Zonnepanelen - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik zonnepanelen

Fabels en feiten

zonnepanelen

Is jouw huis geschikt voor zonnepanelen? Onafhankelijke info hoe-koop-ik.nl

Fabels over zonnepanelen.
Te weinig zon in Nederland? Zonnepanelen verdien je niet terug? Lees de
5 fabels. Onafhankelijke feiten over zonnepanelen.

Meer zonnepanelen

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste zonnepanelen nieuws

Fabels zonnepanelen

Feit of fabel over isolatie, zonnepanelen, cv-kete...
Fabels over zonnepanelen bestaan. Over zonnepanelen hebben veel mensen een mening. Bovendien gaan de technische ontwikkelingen bij zonnepanelen snel. Daarom zijn er veel verhalen in omloop over zonnepanelen waarvan je je moet afvragen of het geen fabels zijn.

Daarom de top 5 meest gehoorde fabels over zonnepanelen. En de feiten.

Zonnepanelen fabel 1:

Het is in Nederland niet zonnig genoeg voor zonnepanelen

Zonnepanelen: alles wat je weten wilt over zonnepa...Het is een feit dat er landen zijn waar het vaker zonnig is dan in Nederland. Maar dat het in Nederland niet zonnig genoeg is voor zonnepanelen, is een fabeltje. Zonnepanelen hebben ook een goede opbrengst als ze niet de hele dag in direct zonlicht liggen.

Beste plaats zonnepanelen
Je moet er wel voor zorgen dat de zonnepanelen op het zuidwesten tot zuidoosten gericht zijn, en in een bepaalde hoek ten opzichte van de horizon staan. Als je daaraan voldoet, dan kun je zelf voldoende stroom opwekken en verdienen jouw zonnepanelen zichzelf terug.

Bij zonnepanelen geldt:
beste zonnepanelen + beste installatie + beste plaats = beste opbrengst

Zo werken zonnepanelen

Zonnepanelen fabel 2:

Zonnepanelen verlagen nauwelijks de energierekening

Besparen op elektriciteit door zonnepanelen. Alle ...Er zijn mensen die het niet kunnen geloven dat je een deel van je elektriciteitsbehoefte makkelijk zelf kunt opwekken. Die niet beter weten dan dat stroom van het energiebedrijf komt. Maar steeds meer mensen ontdekken dat ze flink op hun elektriciteitsrekening kunnen besparen door zelf stroom te maken met zonnepanelen.

Helft stroomverbruik
Veel mensen mikken er op om ongeveer de helft van hun elektriciteitsverbruik zelf op te wekken met zonnepanelen. Dat is best haalbaar, vaak met 5 tot 6 zonnepanelen. Dat betekent dan dat jouw elektriciteitsrekening met de helft verlaagd wordt.
Wat is de opbrengst van zonnepanelen?

Zonnepanelen fabel 3:

Zonnepanelen verdienen zichzelf niet terug

Beste zonnepaneel? Welke soorten zonnepaneel zijn ...De techniek rond zonnepanelen staat niet stil. Nog elke dag zijn ontwikkelaars bezig met het verhogen van het rendement van zonnepanelen. Er is een tijd geweest dat er inderdaad nog een flinke dosis idealisme voor nodig was om zonnepanelen te laten plaatsen. Omdat lang niet zeker was dat je de investering ooit terug zou verdienen.

In 10 jaar
Maar tegenwoordig zijn de zonnepanelen al enorm rendabel. Gemiddeld verdien je de aanschaf- en installatiekosten na 10 jaar terug. En dat terwijl de levensduur op 25 jaar staat. Dus nadat de zonnepanelen zichzelf hebben terugverdiend, gaan de besparingen gewoon door. Het is dus een fabel dat zonnepanelen zichzelf niet terugverdienen.
Terugverdientijd van zonnepanelen

Zonnepanelen fabel 4:

Zonnepanelen zijn slecht voor het milieu

Zonnepanelen wekken zonne-energie op. Goed voor he...Je hoort mensen wel eens beweren dat zonnepanelen slecht zijn voor het milieu. Omdat er veel energie wordt gebruikt bij het fabriceren ervan bijvoorbeeld. Of omdat ze gemaakt zijn van niet-herbruikbare materialen.

100% schone energie
Feit is dat zonnepanelen wel degelijk goed zijn voor het milieu. Om te beginnen zorgen zonnepanelen ervoor dat een deel van ons elektriciteitsverbruik 100% schoon wordt opgewekt. Veel huishoudens wekken ongeveer de helft van hun elektriciteitsbehoefte met zonnepanelen op. Met zonnepanelen voorkom je CO2-uitstoot en maak je minder gebruik van fossiele energiebronnen als olie en gas. De energie die nodig is om zonnepanelen te maken, wordt binnen 1 tot 2 jaar terugverdiend door het zonnepaneel.
Alle voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen fabel 5:

Zonnepanelen verhogen niet de waarde van jouw huis

Energielabel woning hoe-koop-ik.nlMet zonnepanelen bespaar je geld op je elektriciteitsrekening, omdat jouw huis zelf een deel van de benodigde elektriciteit produceert. Dat is niet alleen aantrekkelijk voor jou, maar ook voor iemand die jouw huis wil kopen.

Energielabel
Als je zonnepanelen installeert, gaat het energielabel van je huis 1 stap vooruit. Hoe energiezuiniger het huis, hoe hoger de vraagprijs kan worden. De waardestijging van jouw woning kan wel eens groter zijn dan de aanschafkosten van de zonnepanelen. Net als het installeren van dubbel glas of het isoleren van je woning verhoogt het plaatsen van zonnepanelen dus wel degelijk de waarde van jouw woning.

Een ervaren installateur van zonnepanelen kan je daar meer over vertellen in een vrijblijvend adviesgesprek. Als je een offerte aanvraagt voor zonnepanelen, komt de adviseur altijd eerst bij jou thuis kijken om de situatie in kaart te brengen.
Alles over het energielabel met zonnepanelen

Offertes voor zonnepanelen

Offertes zonnepanelen aanvragen. Gratis en vrijbli...Wat de beste zonnepanelen zijn voor jouw huis is, hangt af van de situatie van je dak, maar ook van je eigen wensen en verwachtingen.

Bij hoe-koop-ik.nl kun je met 1 aanvraag meerdere offertes voor zonnepanelen aanvragen bij installatiebedrijven. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en de kosten van zonnepanelen vergelijken.

Vraag nu meerdere offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om goed zonnepanelen offertes te vergelijken;''
● ''12 vragen om aan de zonnepanelen installateur te stellen.''


Feit of fabel? Alle informatie over isolatie, zonn...

Meer informatie zonnepanelen:

Zonnepanelen: alle info & tips
Zonnepanelen kopen

Welk zonnepaneel voor jou?

Doe de zonnepanelen Koopwijzer

Ontvang advies op maat.

Wat past het best bij jouw huis?

Wat kosten zonnepanelen?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis zonnepanelen offertes

√ Bij ervaren zonnepaneel-bedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan


Vergelijk zonnepanelen

Kijk & Vergelijk soorten en merken zonnepanelen op:
Prijs/ prestatie
Vermogen
Opbrengst
Garantie en meer
vergelijk zonnepanelen

zonnepanelen: alle informatie