Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Kijk & Vergelijk

zonnepanelen

Zonnepanelen vergelijken? Vergelijk zonnepanelen op prestatie, kwaliteit, garantie en meer. Alles over zonnepanelen bij hoe-koop-ik.nl.

Zonnepanelen vergelijken van soorten en merken.
Vergelijk zonnepanelen op prestatie, opbrengst, garantie en meer.

Beste zonnepanelen?

Beste zonnepanelen voor jouw huis? Alles over zonnepanelen bij hoe-koop-ik.nl.

Zonnepanelen verschillen in opbrengst en kwaliteit. Hoe kies je de beste zonne- panelen? Let op deze 5 factoren voor het kiezen van de beste zonnepanelen.
Beste zonnepanelen

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Zonnepanelen vergelijken

vergelijk zonnepanelen op kwaliteit, opbrengst en garantie


Merken zonnepanelen vergelijken op:

 • Kwaliteit
 • Opbrengst
 • Vermogen
 • Garantie
 • En nog meer

Alle soorten zonnepanelen vergelijken.

Vergelijk zonnepanelen
Hoe gaat zonnepanelen vergelijken?

Beste zonnepaneel? Welke soorten zonnepaneel zijn ...Zonnepanelen vergelijken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Hier kun je eenvoudig de meest gebruikte zonnepanelen vergelijken. Zonnepanelen vergelijken kun je o.a. op kwaliteit, garantie, keurmerken, opbrengst, prijs/prestatie, vermogen en rendement.

Zonnepanelen vergelijken op kwaliteit

De kwaliteit van zonnepanelen wordt bepaald door de zonnecellen. De zonnecellen in monokristallijne zonnepanelen bestaan uit één kristal. De zonnecellen in polykristallijne zonnepanelen bestaan uit meerdere grove kristallen. Niet elk merk heeft beide kwaliteiten in het assortiment. Op kwaliteit  kun je zonnepanelen goed vergelijken.

Zonnepanelen vergelijken op prijs en prestaties

Wat zijn de beste zonnepanelen? Alles over zonnepa...Je kunt zonnepanelen vergelijken op prijs/prestatie score: de verhouding tussen de zonnepanelen prijs en de opbrengst van elektriciteit. Monokristallijne zonnepanelen zijn meestal duurder dan polykristallijne zonnepanelen. Maar omdat ze een hoger rendement hebben, hoef je er minder m2 van te installeren. De prijs/prestatie score is goed. Op prijs/prestatie kun je zonnepanelen goed vergelijken.

Ga je zonnepanelen kopen, let dan niet alleen op de prijs van de zonnepanelen. Een compleet PV-panelen systeem bevat zonnepanelen, een omvormer en montagesets. Houd ook rekening met de installatiekosten van zonnepanelen. Vraag daarom altijd meerdere offertes aan.

Merken zonnepanelen vergelijken

Merken zonnepanelen vergelijken kun je eenvoudig doen bij de Kijk & Vergelijk zonnepanelen. Daar zie je de meest verkochte A-merken zonnepanelen in Nederland:

 • Merken zonnepanelen. Bekijk A-merken zonnepanelen ...Canadian Solar
 • Centrosolar
 • ET Solar
 • Eurener
 • Kyocera
 • Mitsubishi
 • Sanyo
 • Sharp
 • Solarwatt
 • SolarWorld
 • Sunpower
 • Suntech
 • Ubbink
 • Yingli
 • 8.33 Solar


Soorten zonnepanelen vergelijken

De opbrengst van zonnepanelen met monokristallijne zonnecellen is het hoogst. Dat scheelt enkele procenten opbrengst met polykristallijne zonnepanelen. Doordat monokristallijne zonnepanelen een hoger rendement hebben, hoef je er minder m2 van te installeren. Zonnepanelen vergelijken op opbrengst kan interessant zijn.

Vergelijk zonnepanelen op keurmerken

De kwaliteit van zonnepanelen kun je ook vergelijken aan de hand van keurmerken. Zoals CE keurmerk, IEC en TÜV. Bij keurmerken zonnepanelen lees je hier meer over. Vergelijk zonnepanelen op keurmerken.

Keurmerken zonnepanelen. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankel...

Zonnepanelen vergelijken op vermogen

Het vermogen van zonnepanelen is om te vergelijken een goede maat. Het vermogen wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp): het maximum vermogen dat de zonnepanelen opwekken onder ideale omstandigheden. Die zijn er zelden in Nederland. Daarom wordt het Wp vermogen van een zonnepanelen systeem gecorrigeerd met de factor 0,85. 
Een zonnepanelen systeem met een vermogen van 2000 Wp levert in Nederland 1700 kilowattuur (kWh) bruikbare elektriciteit. Fabrikanten leveren soorten zonnepanelen met verschillend vermogen. Vergelijk zonnepanelen op vermogen.

Zonnepanelen vergelijken op afwijkend vermogen

Zonnepanelen rendement. Hoeveel brengen zonnepanel...Zonnepanelen kunnen een afwijkend vermogen hebben. Daarop kun je ook zonnepanelen vergelijken. Bij de productie van zonnepanelen ontstaan afwijkingen in het vermogen: het paneel kan meer of minder vermogen hebben. De fabrikant geeft aan hoeveel % dit kan afwijken van het maximaal vermogen (meestal tussen -1 of + 3%).

Bij een zonnepaneel van 240 Wp betekent 3% minder, dat het zonnepaneel 233 Wp levert. Kijk dus altijd naar het gegarandeerde vermogen van zonnepanelen, niet alleen naar het beoogde vermogen. Vergelijk zonnepanelen op afwijkend vermogen.

Opbrengst zonnepanelen vergelijken

Zonnepanelen kwaliteit: let op de kwaliteitskeurme...Hoeveel elektriciteit halen zonnepanelen uit zonlicht? Opbrengst van zonnepanelen vergelijken is belangrijk als je minder ruimte op het dak hebt. Hoe hoger het rendement van zonnepanelen, hoe minder zonnepanelen je nodig hebt. Ook kan de investering lager uitvallen. Dit verschilt per situatie. Het hoogst scorende zonnepaneel van dit moment haalt een rendement van zo’n 20%. De opbrengst heet ook wel de ‘zonnepaneel efficiency’. Vergelijk zonnepanelen op opbrengst.

Zonnepanelen vergelijken op buitentemperatuur effect

Zonnepanelen in Nederland? Wat is de opbrengst van...Door een hogere buitentemperatuur levert een zonnepaneel minder rendement. Deze terugloop van rendement bepaalt de kwaliteit van het zonnepaneel. Het getal geeft aan hoeveel % het vermogen terugloopt bij een temperatuur hoger dan 25°C. Kies zonnepanelen waarbij dit getal ligt onder 0,5% verlies per graad Celsius.

Hoe lager het getal, des te minder loopt het vermogen terug. Kies daarom een zonnepaneel met de laagst mogelijke score. Zonnepanelen kun je goed vergelijken op buitentemperatuur effect.

Vergelijk zonnepanelen op vermogensgarantie

De hoeveelheid elektriciteit die zonnepanelen opwekken (het vermogen van zonnepanelen) Garantie zonnepanelen is opgebouwd: productgaranti...vermindert tijdens de levensduur. Dat komt door de weersomstandigheden en het UV-licht. Fabrikanten van zonnepanelen geven garantie op het vermogen. Je kent dan het minimale vermogen van de zonnepanelen.
Is de vermogensgarantie van zonnepanelen 10 jaar voor 90%, dan moeten de zonnepanelen in de eerste 10 jaar minimaal 90% van het oorspronkelijk vermogen leveren. Zonnepanelen vergelijken op vermogensgarantie is zinvol.

Vergelijk zonnepanelen op productgarantie

De leverancier van zonnepanelen maakt een onderscheid in de garantieperiode voor de zonnepanelen en de garantieperiode voor de omvormer. Dit heet ‘productgarantie’. De productgarantie op zonnepanelen varieert per soort en merk zonnepanelen.
Productgarantie geldt voor gebreken door ondeugdelijk materiaal, een gebrekkige afwerking of constructie van de zonnepanelen, met als gevolg dat je zonnepanelen systeem niet meer werkt. Op productgarantie kun je zonnepanelen vergelijken.

Vergelijk zonnepanelenWelk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan