Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen werking

hoe werken ze

Zonne-energie informatie bij hoe-koop-ik.nl. Hoeveel kun je besparen met zonnepanelen?

Hoe werken zonnepanelen? En wanneer werken zonnepanelen? Lees over de werking van zonnecellen in zonnepanelen.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Werking zonnepanelen


De zonnepanelen werking is eigenlijk eenvoudig. Licht wordt omgezet in elektriciteit. Maar is het ook zo simpel? Hoe zit het bijvoorbeeld in de winter als er minder zon is? Ontdek hoe zonnepanelen werken.

Hoe werken zonnepanelen?

Hoe werkt een zonnepaneel? Als je overweegt zonnepanelen te kopen, is het verstandig iets meer te weten van de werking van zonnepanelen. Als je begrijpt hoe de techniek werkt, weet je ook hoe je voor jouw situatie het beste rendement kunt halen. Door een aantal basiszaken goed te regelen werken zonnepanelen beter, haal je een hoger rendement en verdien je ze sneller terug.

Werking zonnepanelen stap 1: De zonnecellen

Zonnecellen, de basis van zonnepanelen, bestaan uit twee lagen. Zonnecellen in een zonnepaneel vangen zonlicht op en zetten dat om in elektriciteit. Onder invloed van licht krijgt de ene laag van een zonnecel een negatieve spanning en de andere laag een positieve spanning. Zonnecellen. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.Als de twee lagen met elkaar verbonden worden, gaat er een elektrische stroom lopen. 
Alles over zonnecellen

Werking zonnepanelen stap 2: De omvormer

De elektriciteit die is opgewekt door de zonnepanelen is gelijkstroom. De apparaten in ons huis werken niet op gelijkstroom, maar op wisselstroom. Daarom zit in een zonnepanelensysteem een omvormer. De omvormer zet de gelijkstroom van de zonnepanelen om in wisselstroom.

                 Werking zonnepanelen hoe-koop-ik.nl

Werking zonnepanelen stap 3: De meterkast

De omvormer is aangesloten op een groep in de meterkast. Soms moet daarvoor een aparte groep worden gebruikt. De zonnestroom is nu beschikbaar voor gebruik.

Werking zonnepanelen stap 4: Apparaten in huis

De stroom van de zonnepanelen is door de omvormer geschikt gemaakt voor gebruik in huis. Voor veel eigenaren van zonnepanelen is dit een bijzonder moment. Je gebruikt electriciteit terwijl de meter stilstaat of zelfs terugloopt.

Werking zonnepanelen stap 5: Het netwerk

Als je meer elektriciteit opwekt dan je verbruikt, kun je de overtollige energie terugleveren aan het openbare elektriciteitsnet. Dan loopt je elektriciteitsmeter terug. Als het zonnepaneel elektriciteit levert aan het stroomnet, noemen we dat een netgekoppeld systeem. Een ander systeem voor zonnepanelen is het losstaande (autonome) systeem. De elektriciteit van het zonnepaneel wordt direct gebruikt of opgeslagen in een accu.

Zonnepanelen worden ook wel PV-panelen genoemd. PV is een afkorting van het Engelse woord ‘Photo Voltaic’. Dit betekent ‘Photo’ (=licht) en ‘Voltaic’ (=elektriciteit)', in het Nederlands fotovoltaïsch genoemd.
Ontdek alles over zonnepanelen

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepa...Weten welke zonnepanelen geschikt zijn, wat de zonnepanelen kosten en opbrengst wordt voor jouw huis? Doe de zonnepanelen Koopwijzer.

Start de zonnepanelen Koopwijzer
Wat is de beste werking zonnepanelen?

Zonnepanelen opbrengst. Wat is het rendement op zo...Van al het licht dat op een zonnepaneel valt, wordt rond de 15% omgezet in stroom. Fabrikanten maken zonnepanelen steeds efficiënter. Tot nu toe is zo'n 20% de hoogst gemeten ‘zonnepaneel- efficiency’. In het laboratorium wordt de 25% al gehaald, maar in de fabriek nog niet. Een belangrijk punt om op te letten als je zonnepanelen kiest.

In de Kijk & Vergelijk zonnepanelen kun je zonnepanelen op prestaties, opbrengst, garantie en meer vergelijken.
Vergelijk alle zonnepanelen

Werking en installatie zonnepanelen

Beste zonnepanelen voor jouw huis? Alles over zonn...De opbrengst zonnepanelen hangt o.a. af van je dakhelling, dakrichting en het oppervlak. Maar er zijn meer factoren die van invloed zijn op de werking van zonnepanelen.
Bekijk de opbrengst zonnepanelen

De opbrengst zonnepanelen hangt o.a. af van je dakhelling, dakrichting en het oppervlak. Maar er zijn meer factoren die van invloed zijn op de opbrengst van zonnepanelen.

Een vuistregel voor de beste zonnepanelen werking is:
beste zonnepanelen +beste installatie +beste plaats = beste opbrengst


Weten hoe zonnecellen kopen gaat en waar je op moet letten? Bereid je aankoop goed voor. Bekijk de 6 stappen.
Zonnecellen kopen

Werken zonnepanelen ook in de winter?

Het is een fabel dat zonnepanelen in Nederland niet goed zouden werken. Zonnepanelen in de winter? Wat is de opbrengst van...De opbrengst van zonnepanelen is hoger in de zomer. Maar ook in de winter leveren de zonnepanelen elektriciteit af. Zonnepanelen zouden beter 'lichtpanelen' kunnen heten. Bij bewolkt weer licht de opbrengst ongeveer 15% tot 40% lager. In de zomer is de opbrengst het hoogst omdat er dan meer zonuren zijn, gecombineerd met een hoge intensiteit van het zonlicht. Nederland heeft een gemiddelde van 1.500 zonuren per jaar. Meer dan genoeg om het hele jaar plezier te hebben van zonnepanelen.

Beste werking bij beste oriëntatie

De richting van de zonnepanelen op het dak heeft de grootste invloed op de werking van zonnepanelen. Zonnepanelen op je dak: welke dak richting is opti...De meest optimale richting is de oriëntatie op het zuiden. Daarbij is ook de hoek van instraling van belang. Een hellingshoek van 36 graden zorgt voor de beste werking.

Niet in elke situatie is dit mogelijk. Dan is het goed te weten dat een oriëntatie tussen zuidoost en zuidwest ook zorgt voor een uitstekende werking van de zonnepanelen. Voor de hellingshoek ligt dat tussen de 22 en 50 graden. Let ook op schaduwplekken door schoorstenen, dakkapellen, bomen of  hogere gebouwen in de buurt. Schaduw op een deel van het zonnepanelensysteem, kan de werking negatief beïnvloeden. De zonnepanelen-adviseur weet waar je op moet letten om in jouw situatie de beste werking van de zonnepanelen te garanderen.

Voor de beste werking zonnepanelen: vraag offertes aan

Wat voor jouw huis de opbrengst voor zonnepanelen wordt, weet je precies als je offertes aanvraagt bij zonnepanelen installateurs. En ook wat de kosten zonnepanelen zijn.

Vraag altijd meerdere offertes aan. Dat kan met 1 aanvraag via hoe-koop-ik.nl. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de kosten van zonnepanelen vergelijken.

Vraag nu meerdere offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed zonnepanelen offertes te vergelijken;''
● ''12 vragen om aan de zonnepanelen installateur te stellen.''

Meer informatie zonnepanelen:

Hoe kies je een zonnepanelen installateur?
Kosten zonnepanelen

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie