provincies verstrekt. Het is een vast bedrag dat bij de aanschaf van zonnepanelen eenmalig wordt uitgekeerd. Meestal rond de € 1.500. De voorwaarden om in aanmerking te komen voor zonnepanelen subsidie en de hoogte van het subsidie bedrag verschillen per gemeente en provincie. Je kunt dit eenvoudig nakijken op energiesubsidiewijzer.nl.

Gemeentelijke en provinciale subsidies zonnepanelen
Voorbeelden van gemeentelijke en provinciale zonnepanelen (subsidie)-regelingen:
*Amsterdam heeft een 'energielening'. Daarmee kun je tegen een verlaagd tarief geld lenen voor de aanschaf van o.a. zonnepanelen.
*In de provincie Limburg is er een duurzaamheidslening. Die is bedoeld voor energiebesparende en -opwekkende maatregelen. Dus ook zonnepanelen. Er geldt een flinke rentekorting en daardoor kun je de kosetn van de lening betalen uit de besparing op je stroomrekening. Zo leen je kostenneutraal.

Het is interessant om na te gaan of je in aanmerking komt voor lokale subsidie. Door een subsidie wordt de terugverdientijd van zonnepanelen nóg korter. Voor veel zonnepanelen subsidie regelingen geldt: op=op.

Als er voor zonnepanelen subsidie is, kan het zonnepanelenbedrijf je helpen dit aan te vragen. Voor zonnepanelen subsidie moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Vraag dit de installateur alvast als hij de zonnepanelen offerte maakt.

Voor bedrijven is er in 2019 zonnepanelen subsidie: de SDE+ subsidieregeling.
Lees over subsidie zonnepanelen bedrijven

Het belang van subsidie zonnepanelen

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepa...Met of zonder subsidie: zonnepanelen verdienen zich snel terug, meestal al binnen 8 tot 9 jaar. Dat komt doordat de zonnepanelen prijs enorm is gedaald vergeleken met 3 jaar geleden. Toen had je zonnepanelen subsidie nog nodig voor een acceptabele terugverdientijd. Nu zijn de zonnepaneel prijzen zo gedaald, dat subsidie niet nodig is om een rendabel PV-panelen systeem aan te schaffen.

Dus waarom wachten om zonnepanelen te kopen? Met zonnepanelen bespaar je op de stroomkosten omdat je minder elektriciteit hoeft af te nemen. Bovendien loopt de meter terug als je met de zonnepanelen meer elektriciteit opwekt dan verbruikt en krijg je een vergoeding voor de teruggeleverde elektriciteit! Bekijk wat de opbrengst zonnepanelen is. En hoe gemakkelijk terugleveren stroom gaat.
Wat is de opbrengst zonnepanelen?

Zonnepanelen prijs altijd vergelijken

Offertes zonnepanelen aanvragen. Gratis en vrijbli...Vraag altijd meerdere offertes aan bij installatiebedrijven. Dat kan met 1 aanvraag via hoe-koop-ik.nl. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de kosten van zonnepanelen vergelijken.


De zonnepanelen bedrijven, die hoe-koop-ik.nl voor je selecteerde en beoordeelde:

  • hebben ruime ervaring met zonnepanelen en installatie.
  • werken met verschillende soorten zonnepanelen.
  • staan kwalitatief goed bekend.
  • zijn servicegericht.
  • werken met garantie.

Vraag nu meerdere offertes aanBij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed zonnepanelen offertes te vergelijken;''
● ''12 vragen om aan de zonnepanelen installateur te stellen.''

Alles weten over zonnepanelen:

Zonnepanelen prijs
Kosten zonnepanelen
Zonnepanelen: alle info&tips

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie