Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Soorten zonnepaneel

voordelen & nadelen

Zonnepanelen: weet waar je op moet letten. Is jouw huis geschikt? Checklist zonnepanelen. Alle informatie over zonnepanelen op hoe-koop-ik.nl.

Soorten zonnepanelen verschillen in opbrengst, prijs en terugverdientijd. Wat zijn de voor- en nadelen van soorten zonnepanelen? Wat zijn de beste zonnepanelen?

Beste zonnepanelen?

Beste zonnepanelen voor jouw huis? Alles over zonnepanelen bij hoe-koop-ik.nl.

Zonnepanelen verschillen in opbrengst en kwaliteit. Hoe kies je de beste zonne- panelen? Let op deze 5 factoren voor het kiezen van de beste zonnepanelen.
Beste zonnepanelen

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Soorten zonnepanelen


Soorten zonnepanelen. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk...Soorten zonnepanelen verschillen in opbrengst en prestaties, maar ook in prijs en terugverdientijd. Welke soorten zonnepanelen zijn er? Elke soort zonnepaneel heeft zijn voordelen.
Hier lees je alles over soorten zonnepanelen, de voordelen, nadelen en de eigenschappen.

Zo weet je alles waar je op kunt letten als je soorten zonnepanelen vergelijken gaat. En waarin soorten zonnepanelen verschillen. Onafhankelijke info.

Welke soorten zonnepanelen zijn er?

Er zijn drie soorten zonnepanelen:

  1. Monokristallijne zonnepanelen
  2. Polykristallijne zonnepanelen
  3. Amorfe zonnepanelen

Het soort zonnepaneel wordt bepaald door het materiaal waarvan de zonnecellen zijn gemaakt. Bijna allemaal zijn ze gebaseerd op het halfgeleidermateriaal silicium. Monokristallijne en de polykristallijne zonnecellen zijn anders gemaakt en er is een duidelijk verschil in uiterlijk.

Soorten zonnepanelen verschillen in rendement, prijs en terugverdientijd. Zonnepanelen zijn er van verschillende merken, bijvoorbeeld Sharp en Sanyo. En elk merk levert weer verschillende types zonnepanelen en afmetingen.

Zonnepanelen worden ook wel fotovoltaïsche zonnepanelen of PV-panelen genoemd. Fotovoltaïsche zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
Alles over fotovoltaïsche-zonnepanelen

Voordelen en nadelen soorten zonnepanelen

Hier zetten we de soorten zonnepanelen op een rij met de eigenschappen, voordelen en nadelen:

  • Monokristallijne zonnepanelen 

Monokristallijne zonnepanelen. Hoe-Koop-Ik.nl Onaf...De zonnecellen in monokristallijne zonnepanelen bestaan uit één kristal. De oppervlakte van monokristallijne zonnecellen is egaal zwart en heeft geordende elektroden. Het rendement van zonnepanelen met monokristallijne zonnecellen is het hoogst. Dat scheelt enkele procenten rendement met polykristallijne zonnepanelen.

Monokristallijne zonnepanelen zijn duurder dan polykristallijne, maar omdat ze een hoger rendement per oppervlakte hebben, hoef je er minder m2 van te installeren. Wil je het maximale rendement: zonnepanelen met monokristallijne zonnepanelen is het advies.
Alles weten over monokristallijne zonnepanelen

  • Polykristallijne zonnepanelen

Polykristallijne zonnepanelen. Hoe-Koop-Ik.nl Onaf...De zonnecellen in polykristallijn zonnepanelen bestaan uit een meerdere grove kristallen. Een polykristallijne zonnecel vertoont een soort gebroken schervenpatroon. Zonnepanelen met polykristallijne zonnecellen worden veel gebruikt. Het rendement van deze zonnepanelen is redelijk hoog en de prijs van deze zonnepanelen is gunstig.

Polykristallijne zonnepanelen bieden minder rendement per oppervlakte. Heb je voldoende ruimte op je dak, en mik je op een redelijke opbrengst: zonnepanelen met polykristallijne zonnecellen zijn dan het meest gangbaar.
Alles weten over polykristallijne zonnepanelen

  • Amorfe zonnepanelen

Amorfe zonnepanelen. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.Amorf silicium wordt gebruikt in dunne film zonnepanelen. Omdat amorfe zonnepanelen geen kristallen bevatten, zijn ze zeer buigzaam. Amorfe zonnecellen hebben het minste rendement. Zonnepanelen met amorfe zonnecellen uitrusten ligt niet voor de hand.

Amorfe zonnecellen worden veel gebruikt als er weinig vermogen nodig is, zoals het opladen van horloges en calculators. Voor zwaardere toepassingen worden meestal monokristallijne zonnepanelen gebruikt.
Alles weten over amorfe zonnepanelen

Soorten zonnepanelen vergelijken

Zonnepanelen vergelijken? Vergelijk zonnepanelen o...Soorten zonnepanelen kun je vergelijken op opbrengst, levensduur, kosten en garantie. In de Kijk & Vergelijk zonnepanelen kun je alle soorten zonnepanelen vergelijken op prestaties en eigenschappen.

Soorten zonnepanelen vergelijken

Soorten zonnepanelen naar herkomst

Zonnepanelen: weet waar je op moet letten. Is jouw...Bij soorten zonnepanelen kun je kijken naar de herkomst van de zonnepanelen. Er zijn zonnepanelen uit:

  • Europa
  • Amerika
  • Azië (met name China)


De herkomst van een zonnepaneel zegt niet veel over de kwaliteit ervan. Belangrijker te weten is of elk zonnepaneel tijdens de productie van begin tot eind gecontroleerd wordt. Sommige fabrikanten hebben een onafhankelijke zonnepaneel-expert in de fabriek, die continu checkt op kwaliteitseisen. Dit is vaak het geval in China, waar de kwaliteit aan Europese maatstaven moet voldoen.
Dit kwaliteitsproces is voor jou als consument niet te controleren. Het bepalen van de kwaliteit van een zonnepaneel is lastig.
Alles over A-merken zonnepanelen
Alles over Chinese zonnepanelen

Beste soorten zonnepanelen

De beste soorten zonnepanelen worden o.a. bepaald door de opbrengst van zonnepanelen. Het hoogst scorende zonnepaneel van dit moment haalt een rendement van bijna Beste zonnepanelen voor jouw huis? Alles over zonn...20%. Het rendement heet ook wel de ‘zonnepaneel efficiency’. Hoe hoger het rendement, des te meer elektriciteit haal je uit één zonnepaneel. Maar er zijn meer factoren die bepalen wat de beste soorten zonnepanelen zijn.

Er zijn 5 factoren die bepalen wat de beste soorten zonnepanelen zijn
.

Hoe kies je de beste soorten zonnepanelen?

Soorten zonnepanelen rendement

Welke soorten zonnepanelen geven het hoogste rendement? Zonnepanelen moeten de gewenste opbrengst leveren.

Van al het zonlicht bereikt ongeveer de Zonnepanelen opbrengst. Wat is het rendement op zo...helft de aarde. Onderweg gaat de andere helft ‘verloren’ door reflectie of absorptie in de atmosfeer. Bijvoorbeeld de weerkaatsing op de wolken. De helft die ons wel bereikt is het licht dat we kunnen gebruiken voor de zonnepanelen.
Van al het licht dat op een zonnepaneel valt, wordt rond de 15% omgezet in stroom. De meest efficiënte zonnepanelen die je kunt kopen, scoren maximaal 20%. Dit noem je ook wel de ‘zonnepaneel-efficiency’.
Lees over kwaliteit zonnepanelen

Monokristallijne zonnepanelen hebben de hoogste ‘zonnepaneel-efficiency’; polykristallijne panelen geven een standaard rendement. Een belangrijk punt om op te letten bij het zonnepanelen kopen.
Bekijk de opbrengst zonnepanelen

Prijsverschil in soorten zonnepanelen

De prijs van soorten zonnepanelen verschilt sterk. Monokristallijne zonnepanelen zijn meestal Zonnepanelen prijs. Wat is de zonnepanelen prijs? ...duurder zijn dan polykristallijne zonnepanelen. Zonnepanelen van Europese kwaliteit zijn iets duurder zijn dan Chinese zonnepanelen.

Ga je zonnepanelen kopen, let dan niet alleen op de prijs van de zonnepanelen. Een compleet PV-panelen systeem bevat zonnepanelen, een omvormer en montagesets. Ook moet je rekening houden met de installatiekosten van zonnepanelen. Meer over de zonnepanelen prijs en kosten zonnepanelen.

Wat is de zonnepanelen prijs?


Terugverdientijd van soorten zonnepanelen

De terugverdientijd van zonnepanelen wordt voor een groot deel bepaald door het rendement van Zonnepanelen terugverdientijd. Hoe snel heb je zon...de zonnecellen. Zonnepanelen gemaakt van monokristallijne zonnecellen bieden het hoogste rendement. Deze zijn duurder in aanschaf vergeleken met de goedkopere, maar minder renderende polykristallijn zonnecellen. Door het hogere rendement hebben ze meer stroom opbrengst. Daardoor verdien je de hogere kosten meestal net zo snel terug.

Op een levensduur van 25 jaar kan het rendement van zonnepanelen veel verschil uitmaken. Zeker bij stijgende elektriciteitsprijzen kan de besparing flink verschillen tussen soorten zonnepanelen.
Terugverdientijd zonnepanelen

Soorten zonnepanelen voor jouw huis

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepa...Weten welke zonnepanelen geschikt zijn, wat de zonnepanelen kosten en opbrengst wordt voor jouw huis? Doe de zonnepanelen Koopwijzer.

Start de zonnepanelen Koopwijzer
Offertes voor soorten zonnepanelen

Wat de beste zonnepanelen zijn voor jouw huis is, hangt af van de situatie van je dak, maar ook Cv ketel kopen, huren of leasen? Wat is de beste k...van je eigen wensen en verwachtingen. Een ervaren zonnepanelen installateur kan je verder adviseren over de beste zonnepanelen voor jouw huis. Regel een afspraak door offertes aan te vragen.

Bij hoe-koop-ik.nl kun je met 1 aanvraag meerdere offertes voor zonnepanelen aanvragen bij installatiebedrijven. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en de kosten van zonnepanelen vergelijken.

Vraag nu meerdere offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed zonnepanelen offertes te vergelijken;''
● ''12 vragen om aan de zonnepanelen installateur te stellen.''

Meer informatie zonnepanelen:

Zonnepanelen: alle info & tips
Zonnepanelen kopen

Kosten zonnepanelen
Tips offerte zonnepanelen

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie