Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Hoe zonnepaneel kopen

stap voor stap

Zonnepanelen: hoe koop ik zonnepanelen? Stap voor stap zonnepanelen kiezen. Alles over zonnepanelen bij hoe-koop-ik.nl.

Zonnepanelen gaan tenminste 25 jaar mee. Hoe kies je de beste zonnepanelen voor jouw huis? Welke stappen zet je om de beste zonnepanelen en installatiebedrijf te kiezen?

Beste zonnepanelen?

Beste zonnepanelen voor jouw huis? Alles over zonnepanelen bij hoe-koop-ik.nl.

Zonnepanelen verschillen in opbrengst en kwaliteit. Hoe kies je de beste zonne- panelen? Let op deze 5 factoren voor het kiezen van de beste zonnepanelen.
Beste zonnepanelen

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Zonnepanelen kopen

handig stappenplan voor zonnepanelen kopen


Beste zonnepaneel? Welke soorten zonnepaneel zijn ...Zonnepanelen kopen: die keuze maak je niet zomaar. En ga je eenmaal zonnepanelen kopen, dan wil je dat de installatie goed gebeurt. Met het 'stappenplan zonnepanelen kopen' weet je waar je op moet letten bij de aanschaf van zonnepanelen.

Zonnepanelen gaan minstens 25 jaar mee. Je wilt zonnepanelen om te besparen op je energierekening en voor je bijdrage aan een beter milieu. Ga je zonnepanelen kopen? Bereid je dan goed voor op de keuze met deze 6 stappen.

Zonnepanelen kopen in 6 stappen:


  1. Voorbereiden zonnepanelen kopen
  2. Offertes zonnepanelen aanvragen
  3. Beoordelen offertes
  4. Installatiebedrijf kiezen
  5. De dag van zonnepanelen plaatsen
  6. Subsidie zonnepanelen aanvragen

Stap 1:

Voorbereiden zonnepanelen kopen

Doe eerst de zonnepanelen Koopwijzer. Dan weet je of je huis is geschikt voor zonnepanelen, welke Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepa...zonnepanelen geschikt zijn en het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt. Ook zie je wat de zonnepanelen kosten zijn. En wat je gaat besparen met zonnepanelen voor jouw huis.

Start de zonnepanelen KoopwijzerHeb je de zonnepanelen Koopwijzer niet gedaan? Stel jezelf vooraf deze vragen als je zonnepanelen kopen wilt:

Is je huis geschikt voor zonnepanelen?

Het dak
Zonnepanelen kunnen zowel op een plat dak als een schuin dak worden geplaatst. Elk type woning Zonnepanelen voor jouw huis. Wat bespaar je op je ...is geschikt voor zonnepanelen, of je nu in een rijtjeshuis of vrijstaand huis woont. Het aantal beschikbare m2 op je dak bepaalt hoeveel zonnepanelen je kunt plaatsen.

De dakligging en dakhelling

De ligging van het dak en de dakhelling bepalen of je optimaal van de zonrichting gebruik kunt maken. Een dak met richting zuid is het meest gunstig. Het hoogste rendement haal je op een schuin dak met hellingshoek van 36 graden. Een plat dak is ook ideaal, dan kun je zelf de richting en de helling van de zonnepanelen bepalen.
Er zijn nog meer zaken die bepalen of je huis is geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Bekijk de checklist voor je besluit zonnepanelen te kopen.

Bekijk de checklist zonnepanelen


Advies voor jouw dak

Ieder huis en dak is anders. Daarom is het belangrijk, als je zonnepanelen kopen wilt, dat een installatie adviseur bij je thuis komt kijken. Hij kijkt naar de draagconstructie van het dak, let op mogelijke beperkingen van schaduw op de zonnepanelen en bepaalt de meest ideale plaats. Hij geeft je deskundig advies over soorten en kwaliteiten zonnepanelen. Zo’n adviesgesprek is gratis en vrijblijvend als je dat via hoe-koop-ik.nl aanvraagt.

Waarom wil je zonnepanelen kopen?

Wat is voor jou de belangrijkste reden om zonnepanelen te installeren? Dit is belangrijk om straks te bespreken met het installatiebedrijf. Het kan bepalen welke zonnepanelen je zult kopen. Wil je veel gaan besparen op je energierekening? Bijdragen aan het milieu? Het energielabel van je huis verbeteren? Onafhankelijker worden van het energiebedrijf?

Bekijk de voordelen van zonnepanelen en ontdek de belangrijkste redenen voor jou om te kiezen voor zonnepanelen.
Voordelen zonnepanelen

Hoeveel kun je besparen met zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen verdien je altijd terug. Gemiddeld binnen 8 tot 9 jaar, inclusief installatiekosten. Wil je weten hoeveel je met het kopen van zonnepanelen kunt besparen op je energiekosten? Als je de zonnepanelen Koopwijzer doet, zie je meteen hoeveel je kunt besparen en voor welke prijs je zonnepanelen kopen kunt.
Bekijk de opbrengst zonnepanelen

Wil je weten hoeveel zonnepanelen je nodig hebt? Je kunt gemakkelijk het aantal zonnepanelen berekenen.
Zonnepanelen berekenen

Wil je een bepaald soort zonnepaneel kopen?

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen. Wil je weten welke zonnepanelen je het Zonnepanelen: weet waar je op moet letten. Is jouw...beste kunt kopen voor jouw huis? Bij soorten zonnepanelen zie je de kenmerken, voor- en nadelen van soorten zonnepanelen: monokristtlijn, polykristallijn, A-merken zonnepanelen en meer.
Lees over alle soorten zonnepanelen


In de Kijk & Vergelijk zonnepanelen kun je ook verschillende merken zonnepanelen vergelijken, op prestatie, garantie, afmeting en meer.

Vergelijk zonnepanelen

Stap 2:

Offertes zonnepanelen aanvragen

De tweede stap is het aanvragen van offertes voor zonnepanelen. Offertes zijn altijd gratis en Offertes zonnepanelen aanvragen. Gratis en vrijbli...vrijblijvend via hoe-koop-ik.nl. Dan kun je goed de zonnepanelen kosten, de adviezen en de service vergelijken.

De installatiebedrijven, die hoe-koop-ik.nl voor je selecteerde en beoordeelde, hebben ruime ervaring met zonnepanelen en installatie, werken met verschillende soorten zonnepanelen, staan kwalitatief goed bekend en zijn servicegericht. En ze werken met garantie. Een zeker gevoel.

Vraag nu offertes zonnepanelen


Ieder dak is anders. Zonnepanelen kopen betekent dus keuzes maken. Daarom komt een adviseur van het installatiebedrijf bij je thuis kijken. Welke zonnepanelen zijn het beste voor jouw huis? Hij beoordeelt het dak, de ligging en helling. Ook kijkt hij naar de staat en bereikbaarheid van het dak. Daarbij let hij op ’overschaduwing’. Schaduw op zonnepanelen door omliggende gebouwen, bomen of een dakkapel verkleint het rendement van zonnepanelen.

Zo bepaalt het installatiebedrijf waar op het dak je het beste zonnepanelen kunt plaatsen en wat er nodig is voor de installatie van het zonnepanelen-systeem. Hij vertaalt dit in een offerte op maat. Soms ontvang je die offerte direct en soms wordt die later toegestuurd. Op basis van offertes besluit je of je zonnepanelen gaat kopen, en bij welke aanbieder je de zonnepanelen kopen wilt.
Hoe kies je een zonnepanelen bedrijf?

Er is een aantal belangrijke vragen om aan de installatie adviseur van zonnepanelen te stellen. Wij sturen je per e-mail de checklist ‘welke vragen stel ik mijn installatie adviseur’, als je zonnepanelen offertes aanvraagt.

De zonnepanelen bedrijven voldoen aan de kwaliteitseisen van hoe-koop-ik.nl. Zonnepanelen moeten voldoen aan wettelijke kwaliteitseisen en hebben keurmerken. En hoelang heb je garantie op zonnepanelen?
Garantie zonnepanelen
Keurmerken zonnepanelen

Stap 3:

Offertes zonnepanelen beoordelen

Offertes voor het kopen van zonnepanelen kunnen sterk verschillen. Let goed op wat het Zonnepanelen: weet waar je op moet letten. Is jouw...installatiebedrijf je precies aanbiedt. De zonnepanelen prijs is natuurlijk belangrijk, maar er zijn meer zaken om op te letten. Bij hoe-koop-ik.nl krijg je een checklist met ‘10 tips om zonnepanelen offertes te vergelijken’.
De checklist krijg je per e-mail als je offertes hebt aangevraagd. Zo kun je ‘appels met appels’ vergelijken en gericht vragen stellen over de zonnepanelen offertes.

Ontvang nu gratis checklist

Stap 4:

Bij welk installatiebedrijf zonnepanelen kopen

Als je de offertes voor zonnepanelen goed hebt vergeleken ben je al dicht bij het besluit om Zonnepanelen? Hoe kies je goed? Hoe-koop-ik.nl hel...zonnepanelen te kopen. Je weet welk installatiebedrijf je de opdracht wilt geven. Spreek de laatste details door. Leg alles goed vast, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Je maakt een afspraak en het installatiebedrijf komt de zonnepanelen installeren.
Lees ervaringen van anderen

Stap 5:

De dag van installatie van de zonnepanelen

Zonnepanelen aanbrengen duurt meestal een halve tot hele dag. Dat hangt af van het aantal zonnepanelen, de afmeting van de zonnepanelen (m2), de bereikbaarheid van het dak en de dakhelling. Op een plat dak is het makkelijker en sneller werken dan op een schuin dak. Meestal komen er twee uitvoerders van het installatiebedrijf.

De zonnepanelen worden op het dak geïnstalleerd met montagesets. In huis wordt vlak onder het dak de omvormer geplaatst. Deze zet de gelijkstroom uit de zonnepanelen om in bruikbare wisselstroom.
Je hebt nauwelijks overlast of rommel en er is geen verbouwing nodig voor zonnepanelen. Zonnepanelen gaan tenminste 25 jaar mee, of langer. Vanaf nu wek je zelf je elektriciteit op. Een goed gevoel. Wek je met zonnepanelen meer energie op dan dat je verbruikt? Dan loopt je elektriciteitsmeter terug. Je zult gaan merken dat je flink gaat besparen op je energiekosten.
Hoe gaat zonnepanelen plaatsen?

Stap 6:

Zonnepanelen kopen en subsidie zonnepanelen

Check ook even de mogelijkheid van subsidie. Zonnepalen kopen wordt door de overheid regelmatig met subsidie gestimuleerd. Dat scheelt in de kosten. Maar populaire subsidies kunnen plots op zijn. Controleer of je subsidie voor zonnepanelen kunt krijgen.

Subsidie zonnepanelen? Alles over zonnepanelen bij...Voor 2021 is er geen landelijke subsidie. Er zijn nog wel verschillende gemeentelijke of provinciale subsidie regelingen. Informeer bij je eigen gemeente, voor je de zonnepanelen gaat kopen, of er een subsidie voor zonnepanelen is. De installatie adviseurs bij wie je offerte kunt aanvragen via hoe-koop-ik.nl kunnen je zeker meer vertellen over mogelijke subsidie voor zonnepanelen. Zij kunnen je helpen bij het aanvragen van de subsidies voor zonnepanelen.
Lees alles over subsidie zonnepanelen

Zelfs zonder subsidie: zonnepanelen kopen is een verstandige keuze. Je energierekening gaat fors omlaag en je verdient de prijs van zonnepanelen in 8 tot 9 jaar terug, inclusief installatie.

Wat is de zonnepanelen prijs?

Zonnepanelen kopen? Vraag nu gratis offertes

Beste zonnepanelen voor jouw huis? Alles over zonn...Vraag altijd meerdere offertes aan. Bij hoe-koop-ik.nl kun je met 1 aanvraag meerdere offertes voor zonnepanelen aanvragen bij installatiebedrijven van jouw keuze. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de kosten van zonnepanelen vergelijken.

Vraag nu meerdere offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed zonnepanelen offertes te vergelijken;''
● ''12 vragen om aan de zonnepanelen installateur te stellen.''

Meer informatie zonnepanelen kopen:

Zonnepanelen: alle info & tips
Hoe vergelijk je offertes zonnepanelen?

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie