Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen bedrijf

zo kies je goed

Zonnepanelen installeren; zelf doen of laten doen? Alles over zonnepanelen kiezen en installatie bij hoe-koop-ik.nl.

Een zonnepanelen bedrijf kiezen? Weet waar je op moet letten. Kies een ervaren zonnepanelen installateur. Hoe zit het met garantie? En keurmerken van het zonnepanelen installatiebedrijf?

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Zonnepanelen installateur


Een zonnepanelen installateur kiezen doe je niet op de gok. Naast het kiezen van de juiste zonnepanelen is ook het kiezen van het zonnepanelen bedrijf belangrijk voor het juist installeren. Een zonnepanelen systeem moet goed en veilig worden aangelegd. Hoe kies je de beste uit het aanbod van zonnepanelen bedrijven?

Beste zonnepaneel? Welke soorten zonnepaneel zijn ...Zonnepanelen installeren moet goed en precies gebeuren. Gelukkig zijn er zonnepanelen installateurs met vakmanschap, kennis en ervaring. Zonnepanelen installeren op de juiste manier is belangrijk voor het rendement. Je moet dus volledig kunnen vertrouwen op de expertise en inzet van het zonnepanelen bedrijf. Zo heb je jarenlang meer profijt van de zonnepanelen.

Ontdek alles over zonnepanelen


Hoe kies je een goed zonnepanelen bedrijf?

Zonnepanelen kiezen: welk soort zonnepaneel en PV-...Er bestaat in Nederland een branchevereniging van zonnepanelen installateurs met de naam Holland Solar. De vereniging heeft circa 130 leden. Dat zijn met name producenten, leveranciers en adviseurs. Holland Solar heeft geen kwaliteit- of certificeringsysteem. Het is zeker geen keurmerk. Lidmaatschap van Holland Solar zegt nog niet veel over de kwaliteit van de zonnepanelen installatie.

Uneto-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche, geeft jou als consument wel extra zekerheid. In hun voorwaarden zijn veel zaken duidelijk afgesproken. Bijvoorbeeld dat de offerte duidelijk opgesteld moet zijn. Wat er gebeurt als er schade ontstaat tijdens de installatie. Maar ook over meer- en minderwerk, betalingsmethodes, geschillen en nog veel meer. Zo weet je als consument dat je kiest voor kwaliteit.

Keurmerken zonnepanelen. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankel...

Kies altijd voor een ervaren zonnepanelen bedrijf om je zonnepanelen te installeren. Tenslotte moeten je zonnepanelen en de installatie ervan minimaal 25 jaar meegaan. Waar moet je op letten als je zonnepanelen laat installeren?

Bekijk punten om op letten bij zonnepanelen plaatsen
Beste zonnepanelen installatiebedrijf

Het beste zonnepanelen bedrijf voor jouw huis kiezen? Waar moet je de zonnepanelen installateur Beste zonnepanelen voor jouw huis? Alles over zonn...op beoordelen? Hoe-koop-ik.nl neemt die zorg weg. De zonnepanelen bedrijven met wie wij samenwerken worden zorgvuldig geselecteerd en beoordeeld:
De geselecteerde zonnepanelen bedrijven:

 • hebben ruime ervaring.
 • werken met meerdere soorten en merken zonnepanelen.
 • staan kwalitatief goed bekend.
 • zijn servicegericht.
 • werken met gedegen garantie. Garantie zonnepanelen is opgebouwd: productgaranti...


De zonnepanelen bedrijven zijn gewaardeerd door eerdere bezoekers van hoe-koop-ik.nl. Zij gaven deze zonnepanelen installateurs een ‘goed’ of ‘uitstekend’ op de volgende punten:

 • snelheid van het maken van een afspraak.
 • netheid en voorkomen.
 • luisteren en vragen stellen.
 • kwaliteit van het advies.
 • duidelijke offerte.
 • netheid van installatie.
 • nazorg.


De zonnepanelen bedrijven voldoen aan de kwaliteitseisen van hoe-koop-ik.nl. Zonnepanelen moeten voldoen aan wettelijke kwaliteitseisen en hebben keurmerken. En hoelang heb je garantie op zonnepanelen? Lees alles over:
Garantie zonnepanelen
Keurmerken zonnepanelen

Zonnekeur installateur

Relatief nieuw is het keurmerk 'Zonnekeur' voor zonnepanelen installateurs. Dit is opgesteld door de branchevereniging van zonnepanelen installateurs, Holland Solar. Het moet consumenten helpen bij de keuze voor een kwalitatief goede zonnepanelen installateur.

Een Zonnekeur installateur moet aan verschillende eisen voldoen. Vooral op het gebied van opleiding en ervaring van de adviseurs.  Ook kunnen er steekproefsgewijs controles plaatsvinden op nieuw geïnstalleerde systemen.
Lees meer over de Zonnekeur installateur

Goede zonnepanelen installateur? Vraag offertes aan

Offertes zonnepanelen aanvragen. Gratis en vrijbli...Vraag altijd meerdere offertes aan. Bij hoe-koop-ik.nl kun je met 1 aanvraag meerdere offertes voor zonnepanelen aanvragen bij ervaren bedrijven. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de kosten van zonnepanelen vergelijken.

Vraag nu meerdere offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed zonnepanelen offertes te vergelijken;''
● ''12 vragen om aan de zonnepanelen installateur te stellen.''

Meer informatie zonnepanelen:

Stappenplan zonnepanelen kopen
Kosten zonnepanelen
Opbrengst zonnepanelen

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie