CV-ketel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl cv-ketel

Fabels over de cv-ketel.

en de feiten over de ketel

Een nieuwe cv-ketel kopen? Lees het stappenplan. Zo koop je de beste cv-ketel voor je huis. Onafhankelijk. Hoe-Koop-Ik.nl

Fabels over de cv-ketel. Nieuwe cv-ketel verdien je niet terug? Cv-ketel huren beter dan kopen? Alle fabels en feiten over de CV-ketel. Onafhankelijk.

Meer over cv-ketel

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Lees het laatste cv-ketel nieuws

Fabels en feiten cv-ketel

top-5 fabels over de cv-ketel


Feit of fabel over isolatie, zonnepanelen, cv-kete...
Het hangt op zolder en het verbrandt aardgas. Veel meer weten veel mensen niet over hun CV-ketel. En dat hoeft ook niet. Totdat je een nieuwe CV-ketel nodig hebt. Dan vraag je eens wat rond en hoor je van alles. Is de goedkoopste CV-ketel de beste? Verdient een HR-ketel zichzelf terug?

De Top-5 Fabels en feiten over CV-ketels.

1. Fabel of feit?
Een nieuwe CV-ketel verdien je niet terug

Cv ketel merken. Alles over Atag cv ketel, Remeha ...De aanschaf van een CV-ketel is een uitgave die je niet vaak doet. Weet jij wat een nieuwe CV-ketel kost? Veel mensen blijken de kosten van een nieuwe CV-ketel te hoog in te schatten. Daar staat tegenover dat ze geen idee hebben hoeveel zuiniger je kunt stoken met een nieuwe CV-ketel. Met andere woorden: of de nieuwe CV-ketel zo zuinig is, dat hij zichzelf terugverdient.

Extra zuinig
Het is een feit dat moderne HR-ketels zichzelf terugverdienen, en vaak sneller dan je denkt. HR staat voor Hoog Rendement: deze CV-ketels zijn extra zuinig met aardgas. Je kunt met een nieuwe CV-ketel tot wel 30% op de gasrekening besparen. Dat gaat dus om honderden euro’s per jaar. Zo heb je binnen 5 tot 7 jaar de HR-ketel terugverdiend. Terwijl de besparing gewoon doorgaat.
De meest gestelde vragen over de kosten van CV-ketels

2. Fabel of feit?
Een nieuwe CV-ketel koop je pas als de oude stuk is

Cv ketel kopen, huren of leasen? Op deze punten mo...Ze bestaan nog: CV-ketels van 25 jaar of ouder. Die volgens de eigenaar nog prima zijn. Alleen ‘loeit hij een beetje als hij aanslaat’ of ‘heeft hij af en toe een storing’. Maar het huis wordt er nog best warm van. Pas als hij echt niet meer gerepareerd kan worden, zou het nodig zijn een nieuwe CV-ketel te kopen.

Levensduur CV-ketel
Dat de leeftijd van een CV-ketel niet uitmaakt, is een fabel. Een CV-ketel heeft gemiddeld 1000 branduren per jaar, waardoor het apparaat vervuilt en onderdelen slijten. Regelmatig onderhoud houdt een CV-ketel in goede conditie. Maar na 12 tot 15 jaar is de levensduur van de CV-ketel wel op. De kans op storingen neemt toe en hij brandt niet meer zo zuinig.

Met een nieuwe CV-ketel kun je dan weer veel zuiniger stoken. Laat je eens voorrekenen hoeveel gas je bespaart! Als je een oude, gewone CV-ketel vervangt door een HR-ketel bespaar je tot wel € 300 per jaar.
Hier kun je op letten bij het CV-ketel vervangen

3. Fabel of feit?
CV-ketel huren is beter dan CV-ketel kopen

Cv ketel huren? De kosten voor cv ketel huren op e...Of dit een feit is, ligt aan jouw situatie. Een CV-ketel huren is een goede oplossing als je geen geld hebt om een nieuwe CV-ketel te kopen. Als je een CV-ketel huren gaat, betaal je elke maand een bedrag, gedurende de looptijd van het contract. Een CV-ketel huren heeft ook een aantal nadelen.

Installatiekosten CV
Let bijvoorbeeld op of de installatie van de CV-ketel is inbegrepen in de huur. Anders moet je nog een fors bedrag ineens betalen, voor de installatie. Bovendien is het verstandig om goed te kijken of je het huurcontract tussentijds kunt beëindigen. Veelal moet je een afkoopsom betalen. Als je alle huurtermijnen bij elkaar optelt, dan kan het zijn dan je toch goedkoper uit bent als je een CV-ketel ineens koopt.
Voor- en nadelen van CV-ketel huren

4. Fabel of feit?
Een nieuwe HR-ketel bespaart maar weinig

Cv ketel kopen, huren of leasen? Wat is de beste k...De techniek staat niet stil. Elk jaar komen er nieuwe modellen en types CV-ketel uit, en elk jaar zijn er verbeteringen. Het rendement van HR-ketels (Hoog Rendement) verbetert nog steeds.

15% tot 20%
Feit is dat een nieuwe HR-ketel 15% tot 20% aan gasverbruik bespaart, ten opzichte van een CV-ketel van 12 tot 15 jaar oud. Zo kun je jaarlijks tot € 300 besparen op jouw energierekening. De HR-ketel betaalt zichzelf terug!

Wil je precies weten hoeveel je kunt besparen met een nieuwe HR-ketel? Een betrouwbare CV-installateur kan het je zo voorrekenen. Als je een vrijblijvende offerte opvraagt voor een CV-ketel, komt de installateur eerst bij je thuis om te bespreken welke CV-ketel het beste bij jouw situatie past.

Offertes CV-ketel aanvragen

5. Fabel of feit?
Alle CV-ketels doen hetzelfde, neem de goedkoopste

nieuws cv ketelKen je dit verhaal? ‘Elke CV-ketel doet hetzelfde: de centrale verwarming aansturen. De rest is allemaal poespas; neem nou maar de goedkoopste CV-ketel, die verdient zichzelf het snelste terug’. Geloof niet in deze fabel.

Vermogen en warm water
Er is een groot verschil is soorten en types CV-ketel. CV-ketels hebben een verschillend vermogen, omdat er nu eenmaal grote en kleine huizen zijn. Met een te klein vermogen krijg je een groot huis niet warmgestookt, en gaat de CV-ketel eerder kapot.

Een CV-ketel geeft het beste rendement als het vermogen past bij het type woning. Veel moderne CV-ketels zorgen ook voor warm water in huis. Dan heb je keuzes te over: op hoeveel punten in huis wil je tegelijk warm water hebben; hoe snel moet het water warm zijn?

Wil je weten welk type CV-ketel het best past bij jouw situatie?
Ga dan naar de Koopwijzer CV-ketels


Feit of fabel? Alle informatie over isolatie, zonn...

Meer informatie cv-ketel

cv-ketel kopen
cv-ketel huren

cv-ketel leasen

kosten cv-ketel

tips cv-ketel offertes
waar let je op bij een goedkope cv-ketel?
cv-ketel Home

Welke cv-ketel past bij jou?

Doe de cv-ketel Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Wat is de beste cv-ketel voor jou?

Wat gaat de cv-ketel kosten?

Hoe vraag je offertes aan?

start de koopwijzer 

Gratis cv-ketel offertes

CV-ketel kopen, huren of leasen?
Vraag via ons cv-ketel offertes aan.

√ Bij erkende cv-installateurs

√ Zorgvuldig geselecteerd

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Kijk & Vergelijk cv-ketels

Kijk & Vergelijk alle merken en typen cv-ketels. Vergelijk o.a. Atag, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant op:
Prestatie verwarming
Prestatie warm water
Prijs
Garantie en meer.
vergelijk cv-ketels 

cv-ketel: alle informatie