Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Zonnepanelen

nieuws en trends

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepanelen. Bereid je aankoop van zonnepanelen goed voor. Bij hoe-koop-ik.nl.

Het laatste nieuws over zonnepanelen en de ontwikkelingen op zonne-energie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Vakantiegeld: leg het op je dak!

Vakantiegeld? Leg het op je dak. Zonnepanelen info...

Sommige gezinnen hebben het vakantiegeld echt nodig voor een reisje naar de zon. Maar als je aan jouw vakantiegeld een andere bestemming wilt geven, dan weten wij nog een andere manier om jou met het vakantiegeld van de zon te laten genieten. Leg het vakantiegeld op je dak!

Er zijn volop mensen die hun vakantiegeld, of een deel ervan, op een spaarrekening zetten als appeltje voor de dorst. Dat is altijd een goed idee. Alleen: het vakantiegeld brengt op die spaarrekening zo weinig op. Dit jaar zakken de spaarrentes onder de 1%. Dat is anders met zonnepanelen: dan wek je een deel van je elektriciteit zelf op. En bespaar je elk jaar een lekker bedrag uit op de elektriciteitsrekening.

Helft stroomverbruik
Met het vakantiegeld ben je vaak al een aardig eind op weg naar voldoende zonnepanelen om bijvoorbeeld de helft van jouw stroomverbruik zelf op te wekken. Hoeveel zonnepanelen er nodig zijn, hangt natuurlijk af van jouw stroomverbruik.
Lees verder: Vakantiegeld: leg het op je dak!

Fabels en feiten over zonnepanelen

Feit of fabel over isolatie, zonnepanelen, cv-kete...
Over zonnepanelen hebben veel mensen een mening. Bovendien gaan de technische ontwikkelingen bij zonnepanelen snel. Daarom zijn er veel verhalen in omloop over zonnepanelen waarvan je je moet afvragen of het geen fabels zijn.

1. Fabel of feit?
Het is in Nederland niet zonnig genoeg voor zonnepanelen

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepa...Het is een feit dat er landen zijn waar het vaker zonnig is dan in Nederland. Maar dat het in Nederland niet zonnig genoeg is voor zonnepanelen, is een fabeltje. Zonnepanelen hebben ook een goede opbrengst als ze niet de hele dag in direct zonlicht liggen.

Beste plaats zonnepanelen
Je moet er wel voor zorgen dat de zonnepanelen op het zuidwesten tot zuidoosten gericht zijn, en in een bepaalde hoek ten opzichte van de horizon staan.
Fabels en feiten over zonnepanelen

Zonnepanelen beter dan sparen

Zonnepanelen beter dan sparen. Onafhankelijke info...

Een spaarrente lager dan 1%, dat wordt nog dit jaar verwacht. Toch sparen we steeds meer. Er is een alternatief! Stop je spaargeld in je huis. Zonnepanelen leveren meer op dan sparen.

Spaarrentes
Nederlanders blijven sparen. We sparen zelfs het meest van heel Europa. Zelfs nu de rente toch weer verder daalt en dit jaar zelfs onder de 1% duikt. Is dat verstandig? Met een buffer op je spaarrekening kun je onverwachte tegenvallers opvangen. Maar wil je rendement halen dan is er iets beters. Je eigen huis!

Zonnepanelen geven rendement

Beste zonnepaneel? Welke soorten zonnepaneel zijn ...Zonnepanelen hebben een opbrengst die groter is dan de rente op je spaargeld. De opbrengst van de zonnepanelen wordt grotendeels bepaald door de kwaliteit van de zonnecellen. Ook de plaats van de zonnepanelen op je dak heeft invloed op de opbrengst van zonnepanelen. Laat je daarom altijd goed adviseren door een erkend zonnepanelen bedrijf.
Lees verder over: Zonnepanelen beter dan sparen

De kwaliteit van zonnepanelen: waar let je op?


Ze zijn blauw of zwart en rechthoekig. Dat is het enige dat je kunt zien aan een zonnepaneel. Waarin verschillen zonnepanelen eigenlijk?

Er zijn flinke verschillen tussen de kwaliteit en de opbrengst van verschillende soorten en merken zonnepanelen. Ook is het belangrijk om te letten op de werkwijze en de betrouwbaarheid van het bedrijf dat de zonnepanelen installeert.

Soorten zonnepanelen

Beste zonnepaneel? Welke soorten zonnepaneel zijn ...Heel belangrijk is natuurlijk de kwaliteit van de zonnepanelen. Goede zonnepanelen leveren niet alleen in het begin een hoog rendement, maar ook nog na 15 of 25 jaar. Ook is het belangrijk wat voor type zonnecellen er in de zonnepanelen verwerkt zijn. Je hebt ruwweg drie soorten:

  • Monokristallijne zonnepanelen
  • Polykristallijne zonnepanelen
  • Amorfe zonnepanelen


Monokristallijne zonnepanelen herken je doordat ze egaal zwart zijn. De zonnecellen in een polykristallijn zonnepaneel bestaan uit meerdere kristallen; de panelen hebben een 'gebroken schervenpatroon'. Amorfe zonnepanelen worden ook wel dunne-film-zonnepanelen genoemd. Ze zijn dun en buigzaam.
Lees meer over: De kwaliteit van zonnepanelen: waar let je op?

Beter energielabel? Zonnepanelen helpenEen huis met zonnepanelen heeft een veel lagere energierekening. En een hoger energielabel. Sinds het energielabel verplicht is (per 1 januari 2015) vragen veel mensen zich af hoe ze een beter energielabel kunnen krijgen. Want met een beter energielabel verhoog je de waarde van jouw huis.

Elke huiseigenaar, zonnepanelen of niet, heeft bericht gekregen over het energielabel. Aan het huis is een voorlopig energielabel toegekend. Dat is gebaseerd op het bouwjaar. Een mooie kans om je energielabel te verbeteren. Je moet, als je het huis wilt verkopen of verhuren, toch een definitief energielabel aanvragen, als je geen boete wilt betalen.
Lees verder over: Beter energielabel? Zonnepanelen helpen

Nieuw! 16 uur per dag werken!

 
Het is volop zomer. En dat betekent extra lange werkdagen, tot wel 16 uur!
Voor zonnepanelen, natuurlijk. Zonnepanelen werken in de zomer 16 uur per dag

Doorwerken geblazen

Het zijn drukke tijden voor de zonnepanelen. De zon komt deze weken op vóór 6 uur ’s ochtends. Pas tegen 10 uur ’s avonds is de zonsondergang.  Dat is voor een zonnepanelensysteem een werkdag van maar liefst 16 uur. In de zomer wekt een zonnepanelensysteem dan ook veel meer stroom op, dan in de winter.

Lees verder over zonnepanelen werken 16 uur per dag

Leg vakantiegeld in de zon (op je dak)


In mei krijgen we met z’n allen tussen de 20 en 25 miljard aan vakantiegeld uitgekeerd.
Wat gaan we daar mee doen? Bijna tweederde gaat het uitgeven, de rest houdt het nog even vast.
Vakantiegeld kun je goed gebruiken om je maandlasten structureel te verlagen.

Vakantiegeld onderzoeken Zonnepanelen leveren niet alleen energie in de zom...

Rond de maand mei zijn er talloze vakantiegeld-onderzoeken. Het blijft een interessante vraag wat je er mee moet doen. In de afgelopen jaren waren consumenten voorzichtig vanwege de crisis. Nu is er iets meer vertrouwen. Zo blijkt uit een onderzoek van ING. Bijna 40% van de ontvangers gaat het echt aan vakantie uitgeven. Van de woningeigenaren gebruikt 20% het vakantiegeld voor een groot deel voor onderhoud of verbouwen. Zo profiteert de schilder en de timmerman. Extra aflossen op de hypotheek is een nieuwe trend. Maar ook bij de meubelwinkels en TV-verkopers komt straks een deel van het vakantiegeld in de kassa.
Lees verder: Leg vakantiegeld in de zon (op je dak)

Zonnepanelen of lichtpanelen


Zonnepanelen hebben de verkeerde naam. Veel consumenten denken dat alleen bij felle zon zonnepanelen hun werk doen. Lichtpanelen zou een betere keuze zijn.

Het hele jaar licht

Veel zon, hoge temperaturen en een strak blauwe lucht. Daar denken veel consumenten aan bij zonnepanelen. En dat het Nederlandse weer daarom niet geschikt is voor zonnepanelen. Te wisselvallig en te weinig dagen met echt veel zon en hoge temperaturen. Een fabel.

De cellen in een zonnepaneel vangen licht op en zetten het om in elektriciteit. En licht is wat anders dan volle zon. Daglicht is voldoende.
Lees verder over zonnepanelen of lichtpanelen

Btw teruggave beter dan subsidie


In 2012 en in 2013 was er een grote subsidiepot voor zonnepanelen.
Zonnepanelen btw teruggave | hoe-koop-ik.nl
Sinds 2014 is er geen zonnepanelen subsidie. Er is iets veel beters!
Je kunt de Btw over het aangeschafte zonnepanelen systeem terugkrijgen. En dat is veel aantrekkelijker dan een zonnepanelen subsidie! Hoe zit dat?

Geen Btw is beter dan zonnepanelen subsidie

Het subsidiebedrag van de afgelopen jaren was maximaal € 650,- per installatie. De Btw teruggave levert al snel € 1.000,- op. Een stuk meer dus.
Lees verder over Btw-teruggave beter dan subsidie zonnepanelen

Zonnepanelen in de Sahara


Zonnepanelen in de Sahara Hoe-Koop-Ik.nlHet idee is niet nieuw. Stroom opwekken met zonnepanelen in de woestijn. Hoeveel ruimte  heb je nodig om de wereld van energie te voorzien? Volgens @amazing_maps* ziet die kaart er zo uit. Het rechter blokje is de oppervlakte die nodig is om geheel Nederland van energie te voorzien. Een jaar lang.   

Zonne-energie genoeg

Hoe dit is berekend wordt er niet bij verteld. Maar dat doet er misschien ook niet toe. Gerenommeerde onderzoeksinstituten over de hele wereld hebben er al eerder naar gekeken.
Elk uur ontvangt de aarde voldoende licht van de zon om de wereld een jaar lang van energie te voorzien. Een mooie gedachte. De uitdaging is om dat licht op te vangen en om te zetten in bruikbare energie. En dat op de juiste plek.
Lees verder over zonnepanelen in de Sahara

Zonnepanelen nog goedkoper

met teruggave van btw


De btw op zonnepanelen kun je terugvragen. Zonnepanelen btw teruggave | hoe-koop-ik.nlDaarmee wordt de aanschaf van zonnepanelen nog interessanter. Het kan honderden euro’s voordeel opleveren. Het terugvragen van de btw klinkt ingewikkeld, maar is het niet.

Hoeveel scheelt het?

Een compleet zonnepanelensysteem kost al snel € 4.000 tot € 5.000. Daarin zit een btw bedrag van € 800 tot € 1.000. Dat geld kun je terugvragen. Daarmee wordt je zonnepanelen systeem een stuk goedkoper. En je terugverdientijd bijna twee jaar korter.

Zonnepanelen en btw: Wat is het idee?

Eigenaren van zonnepanelen worden door de Belastingdienst aangemerkt als ondernemer. De belastingdienst ziet ze als een ‘bedrijfje’. In dit geval een bedrijf dat elektriciteit opwekt en ‘verkoopt’ aan de energieleverancier. Om die stroom op te wekken heb je ‘machines’ nodig. Dat is je zonnepanelen systeem. De btw die je hebt betaald bij de aanschaf van je zonnepanelen systeem mag je daarom terugvragen. De  stroom die je niet zelf gebruikt, lever je aan jouw energiebedrijf. Dat is de stroom die je eigenlijk ‘verkoopt’. Over die stroom moet een ondernemer btw afdragen aan de Belastingdienst.
Lees verder over: Zonnepanelen nog goedkoper

Keurmerk installateurs zonnepanelen


Je ziet ze steeds vaker: zonnepanelen. Door de stijgende populariteit is het aantal bedrijven dat zonnepanelen verkoopt en installeert ook fors gegroeid. Daarom heeft de Zonnekeur voor zonnepanelen. Hoe-Koop-Ik.nlbranche een keurmerk opgericht voor installateurs: Zonnekeur.

Zonnekeur: waarom?

De introductie van Zonnekeur heeft verschillende redenen. Het moet de zonnepanelenbranche niet alleen een professionele uitstraling geven. Het moet de consument helpen bij de keuze voor kwaliteit.  De stichting achter het Keurmerk heet DEPK (Duurzame Energie Prestatie Keur). Het keurmerk is in december 2013 geïntroduceerd. Inmiddels zijn er zo'n 60 gecertificeerde bedrijven. De verwachting is dat dit aantal verder zal groeien.

Zonnekeur installateur: kennis en kunde

Een installateur die het Zonnekeur label wil voeren moet zich eerst certificeren. Er worden eisen gesteld op verschillend vlakken. Bijvoorbeeld aan de opleiding en ervaring van de adviseurs en de monteurs. Het onafhankelijke Cito toetst hun kennis en kunde.
Ook de producten waarmee de Zonnekeur installateur werkt moeten van aantoonbare kwaliteit zijn. De consument moet ze ook gemakkelijk kunnen vergelijken met andere aanbieders.
Lees verder over: Keurmerk installateurs zonnepanelen

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie