CV-ketel - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl cv-ketel

Archief cv-ketel nieuws

en verwarming trends

Cv-ketel nieuws en trends. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.

Cv-ketel nieuws berichten lees je op hoe-koop-ik.nl. Nieuws uit het archief cv-ketel.

Volg ons ook op


cv-ketel-blog

Google+

Of lees het laatste cv-ketel nieuws


Winter: topprestatie cv-ketel


De 'horrorwinter', die vorige maand voorspeld werd, blijkt nergens op gebaseerd. Wel een feit is, dat 1 op de 5 cv-ketels uitvalt in de winter. Het is dan ook de periode van het jaar dat de cv-ketel op topniveau moet presteren.

Strenge winter: 1 op de 5 cv-ketels valt uit
Feit is dat bij strenge winters er direct een stijging is van het aantal meldingen van uitgevallen cv ketels. Juist als je een warm huis nodig hebt laat de cv ketel het afweten. Wat kun je hier aan doen?
Lees verder over de cv-ketel in de winter

Wat doe je met de cv-ketel in de herfst?


Dit weekend ging de tijd een uur terug. De herfst is volop begonnen. Tijd om eens stil te staan bij je cv-ketel.
Is jouw cv-ketel al klaar voor het grote werk? Wanneer was de laatste onderhoudsbeurt? Hoe oud wordt de cv-ketel eigenlijk dit jaar? Als de winter net zo verloopt als vorig jaar, dan moet de cv-ketel dit jaar weer flink presteren.

Leeftijd cv ketel
Is jouw cv-ketel ouder dan 12 jaar? Dan is een nieuwe cv-ketel kopen of huren een slim plan. Een oude cv ketel verbruikt te veel gas. Met een nieuwe HR ketel bespaar je jaarlijks 15-20% vergeleken met een gewone cv ketel. En dat kan flink oplopen. De keuze van een cv ketel maak je niet zomaar. Bij het kopen van een nieuwe cv ketel kun je je goed voorbereiden.
Lees het stappenplan nieuwe cv-ketel.

Waarom onderhoud cv-ketel?
Zonder onderhoud aan je cv ketel raakt je verwarmingsketel vervuild. De cv ketel krijgt storingen en het rendement daalt met 10%. Regelmatig cv ketel onderhoud bespaart energie en kosten op je energierekening. Onderhoud laat de cv ketel zo goed en veilig mogelijk werken. Zo gaat de verwarmingsketel langer mee. En bespaar je stookkosten.
Lees verder: Wat doe je met de cv-ketel in de herfst?

8 cv-ketel-koop-tips


Cv ketel kopen? Lees eerst de 8 cv ketel-koop-tips!
Ga je een cv-ketel kopen? Maak dan geen fout! Je neemt tenslotte een besluit voor 12 tot 15 jaar. De aanschaf van een nieuwe cv ketel kun je goed voorbereiden. Lees de 8 cv-ketel-koop-tips.  Waar moet je op letten als je een cv ketel gaat kopen?
Lees de 8 cv-ketel-koop-tips

Cv ketel tips voor de herfst


De energierekening valt voor veel consumenten ieder jaar weer tegen. Je kunt veel zelf doen om je energieverbruik te verlagen. Het grootste deel van je energierekening gaat op aan gas. Daar kun je gemakkelijk op besparen. Hoe? Met deze tips.
Besparen met cv ketel. Alle besparingstips.

Snel je stookkosten cv ketel verlagen: 10 tips

1. Ontlucht de verwarming. En controleer of je moet bijvullen.
2. Zet 1 uur voor het slapen de thermostaat lager.
3. Verwarm geen kamers die je niet gebruikt.
4. Laat je cv-ketel onderhouden. Deze wordt zuinig en veilig afgesteld.
5. Plaats radiatorfolie voor warmte-isolatie van muren.
Lees alle tips: Cv ketel tips voor de herfst

Beste cv ketel 2013


De Consumentenbond heeft deze maand de resultaten gepubliceerd van de cv ketel test 2013. Beste cv ketel 2011 uit de cv ketel testDe resultaten komen in de Consumentengids van oktober 2013. Drie cv ketels delen het predicaat “Beste uit de Test”.

De Beste cv ketels van 2013

Drie merken cv ketels mogen zich een jaar lang de “Beste uit de Test” noemen. Het zijn Intergas, Vaillant en Atag. Intergas en Atag scoorden allebei het cijfer 8,1 en Vaillant een 8,0.

Cv ketel test 2013

In de test van 2013 is een ranglijst gemaakt van in totaal 20 cv ketels. In 2013 zijn 3 cv ketels voor de eerste keer getest. Lees alles over de cv ketel test 2013.

Duurzame Dinsdag

Duurzame dinsdag: het kabinet ontvangt vandaag (op de eerste dinsdag van september) een koffer vol duurzame ideeën.Cv ketel en CO2. Welke cv ketel is zuinig? Welke c...

Die kunnen bedacht zijn door particulieren, bedrijven of andere organisaties.  Een aantal van deze ideeën winnen een prijs. Het doel van Duurzame Dinsdag is om aandacht te vragen voor duurzame ideeën uit de samenleving.

Dit jaar zijn er 350 ideeën ingestuurd. Daarvan zijn er 10 genomineerd door een jury. Waaronder een plastic flessen pletter, een initiatief om de rest van je maaltijd in een restaurant mee naar huis te nemen en een project om meer moestuinen in de stad te krijgen.

Duurzamer leven hoeft helemaal niet in nieuwe ideeën te zitten. Juist met bestaande ideeën kun je  relatief gemakkelijk besparen op je energieverbruik. En dat vaak met meer comfort tot gevolg. Zo hebben veel huizen in Nederland nog geen spouwmuurisolatie of vloerisolatie. Veel woningbezitters laten hun cv-ketel niet tijdig schoonmaken. Of vervangen de cv-ketel niet op tijd.
Lees verder Duurzame Dinsdag 2013

Cv ketel en thermostaat nog slimmer


Nieuwe cv ketels krijgen steeds vaker draadloze communicatie aan boord. Daarmee ‘praten’ ze met de thermostaat.
De thermostaat ‘vertelt het verder’ aan de smartphone of PC van de woningeigenaar of zelfs aan de installateur.

Slimme thermostaat een communicatiecentrum

Heeft de cv ketel onderhoud nodig, dan krijgt de woningeigenaar een bericht. Is er plots een storing dan kan de woningeigenaar het bericht doorzetten naar de installateur. Die kan dan op afstand zien wat er aan de hand is. Hij kan zelfs op afstand de cv ketel resetten.

Voordelen slimme cv-ketel thermostaat voor de consument

Door de meldingen via de app raak je meer betrokken bij de prestaties van de cv-ketel. Geen overbodige luxe. De cv-ketel is in veel huishoudens een stille kracht, die te weinig aandacht krijgt. Een Hoog Rendement prestatie vraagt ook een HoogRendement conditie. En dat betekent bijvoorbeeld zoiets simpels als de juiste waterdruk. Veel mensen vergeten dit. Door inzicht in het gasverbruik wordt het energiegedrag in huis een onderwerp van gesprek. Daarnaast levert de cv-ketel app veel praktisch gemak. Ben je op weg naar huis, dan kun je op afstand alvast de verwarming wat hoger zetten. Je komt dan thuis in een behaaglijk warm huis.

Lees verder: Cv ketel en thermostaat nog slimmer

Geen vakantie voor de cv-ketel!


De Cv-ketel staat het hele jaar paraatcv ketel nieuws

De Cv-ketel is een echte stille kracht. 24 uur per dag en 365 dagen per jaar is ‘ie paraat. Je merkt zijn aanwezigheid meestal pas als hij uitvalt. In de winter denken we het meest aan de cv-ketel vanwege de verwarming. Maar als warmwater-fabriek is de moderne cv combiketel het hele jaar paraat. Ook in de zomer draait de cv-ketel dus gewoon door. En daarom mag hij wel wat meer aandacht krijgen.

Geen vakantie, wel bijtanken
De moderne cv-ketel is een HoogRendement cv-ketel. Dat betekent dat hij superzuinig omgaat met gas.Vergeleken met een traditionele cv ketel kan dat 20-25% schelen op het gasverbruik. Om die hoge prestaties te kunnen halen is het belangrijk dat het systeem goed is bijgevuld. Vergelijk het met een fiets. Als de achterband zacht is, kun je nog wel fietsen , maar het trapt een stuk zwaarder.
Controleer daarom regelmatig de druk in het cv-systeem en vul bij indien nodig. Vul het systeem bij als het nodig is.
Lees verder: Geen vakantie voor de cv-ketel!

Cv ketel goed voorbereid op de winter 2013?

In de herfst en winter valt 1 op 3 cv ketels in storing. Hoe voorkom je dat?

Sneeuw en uitgevallen ketels
Wat doe je met je cv ketel in de winter? Alle wint...De winter van 2012 - 2013 is deze week begonnen. Sneeuw en vorst zorgde voor de eerste pret, maar ook voor de eerste perikelen. Gladde wegen, files en uitgevallen cv ketels.
Er zijn voorspellingen dat er in eenmaal tot 20 cm sneeuw kan vallen. En de temperatuur zakt tot tien graden onder nul. Wordt het een strenge winter? Gemiddeld heeft Nederland in een winter 20 dagen sneeuw. En hoe ver gaat het kwik zakken? De weersvoorspelling op lange termijn blijft lastig.

Voorbereid op winter
Het lijkt erop dat iedereen toch verrast is door deze weersomslag. In de winkels is nog volop voorraad strooizout, schaatsen en sleeën. Heb jij je al voorbereid op de winter?

Storing cv-ketel
In de herfst en winter valt 1 op de 3 cv ketels uit! Als het begint te vriezen, stijgt direct het aantal meldingen van mensen met een uitgevallen cv ketel. Juist als een verwarmd huis hard nodig is, en de verwarming hard moet werken, laat de cv ketel het dan afweten.
lees verder over: Cv ketel goed voorbereid op de winter 2013?

Oude cv-ketel? Pas goed op!


In de jaren 60 en 70 zijn veel open cv ketels en geisers geïnstalleerd. Die zijn nog niet allemaal vervangen. Er zijn nu in Nederland nog steeds veel woningen met een dergelijk type cv ketel of geiser. Met zo’n oude installatie moet je goed oppassen.

Cv ketel kopen, huren of leasen? Op deze punten mo...

Het gevaar: koolmonoxide
Voor de verbranding van gas is zuurstof nodig. Een open verwarmingsketel haalt die zuurstof uit de ruimte waar de cv ketel hangt. Is er te weinig zuurstof, of functioneert je ketel niet goed, dan verbrandt het gas niet volledig. Er vormt zich dan koolmonoxide.

Koolmonoxide ruik je niet en zie je niet, maar is wel giftig. Elk jaar overlijden ongeveer twintig mensen als gevolg van een oude, open installatie.

Lees verder over: Oude cv-ketel? Pas goed op!

CV ketel wordt smart

de cv ketel met app


De nieuwste generatie cv ketels is voorzien van draadloze communicatie. Ze vertellen zelf wanneer ze onderhoud nodig hebben.


Handig voor de consument en handig voor de installateur.
Maar er is meer op komst. De cv ketel met app!

Van meter naar digitaal
Nog niet zo lang geleden was de analoge waterdruk meter de enige die je iets kon vertellen over de conditie van de cv ketel. Enkele jaren terug is die waterdruk meter digitaal gegaan. De waterdruk werd daardoor uitleesbaar op de cv ketel zelf en ook op de thermostaat in de woonkamer.

Daarmee is al een flinke stap gezet in een beter werkende verwarmingsinstallatie. Het controleren van de waterdruk gebeurde namelijk maar sporadisch door de consument.  Lees verder over de cv ketel met app.

Energie besparen met nieuwe cv-ketel

dag van de duurzaamheid


“Wat doe jij uit?” is de campagne om iedereen in Nederland 10% te laten besparen op energie.Cv ketel en CO2. Welke cv ketel is zuinig? Welke c...

En dat kan gemakkelijk. Bijvoorbeeld door stekkers uit het stopcontact te trekken van apparaten die op stand-by staan. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee.
Eigenlijk is dat geen energie besparen, maar het tegengaan van energieverspilling. Je comfort wordt er niet minder door. Verspilling tegengaan is gemakkelijk en noodzakelijk.

Doel 10% energie besparen
Het campagneteam wil heel Nederland achter het idee krijgen om in 1 jaar 10% te besparen op je energieverbruik. En daarmee ook de CO2-uitstoot te verlagen. Daarvoor wordt op 10 oktober een nationale elektriciteitsmeter onthuld. 10:10 is ooit bedacht en gestart in Engeland. De campagne is wereldwijd doorvertaald.

Stroomverbruik en gasverbruik
De aandacht voor alleen stroomverbruik is bijzonder. Het grootste deel van het energieverbruik in Nederland komt uit gasverbruik, ruim tweederde deel. Dat gebruiken we voor verwarming en warmwater. Veel huishoudens gebruiken veel meer gas dan nodig.

Gemakkelijk energie besparen
Duurzamer leven hoeft helemaal niet in nieuwe ideeën te zitten. Juist met bestaande ideeën kun je  relatief gemakkelijk besparen op je energieverbruik. En dat vaak met meer comfort tot gevolg. Zo hebben veel huizen in Nederland nog geen spouwmuurisolatie of vloerisolatie. Veel woningbezitters laten hun cv-ketel niet tijdig schoonmaken. Of vervangen de cv-ketel niet op tijd. Door dit soort maatregelen kun je tot 30% besparen op je energiegebruik.
Lees verder over: Energie besparen met nieuwe cv-ketel


Beste koop cv ketel 2012?


Wat is de beste koop cv ketel? Cv ketels worden niet zo vaak getest. Er is een test geweest in 2007 en in 2009 door de Consumentenbond. In 20111 en 2012 is er (nog) geen grote cv ketel test gedaan door de Consumentenbond. Er is geen HR ketel die zich als enige ‘beste cv ketel 2011’ mag noemen. Cv ketel kopen, huren of leasen? Wat is de beste k...

Beste uit de Test
De Consumentenbond test eens per twee jaar een aantal cv ketels. In die cv-ketel test wordt onder meer gelet op: bedieningsgemak, prestaties en energieverbruik. In de laatste test werden 14 cv ketels getest. Hierbij is de puntentelling van de eerdere cv ketel tests aangepast. Als een cv ketel een 7,5 scoort of meer, mag hij zich 'Beste uit de Test' noemen. De top 5 cv ketels mogen zich allemaal 'Beste uit de Test' noemen. Daarmee geeft de Consumentenbond aan dat de cv ketel een prima kwaliteitskeuze is. Dit waren de toppers: Atag A244EC, Remeha Calenta 28c, Nefit ProLine HRC 24/CW4, Itho Kli-max2 HR24 CW4 en Bosch Compact 4.

Installatiekosten cv ketel
Geen enkele verwarmingsketel is ook de 'beste koop', volgens de Consumentenbond. Dat komt omdat bij ‘de beste koop’ de prijs van het product een grote rol speelt.
Lees verder over: Beste koop cv ketel 2012?

Maand juni in de race voor top 3 positie


De eerste 2 weken van juni zijn flink kouder dan normaal. Sinds de start van de KNMI-metingen in 1901, zijn er slechts 3 jaren met een koudere juni maand (1916, 1923 en 1991).Beste cv ketel 2011 uit de cv ketel test

Koude juni na warme lente
In de afgelopen lente hadden we 13 zomerse dagen, normaal zijn dat er maar 4. Een dag, mag zich ‘zomers’ noemen als de temperatuur boven de 25 graden Celsius uitkomt.
Juni zet dat warme beeld niet voort. De afgelopen 2 weken haalden we gemiddeld 12,8 graden Celsius. Normaal is dat 16,1 graden. Een fors verschil. Wat betekent dat voor de energierekening?

Duurzame producten: koop ze in de zomer


In de uitverkoop koop je die winterjas voor het seizoen erop. En in het najaar scoor je nog net dat leuke bad-setje. Waarom denken mensen met kleding wel vooruit en met duurzame aankopen niet? Het is slim om ook op andere producten te besparen door ze op tijd aan te schaffen. Zonnepanelen leveren niet alleen energie in de zom...

Nood aan de man
Sommige aankopen doe je pas, als de nood aan de man is. Meestal gaat dat zo met winterbanden. Vriesweer en sneeuwval kondigen zich aan op het journaal van 8 uur. Winterbanden gaan als warme broodjes over de toonbank. Als jij de garage belt, is er dan al een wachtlijst van dagen of weken. Gevolg: glibberpartijen en stress in de auto. En krijg je dan je winterbanden, dan kun je naar korting fluiten, want tja… er is nu meer vraag dan aanbod.
Vooruitzien loont dus. Zo ook met het nemen van spouwmuurisolatie, vloerisolatie of het kopen van een nieuwe cv-ketel. Want als het koud weer is, merk je pas dat kou en tocht door de muren of vloer komt. Of dat je cv-ketel nu wel erg oud wordt. Waarom wachten tot het winter is?

Lees verder over: Duurzame producten: koop ze in de zomer

Energierekening volgend jaar hoger?

tijd voor een nieuwe cv ketel


Gisteren berichtte het NOS-journaal dat de energierekening volgend jaar ruim
€ 160 zou gaan stijgen. Een goed moment om naar je energierekening te kijken. En naar een nieuwe cv ketel.
Cv ketel kosten en kleine letters.

Kostenstijgingen
Een gemiddeld huishouden in Nederland is jaarlijks € 2000 kwijt aan energie. Een stijging van € 160 per jaar betekent dat een huishouden volgend jaar 8 procent meer betaalt. De oorzaak is onder andere de BTW verhoging en een hogere gasprijs.

Gasrekening snel omlaag
Een gemiddeld huishouden is het meest kwijt aan de gasrekening. Tweederde deel van de energierekening bestaat uit de kosten van gas. Daar is een forse besparing te behalen. Lees verder.

Honderden euro's besparen met cv ketel

dat kan met een HR ketel


Wat betaal jij per jaar voor je gasverbruik? Met een nieuwe cv ketel kun je fors besparen op je jaarlijkse gasrekening. Als je tenminste kiest voor een zogenaamde HR ketel. Een cv ketel met Hoogrendement. Daarmee kun je elk jaar € 150,- tot € 600,- besparen. Afhankelijk van je gasverbruik. 
Besparen met cv ketel. Alle besparingstips.

Nieuwe HR ketel bespaart flink

Het gemiddelde huishouden in Nederland verbruikt 1600 m3 gas per jaar. Zelfs als je minder gas dan gemiddeld verbruikt, kan een HR ketel rendabel zijn. Een HR ketel is namelijk aanzienlijk zuiniger dan een VR ketel (Verbeterd Rendement) of een conventionele cv ketel.

Als je met een VR ketel 1500 m3 gas per jaar verbruikt, kun je met een HR ketel daarvan al 300 m3 besparen. Dat komt neer op ruim € 180,-*.

Lees verder over: Honderden euro's besparen met cv ketel

Nieuwe cv ketels in aantocht

Cv-ketel merken. Alles over Atag cv-ketel, Remeha cv-ketel, Vaillant cv-ketel en meer merken cv-ketels. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankelijk.


Komend voorjaar komen er een aantal nieuwe cv ketels op de markt. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen?

Eco
Veel nieuwe cv ketels hebben het woord ‘ECO’ in de naam. Zo komt Intergas met een hr-eco ketel.
Centraal staan zuinigheid en duurzaamheid. Deze ketel haalt een rendement op warmwater van meer dan 101%. Deze eco ketel heeft verder een zeer zuinige pomp. Daardoor gebruikt hij de helft minder stroom. Ook Vaillant heeft het ‘eco-woord’ ontdekt. Met de ecoTEC-plus en de ecoTEC-pro brengen ze een serie combiketels, die het beste voor hebben met het milieu. Ze claimen het laagste standby-verbruik van alle cv ketels. Ook hier een energiezuinige pomp.

Installatiegemak
Ook de installateurs krijgen het gemakkelijker. De trend is dat cv ketels als een bouwpakketje geïnstalleerd kunnen worden. Eerst wordt een frame op de muur geplaatst. Daaraan wordt het leidingwerk gekoppeld. Vervolgens wordt de ketel er als legoblokjes opgeklikt. Zelfs het expansievat heeft tegenwoordig een plek in de cv ketel. De ketels worden steeds kleiner en ook lichter.

Lees verder: Nieuwe cv ketels in aantocht

Snel energie besparen?

top 10 bespaartips


Ieder jaar krijg je van het energiebedrijf je jaarrekening. Geschrokken? Je kunt veel zelf doen om je energieverbruik te verlagen. Het grootste deel van je energierekening gaat op aan gas. Daar kun je veel op besparen. Hoe? Met deze tips.
Besparen met cv ketel. Alle besparingstips.

Snel stookkosten verlagen: 10 tips
1. Zet 1 uur voor het slapen de thermostaat lager.
2. Plaats radiatorfolie voor warmte-isolatie van muren.
3. Dicht kieren en naden  van ramen met tochtstrips.
4. Plaats een tochtborstel/ tochtklep op de brievenbus.
5. Ontlucht de verwarming. En controleer of je moet bijvullen.
6. Verwarm geen kamers die je niet gebruikt.
7. Laat je cv-ketel onderhouden. Deze wordt zuinig en veilig afgesteld.
8. Hang geen gordijnen voor je radiator. Zo kan de warmte beter uitstralen.
9. Ventileer je huis. Een droger huis kost minder energie om te verwarmen.
10. Is je cv ketel 15 jaar of ouder? Deze verbruikt te veel gas. Met een nieuwe HR ketel bespaar je jaarlijks 15% tot 20% vergeleken met een gewone cv ketel.

Lees verder over: cv-ketel besparen

Welke cv-ketel past bij jou?

Doe de cv-ketel Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Wat is de beste cv-ketel voor jou?

Wat gaat de cv-ketel kosten?

Hoe vraag je offertes aan?

start de koopwijzer 

Gratis cv-ketel offertes

CV-ketel kopen, huren of leasen?
Vraag via ons cv-ketel offertes aan.

√ Bij erkende cv-installateurs

√ Zorgvuldig geselecteerd

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Kijk & Vergelijk cv-ketels

Kijk & Vergelijk alle merken en typen cv-ketels. Vergelijk o.a. Atag, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant op:
Prestatie verwarming
Prestatie warm water
Prijs
Garantie en meer.
vergelijk cv-ketels 

cv-ketel: alle informatie