Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Goedkoopste panelen

waar let je op?

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepanelen. Bereid je aankoop van zonnepanelen goed voor. Bij hoe-koop-ik.nl.

Op zoek naar goedkope zonnepanelen? Weet waar je op moet letten. Bekijk de 6 stappen voordat je goedkope zonnepanelen kopen gaat.

Tip zonnepanelen prijs

Zonnepanelen tips. Alle informatie over zonnepanelen op hoe-koop-ik.nl.


De prijzen voor zonnepanelen zijn sterk gedaald. Daardoor zijn zonnepanelen zonder subsidie nu ook rendabel. Vraag offertes aan.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Goedkope zonnepanelen


Goedkope zonnepanelen nodig? Weet waar je op moet letten als je goedkope zonnepanelen wilt kopen.

Goedkope zonnepanelen kopen

Goedkope zonnepanelen. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelij...Bij het zoeken naar goedkope zonnepanelen is de zonnepanelen prijs belangrijk, maar kijk ook naar de totale kosten zonnepanelen. En welke opbrengst hebben die goedkope zonnepanelen?
De kwaliteit zonnepanelen kan veel verschillen. Zo kunnen goedkope zonnepanelen een veel lagere opbrengst hebben. En kunnen goedkope zonnepanelen een dure aankoop worden.

Hier leggen we uit hoe je goedkope zonnepanelen kopen kunt. In 6 stappen.

Stap 1.

Goedkope zonnepanelen: ken de prijs

Zonnepanelen prijs. Wat is de zonnepanelen prijs? ...In de markt van zonnepanelen wordt de prijs van een zonnepaneel vaak uitgedrukt in euro’s per Wattpiek (Wp). Momenteel is de zonnepanelen prijs rond de € 2 per Wp.
De zonnepanelen prijs verschilt weinig als je Europese, Aziatische of Amerikaanse kwaliteit zonnepanelen vergelijkt.
Bekijk de zonnepanelen prijs

Wil je weten wat de zonnepanelen prijs is voor jouw huis? Doe dan de zonnepanelen Koopwijzer. Je weet dan meteen wat de opbrengst zonnepanelen wordt en welke zonnepanelen geschikt zijn voor jouw huis?

Start de zonnepanelen KoopwijzerStap 2.

Goedkope zonnepanelen: let op de opbrengst

Beste zonnepanelen voor jouw huis? Alles over zonn...De opbrengst van de zonnepanelen wordt grotendeels bepaald door de kwaliteit van de zonnecellen. Het verschil in kwaliteit vertaalt zich in het rendement van de zonnepanelen. Je kunt zeggen: monokristallijne zonnepanelen geven een hogere opbrengst dan polykristllijne zonnepanelen. Amorfe zonnecellen zijn goedkoop, maar het rendement ligt een stuk lager.

Voor de hoogste opbrengst zonnepanelen geldt: de juiste soort zonnepanelen is belangrijk, maar ook de juiste plaats. Bij een juiste installatie kan een zonnepanelen systeem van 1000 Wp in Nederland per jaar zo'n 850 kilowattuur (kWh) elektriciteit opwekken. Dat is een besparing van bijna € 400 op je energierekening.

In de Kijk & Vergelijk zonnepanelen kun je ook verschillende merken zonnepanelen vergelijken op opbrengst, prestatie, garantie en meer.

Vergelijk zonnepanelen


Een vuistregel voor de hoogste opbrengst zonnepanelen is:

beste zonnepanelen +beste installatie +beste plaats = beste opbrengst

De opbrengst zonnepanelen hangt o.a. af van je dakhelling, dakrichting en het oppervlak. Maar er zijn meer factoren die van invloed zijn op de opbrengst van zonnepanelen. Let op welke factoren de opbrengst zonnepanelen beinvloeden.
Wat is de opbrengst zonnepanelen?

Stap 3.

Goedkope zonnepanelen: kijk naar de totale kosten

Kosten zonnepanelen. Wat kosten zonnepanelen? Alle...Aan goedkope zonnepanelen alleen heb je nog niets. De kosten van een zonnepanelen systeem bestaan uit verschillende onderdelen:

 • Aantal zonnepanelen
 • Omvormer
 • Montagesets
 • Bekabeling
 • Consoles (alleen nodig als zonnepanelen op een plat dak komen)
 • Meetapparatuur (eventueel)
 • Installatiekosten

Zonnepanelen moeten geïnstalleerd en veilig aangesloten worden. Om een gemiddeld zonnepanelen systeem te installeren moet je rekenen op € 600
tot € 1.000. Ga er van uit dat een klein zonnepanelen-systeem rond de € 1000 kost.

Een veel verkochte zonnepanelen systeem kost zo’n € 4.000. Een zonnepanelen systeem heeft een terugverdientijd van 8-9 jaar (inclusief installatie).
Hoe zijn de totale kosten zonnepanelen?

Stap 4.

Goedkope zonnepanelen: bereken je besparing

Wat wil je gaan besparen op je energie? Dat bepaalt het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt. Je volledige verbruik met zonnepanelen afdekken vereist een behoorlijke Besparen op elektriciteit door zonnepanelen. Alle ...investering, ook met goedkope zonnepanelen. De meeste huishoudens in Nederland die zonnepanelen nemen, dekken zo’n 50% van het stroomverbruik met hun zonnepanelen.
Als je bij een gemiddeld energieverbruik van 3500 kWh de helft wilt besparen met zonnepanelen, ga je 1750 kWh aan zonne-energie opwekken en nog 1750 kWh afnemen van het elektriciteitsnet.

De terugverdientijd van zonnepanelen is gedaald tot 8-9 jaar, inclusief de installatiekosten. Zonder installatiekosten is de terugverdientijd op zonnepanelen slechts 7-8 jaar. Daarna profiteer je nog minimaal 18 jaar van de opbrengst. Zonnepanelen hebben een opbrengst die groter is dan de rente op je spaargeld. En de verwachting is dat de stroomprijzen blijven stijgen, met zo’n 5% per jaar. Zo beleg je met goedkope zonnepanelen in groene energie.

Wil je weten hoe je de terugverdientijd van zonnepanelen kunt berekenen?
Terugverdientijd zonnepanelen

Stap 5.

Goedkope zonnepanelen: check subsidie

Subsidie zonnepanelen? Alles over zonnepanelen bij...Goedkope zonnepanelen krijg je door zonnepanelen te kopen met subsidie.
Momenteel is er geen landelijke subsidie. Zonnepanelen kopen wordt soms door verschillende gemeentelijke of provinciale overheden ondersteund met subsidie. Informeer bij je eigen gemeente, voor je de zonnepanelen gaat kopen, of er een subsidie voor zonnepanelen is. Populaire subsidies kunnen plots op zijn. Controleer of je subsidie voor zonnepanelen kunt krijgen.

Ook de installatie adviseurs bij wie je offertes kunt aanvragen via hoe-koop-ik.nl kunnen je zeker meer vertellen over mogelijke subsidie voor zonnepanelen.
Zelfs zonder subsidie: zonnepanelen kopen is een verstandige keuze. Je energierekening gaat fors omlaag en je verdient de prijs van zonnepanelen in
8-9 jaar terug, inclusief installatie.
Alles over subsidie zonnepanelen

Stap 6.

Goedkope zonnepanelen: vraag offertes

Offertes zonnepanelen aanvragen. Gratis en vrijbli...Welke zonnepanelen geven de beste opbrengst voor jouw huis? Vraag meerdere offertes aan. Bij hoe-koop-ik.nl kun je met 1 aanvraag meerdere offertes voor zonnepanelen aanvragen. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de opbrengst, adviezen en de kosten van zonnepanelen vergelijken.

De zonnepanelen bedrijven, die hoe-koop-ik.nl voor je selecteerde en beoordeelde:

 • hebben ruime ervaring met zonnepanelen en installatie.
 • werken met verschillende soorten zonnepanelen.
 • staan kwalitatief goed bekend.
 • zijn servicegericht.
 • werken met garantie.

Vraag nu meerdere offertes aan


Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:

● ''7 tips om goed zonnepanelen offertes te vergelijken;''
● ''12 vragen om aan de zonnepanelen installateur te stellen.''

Meer informatie over zonnepanelen:

Hoe gaat zonnepanelen kopen? Stappenplan
Zonnepanelen: alle info&tips

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie