Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Voordeel zonnepaneel

top 5 voordelen

Zonnepanelen top 5. Anderen zochten bij zonnepanelen ook op deze informatie. Alles over zonnepanelen bij hoe-koop-ik.nl.

Met zonnepanelen verlaag je de reke-
ning voor elektriciteit en verhoog je de waarde van je huis. Er zijn meer voordelen. Zonnepanelen, hebben die ook nadelen?

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Voordelen zonnepanelen

Zonnepanelen voordelen: lagere energierekening, beter voor milieu en hoger energielabel voor je huis. Zijn er nog meer voordelen zonnepanelen? Alles over zonnepanelen op hoe-koop-ik.nl.


Zonnepanelen hebben veel voordelen. Zonnepanelen zijn je eigen duurzame energiebron aan huis. Je energierekening gaat sterk omlaag en je draagt bij aan een beter milieu met zonnepanelen.

Onze energiebronnen zijn beperkt. Maar de zon is onuitputtelijk. Zonne-energie is duurzaam, stil, veilig en schoon. Zonnepanelen zijn daarom sterk in opkomst. Bekijk de 5 voordelen van zonnepanelen.

Top 5 zonnepanelen voordelen:
1. Lagere energierekening.
2. Goed voor het milieu.
3. Hogere waarde van je huis.
4. Kosten van zonnepanelen altijd terugverdiend.
5. Onafhankelijker van de energieprijs en het energiebedrijf.

Belangrijkste voordeel zonnepanelen

Beste zonnepaneel? Welke soorten zonnepaneel zijn ...Een van de belangrijkste voordelen: zonnepanelen zijn goed voor je energierekening. Elk jaar profiteer je van de voordelen van zonnepanelen, ook bij bewolkt weer. Als je de helft van je stroomverbruik door zonnepanelen laat opwekken, bespaar je zo’n € 400 per jaar! De prijs van elektriciteit stijgt gemiddeld 5% per jaar. Dus bespaar je elk jaar meer.

Zo’n systeem zonnepanelen kost ongeveer € 4.000. Dat is over de levensduur van 25 jaar slechts € 160 per jaar. Dat is een van de grootste voordelen: zonnepanelen zijn een zeer rendabele investering. Zelfs zonder subsidie verdien je zonnepanelen (inclusief installatie) in 8 tot 9 jaar terug. Met of zonder subsidie: zonnepanelen hebben volop voordelen.

Ontdek alles over zonnepanelen


5 voordelen van zonnepanelen op een rij:


Zonnepanelen voordeel 1: lagere energierekening

 • Je energierekening gaat direct omlaag. Als de zonnepanelen zijn geïnstalleerd, ga je direct Besparen op elektriciteit door zonnepanelen. Alle ...besparen.
 • De kosten van zonnepanelen zijn eenmalig en de besparingen komen jaar na jaar terug. Per jaar bespaar je ongeveer € 400 aan energiekosten (gemiddeld huishouden).
 • Zonnepanelen beschermen je tegen stijgende energieprijzen. Met zonne-energie ben je minder afhankelijk van de energieprijs. Dat geeft zekerheid over je maandlasten.
 • Zonnepanelen besparen (ongeacht de energieprijs) een vast percentage op je energierekening.
 • Elektriciteit over? Die verkoop je aan het energiebedrijf. Je verdient er dus mee.
 • Zonnepanelen maken het hele jaar door elektriciteit uit zonlicht, ook als het bewolkt is en ook in de winter.
 • Zonnepanelen zijn de enige apparaten die geen elektriciteit verbruiken, maar produceren.
 • Met zonnepanelen bespaar je meer op je energierekening dan je aan rente krijgt op een spaarrekening bij de bank.
 • Met of zonder subsidie: zonnepanelen verdienen zich altijd terug. Al in 8-9 jaar! Doe je de installatie zelf, dan zijn zonnepanelen in 7-8 jaar terugverdiend.

Wat kosten zonnepanelen?Zonnepanelen voordeel 2: goed voor milieu

 • Ook voor het milieu zijn er voordelen: zonnepanelen zorgen voor je eigen groene energie. Zonnepanelen wekken zonne-energie op. Goed voor he...Zonne-energie is schoon en 100% duurzaam.
 • Je gebruikt gratis energie, direct van zonlicht.
 • Met zonnepanelen gebruik je een onuitputtelijke energiebron: de zon. Terwijl de voorraad olie, kolen en gas opraakt.
 • Zonnepanelen verkleinen de CO2-uitstoot van je huishouden (broeikaseffect). Je bespaart jaarlijks 60 kg CO2 per m2 zonnepaneel.
 • Zonne-energie is stil. Zonnepanelen maken geen lawaai, gassen of uitstoot.
 • Zonne-energie is veilig.
 • De energie die nodig is om een zonnepanelen installatie te produceren wordt binnen 1-2 jaar terugverdiend.
 • Zonnepanelen hebben nauwelijks onderhoud nodig.
 • Veiligheid en betrouwbaarheid van zonnepanelen zijn bewezen.
 • PV-systemen kunnen gerecycled worden en materialen hergebruikt.
Lees meer over zonne-energie

Zonnepanelen voordeel 3: hogere woningwaarde

 • Energielabel zonnepanelen. Onafhankelijke info hoe...Een van de 'stille voordelen': met zonnepanelen voeg je waarde toe aan je huis. Net als met spouwmuurisolatie, een zuinige cv-ketel of een serre.
 • Zonnepanelen verhogen de waarde van je huis, want het huis voldoet aan hogere eisen in de woningmarkt.
 • Het energielabel van je huis stijgt. Sinds 2008 moeten huiseigenaren een energielabel overhandigen als zij hun huis gaan verkopen of verhuren. Dit label geeft aan hoe energiezuinig een huis is. Belangrijk voor kopers en huurders, want hoe energiezuiniger het huis, hoe lager de energierekening. De wet gaat veranderen: straks mag de notaris de koopakte niet passeren als het energielabel voor het huis niet is aangeleverd.
 • Zonnepanelen zijn een duurzame investering en geven waardestijging aan je huis. Zonnepanelen zorgen voor lagere maandlasten.
 • De waardevermeerdering van je huis kan groter zijn dan de aanschafprijs van je zonnepanelen-installatie.
 • Zonnepanelen verlagen de maandelijkse woonlasten. Ze zorgen voor lagere energiekosten. Voor jou, en voor een potentieel nieuwe eigenaar. Zo maak je jouw huis nog aantrekkelijker. Dat heeft direct invloed op de verkoopprijs van je huis èn op de snelheid van verkoop.
 • De overheid gaat mogelijk eisen dat een woning moet voldoen aan minimale energie-eisen, voordat men de woning mag verkopen! Zonnepanelen helpen daarbij.
 • Als de nieuwe huiseigenaar niet overtuigd is van de voordelen? Zonnepanelen verhuis je inclusief eventuele subsidieregeling gewoon mee.

Het energielabel van je huis gaat omhoog met zonnepanelen. Wat geeft het energielabel precies aan? Hoe krijg je een beter energielabel met zonnepanelen?
Alles over het energielabel met zonnepanelen

Zonnepanelen voordeel 4: kosten terugverdiend

 • Een van de belangrijke voordelen: zonnepanelen verdienen zich steeds sneller terug. Zonnepanelen prijs. Wat is de zonnepanelen prijs? ...Zonnepanelen worden goedkoper en de stroomprijs stijgt (de afgelopen jaren met gemiddeld bijna 5% per jaar). In 2008 was de terugverdientijd van zonnepanelen nog 15 jaar. Nu is dat gedaald naar 8-9 jaar! Als je de installatie van de zonnepanelen zelf doet, is de terugverdientijd ongeveer 7-8 jaar. Met de stijgende energieprijzen verdienen zonnepanelen zich snel terug. Alles over de terugverdientijd
 • Als je zonnepanelen neemt, ga je zelf energie opwekken. Over die elektriciteit betaal je geen energiebelasting.
 • De levensduur van zonnepanelen is tenminste 25 jaar. Er zijn zonnepanelen die met gemak 30-35 jaar mee gaan.
 • De landelijke subsidieregeling SDE (Stimuleringsregeling Duurzame Energie) is gestopt voor particulieren. Maar er zijn nog gemeentelijke en provinciale subsidieregelingen. Zo verdien je zonnepanelen nog sneller terug.
 • Zelfs zonder subsidie: zonnepanelen verdienen zich altijd terug.
 • Een van de vele voordelen: zonnepanelen vragen geen papierwerk. Plaatsen van zonnepanelen kan zonder vergunning. Dus ook geen kosten voor een bouwvergunning. Check wel of je woning een monument is of deel uitmaakt van een beschermd stads- of dorpsgezicht.

Bekijk de opbrengst zonnepanelen
Zonnepanelen voordeel 5: meer onafhankelijkheid

 • Zonnepanelen maken je minder afhankelijk van energiebedrijven en van prijsstijgingen van Zonnepanelen wekken energie op. Groene energie is ...elektriciteit.
 • Als je met zonnepanelen meer elektriciteit opwekt dan verbruikt, zie je letterlijk de elektriciteitsmeter terugdraaien. Een goed gevoel en leuk gezicht.
 • Met zonne-energie kan Nederland minder afhankelijk worden van brandstof uit landen als Rusland, Saoedi-Arabië en Iran. Oorlogen of politieke problemen hebben invloed op de olie- en gasprijs. Denk aan de oliecrisis in de jaren ’70.
 • Woon je in een afgelegen gebied? Of heb je een caravan of boot? Met zonnepanelen kun je zelf zonne-energie maken en deze als losstaand systeem gebruiken.
 • Er zijn ook bijkomende voordelen: zonnepanelen zorgen dat je huishouden bewuster omgaat met elektriciteit. Door eenvoudige maatregelen bespaar je elektriciteit.

Zonnepanelen advies: doe de Koopwijzer

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepa...Doe de zonnepanelen Koopwijzer voor een advies op maat. Zo weet je hoeveel elektriciteit je gaat besparen, wat de kosten van zonnepanelen zijn en hoe snel je de zonnepanelen hebt terugverdiend.

Start de zonnepanelen Koopwijzer
Nadelen zonnepanelen?

Naast alle voordelen van zonnepanelen, zijn er ook nadelen? Zonnepanelen zijn duur, hoor je wel eens. Er zijn meer van die misverstanden. Ze besparen weinig? Zonnepanelen werken alleen bij mooi weer? Zonnepanelen zijn snel kapot? Zonnepanelen installatie moeilijk? Nadelen zonnepanelen blijken echter vooral misverstanden te zijn.
Zijn er nadelen zonnepanelen?

Zonnepanelen kent ook fabels. Zonnepanelen verdien je niet terug? Het is in Nederland niet zonnig genoeg voor zonnepanelen? Fabels zijn vaak misverstanden.
Lees de 5 fabels zonnepanelen

Jouw huis geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen: weet waar je op moet letten. Is jouw...Overtuigd van de voordelen van zonnepanelen? Check of jouw huis geschikt is voor zonnepanelen. Bekijk waar je op moet letten bij zonnepanelen voor je huis.
Bekijk de checklist voor zonnepanelen

Overtuigd van zonnepanelen voordelen?

Beste zonnepanelen voor jouw huis? Alles over zonn...Overtuigd van de voordelen van zonnepanelen? Vraag dan nu offertes aan. Bij hoe-koop-ik.nl kun je met 1 aanvraag meerdere offertes voor zonnepanelen aanvragen bij installatiebedrijven. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de kosten van zonnepanelen vergelijken.

Vraag nu meerdere offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed zonnepanelen offertes te vergelijken;''
● ''12 vragen om aan de zonnepanelen installateur te stellen.''

Meer informatie zonnepanelen:

Stap voor stap zonnepanelen kopen

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie