Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Energielabel pv-panelen

welk energielabel?

Energielabel zonnepanelen. Onafhankelijke info hoe-koop-ik.nl

Het energielabel van je woning verbeteren kan met zonnepanelen. Bekijk welk energielabel jouw huis krijgt met zonnepanelen. Alles over het energielabel zonnepanelen.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Energielabel zonnepanelen


Het energielabel van je huis gaat omhoog met zonnepanelen. Want met een beter energielabel verhoog je de waarde van jouw huis. Wat geeft het energielabel precies aan? Hoe krijg je een beter energielabel met zonnepanelen?


Wat is het energielabel?

Sinds het energielabel verplicht is (per 1 januari 2015) vragen veel mensen zich af hoe ze een beter energielabel kunnen krijgen. Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig iets is. Het bestaat voor auto’s, koelkasten en wasmachines. En voor huizen. Zonnepanelen: zijn ze geschikt voor jouw huis? Che...

Energielabel A is het zuinigst, energielabel G is het minst zuinig. Bij een huis met energielabel G zijn er veel mogelijkheden om te besparen. Denk aan het isoleren van muren, dak en vloer en het plaatsen van dubbel glas. Je energielabel van je huis wordt beter met zonnepanelen.
Zonnepanelen: alle info & tips

Huiseigenaren moeten een energielabel overhandigen als zij hun huis gaan verkopen of verhuren. Voor kopers en huurders is dit belangrijke informatie, want hoe energiezuiniger het huis, hoe lager de energierekening. Zo maak je jouw huis nog aantrekkelijker. Dat heeft direct invloed op de verkoopprijs van je huis èn op de snelheid van verkoop. Er is er extra wetgeving over het energielabel in voorbereiding. Daarbij is het idee dat een notaris geen verkoopakte mag passeren als het energielabel van de woning ontbreekt.

Naast een hoger energielabel voor je huis, hebben zonnepanelen meer voordelen.
Bekijk alle voordelen zonnepanelen

Invloed zonnepanelen op energielabel

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepa...Elke huiseigenaar, zonnepanelen of niet, heeft bericht gekregen over het energielabel. Aan het huis is een voorlopig energielabel toegekend. Dat is gebaseerd op het bouwjaar. Een mooie kans om je energielabel te verbeteren. Je moet, als je het huis wilt verkopen of verhuren, toch een definitief energielabel aanvragen, als je geen boete wilt betalen. Met zonnepanelen gaat je energielabel direct een stap omhoog. Zo zorgen zonnepanelen voor een positief effect op het energielabel van je woning.

Zonnepanelen verdien je binnen 10 jaar terug, inclusief installatie. Zonnepanelen gaan daarna nog zeker 15 jaar gratis door! En het betere energielabel blijft natuurlijk in stand.
Alles over terugverdientijd zonnepanelen

Belang energielabel

Een huis met een goed energielabel kan aantrekkelijker zijn voor een koper. Het energielabel laat zien of het huis energiezuinig is. Een zuiniger huis heeft lagere maandlasten voor energie. Vaak betekent een beter energielabel ook comfortabeler wonen. En ook het milieu profiteert. Want voor verwarming van het huis is minder gas nodig. En dat betekent minder CO2 uitstoot.

Energielabel woning zonnepanelen aanpassen

Energielabel huis verhogen met zonnepanelen. Onafh...Het voorlopig energielabel is alleen maar een inschatting van de energiezuinigheid. Het loopt (net als bij wasmachines) van A tot G. Om een definitief label te krijgen, moet je zelf aantonen wat je veranderd hebt. Dat kan via een website van de overheid, met foto’s en rekeningen van bijvoorbeeld zonnepanelen. Die website werkt niet altijd goed, tot grote ergernis van eigenaren en adviseurs. Aan de problemen wordt gewerkt.

Ga je het huis niet verkopen of verhuren? Dan kun je het voorlopige energielabel ongewijzigd laten. Je kunt het regelen als je het nodig hebt. Het aanvragen van een definitief energielabel is niet gratis. Bovendien is het energielabel maar 10 jaar geldig.

Energielabel hoger? Vraag zonnepanelen offertes

Overweeg je zonnepanelen? Bereid je aankoop goed voor en weet waar je op moet letten. Speciaal daarvoor is er de zonnepanelen Koopwijzer. Daarmee ontdek je snel wat het best bij jouw woning past. En wat de kosten en opbrengsten zijn.

Vraag ook altijd meerdere offertes aan. Dan kun je goed het advies, de kosten en de service vergelijken.
Zonnepanelen offertes kunnen sterk verschillen. Offertes vergelijken wordt dan lastig. Speciaal daarom heeft hoe-koop-ik.nl een checklist ontwikkeld: ‘7 tips om offertes te vergelijken’. Daarmee vergelijk je offertes op de juiste manier. Je krijgt hem gratis als je via hoe-koop-ik.nl offertes aanvraagt.


Vraag nu zonnepanelen offertes aan


Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed zonnepanelen offertes te vergelijken;''
● ''12 vragen om aan de zonnepanelen installateur te stellen.''

Meer informatie zonnepanelen:

Stappenplan zonnepanelen kopen
Kosten zonnepanelen
Opbrengst zonnepanelenWelk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie