Dakisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl dakisolatie

Dakisolatie plat dak

binnen of buitenzijde

Plat dak isoleren buitenkant. Onafhankelijke info van hoe-koop-ik.nl

Hoe gaat plat dak isoleren? Wat is de beste isolatie voor een plat dak? Welke methode voor dakisolatie plat dak: van binnenuit of de buitenkant? Onafhankelijke informatie.

Meer dakisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dakisolatie

Plat dak isoleren


Een plat dak isoleren is de moeilijkste methode van dakisolatie. Plat dak isolatie is werk voor een professioneel isolatiebedrijf. Een doe-het-zelver kan beter niet zelf een plat dak isoleren, omdat het risico op vochtproblemen zeer groot is.


Plat dak isoleren: hoe gaat dat? Onafhankelijke in...Hier vind je waar je op moet letten als je een plat dak goed wilt (laten) isoleren. Wanneer ga ja een plat dak vanaf de buitenkant isoleren? Kan dakisolatie van een plat dak vanaf de binnenzijde? Waar let een isolatiebedrijf op bij de isolatie van een plat dak? Alles over plat dak isoleren.

Bestaand plat dak isoleren

Een bestaand plat dak isoleren lijkt eenvoudiger dan een schuin dak isoleren. Niets is echter minder waar. EenDakisolatie geeft een comfortabel aanvoelend huis ... plat dak is gevoeliger voor lekkages en gewichtsbelasting (bijvoorbeeld sneeuw) dan een schuin dak.
Isoleren van een plat dak betekent: rekening houden met grote hoeveelheden neerslag (regen, hagel, sneeuw), mensen die erover heen lopen of objecten die er staan (airco, zonnepanelen).

Dakisolatie van een plat dak moet een optimale bescherming geven tegen indringende neerslag en stilstaand water. Daarom is platdakisolatie een klus voor een erkend isolatiebedrijf.

Methodes plat dak isoleren:

Dakisolatie top 3 wat je weten moet. Onafhankelijk...Er zijn 3 methodes om een plat dak te isoleren. Je kunt kiezen uit verschillende soorten isolatiemateriaal. We leggen de manier van plat dak isoleren uit.

  1. Plat dak isoleren buitenkant
  2. Plat dak isoleren binnenzijde
  3. Plat dak isoleren met dakplaten
  • Plat dak isoleren buitenkant

Plat dak isoleren buitenkant. Onafhankelijke info ...Het meest voorkomend bij plat dak isoleren: de buitenkant van een plat dak isoleren en afwerken met waterdicht materiaal.
Deze manier van isolatie van een plat dak geeft het beste resultaat.

Lees over plat dak isoleren buitenkant

  • Plat dak isoleren binnenzijde

Plat dak isoleren binnenzijde. Onafhankelijke info...Hier gaat plat dak isoleren van binnenuit. Het isolatiemateriaal wordt geplaatst tussen de balklaag. Deze methode van plat dak isoleren vanaf de binnenzijde wordt sterk afgeraden, omdat de kans op houtrot in je dakconstructie erg groot is.
Lees over plat dak isoleren binnenzijde

  • Plat dak isoleren met dakplaten

Dakplaten: soorten, voor-en nadelen. Onafhankelijk...Dit is een waterdichte isolatie met dakplaten bovenop de dakbedekking. Deze bijzondere vorm van isolatie van een plat dak heet het “omgekeerde dak”. Hierbij ligt de dakbedekking (bijvoorbeeld bitumen) direct op de onderconstructie en ligt de isolatielaag (bijvoorbeeld isolatieplaten) op de dakbedekking.

De dakplaten die het plat dak isoleren, worden bedekt met grind of tegels als dakballast zodat ze niet wegwaaien. Deze manier van plat dak isoleren kan alleen als je bestaande dakbedekking in goede staat is.

Plat dak isoleren: de 4 eisen

  • Plat dak isolatie moet waterdicht

Checklist dakisolatie. Onafhankelijke info van hoe...De dakisolatie van een plat dak moet bestand zijn tegen langdurige inwerking van vocht, zoals stilstaand water.
Het is belangrijk dat de isolatie en de dakbedekking vakkundig en waterdicht worden aangebracht.

  • Plat dak isolatie moet gewicht kunnen dragen

Een plat dak wordt blootgesteld aan grote gewichten (plassen water, sneeuw, bladeren) en dus moet zeer stevig isolatiemateriaal worden gebruikt. Dakisolatie aan de bovenkant van een plat dak moet ook dik en sterk genoeg zijn om mensen te dragen die er overheen lopen, installaties die er op staan of het gewicht van een sneeuwlaag of waterlaag.

  • Plat dak isoleren moet weer- en windbestand

Zon, regen, wind hebben jaar in, jaar uit hun uitwerking op de dakbedekking. Een plat dak isoleren moet niet alleen bij oplevering, maar ook tientallen jaren later zorgen voor weer- en windbestendigheid. Ook na verloop van tijd mogen er geen haarscheurtjes in de dakbedekking ontstaan, met alle gevolgen van dien. Een platdak isolatie moet 100% waterdicht zijn en blijven.

  • Een plat dak stormvast isoleren

Een plat dak heeft een groot oppervlak en is kwetsbaar bij storm. De dakisolatie en dakbedekking moet hierop berekend zijn. Dakballast zoals grind verhindert dat dakbedekking met dakisolatie en al wegwaait.

Een plat dak is meestal van hout of beton. De manier van isoleren en het isolatiemateriaal moet daarop aangepast zijn. Het isolatiebedrijf adviseert welke methode en isolatiemateriaal het beste is voor het isoleren van het plat dak van jouw huis.
Hoe kies je isolatiemateriaal dak?

Plat dak isoleren kosten

Dakisolatie prijzen verschillen sterk. Weet waar j...Voor een plat dak isoleren zijn de kosten zo’n € 50 tot € 60 per m2. Dit is een vuistregel voor de totale kosten van arbeid-, machine- en isolatiemateriaal. Daarbij gaat het isolatiebedrijf het plat dak isoleren vanaf de buitenkant.
Bekijk alle kosten plat dak

Problemen dakisolatie plat dak

Vochtproblemen in huis? dakisolatie helpt. Onafhan... In Nederland zijn in het verleden bij het isoleren van platte daken veel problemen ontstaan. De dakbedekking aan de buitenkant van het platte dak is waterdicht en heeft een zeer hoge dampremming. Waterdamp uit de binnenlucht kan niet door de dakbedekking naar buiten. Een houten dak zonder dakisolatie krijgt daardoor veel vocht te verwerken. Als het dak koud is, is het hout zeer vochtig. Even later is het hout weer kurkdroog, omdat de zon op het platte dak staat te branden. Het vocht wordt afgevoerd door de naden tussen de muur en het dakbeschot.

Als je een plat dak isoleren gaat, dan kunnen er problemen ontstaan, omdat de waterdamp door het isoleren moeilijk weer weg kan. Het hout blijft vrijwel voortdurend nat. Daarom wordt vaak geadviseerd om het plat dak niet van binnenuit, maar vanaf de buitenkant te isoleren. Een plat dak isoleren is precisiewerk voor een isolatiebedrijf.
Hoe kies je een isolatiebedrijf?

Advies en offertes plat dak isoleren 

Beste dakisolatie kiezen: hoe doe je dat? Onafhank... Een bestaand plat dak isoleren kun je het beste door een erkend isolatiebedrijf laten doen. Wij hebben al isolatiebedrijven beoordeeld en geselecteerd. Wat zijn de kosten van plat dak isoleren? Vraag nu gratis en vrijblijvend meerdere offertes aan.

Zo ontdek je wat de beste offerte is voor het isoleren van het platte dak van jouw huis. En weet je wat de plat dak isoleren prijs en besparing wordt.

Vraag nu offertes aanBij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om dakisolatie offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''

Meer informatie dakisolatie

Stappenplan dakisolatie
Kosten dakisolatie op een rij
Wat is de beste dakisolatie?

Welke isolatie past bij jou?

Doe de dakisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de dakisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis dakisolatie offertes

Dakisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Bij dakisolatie offertes 2 handige checklists. Ona...Vergelijk dakisolatie

Kijk & Vergelijk dakisolatie.
Alle soorten isolatiemateriaal:
Dakplaten
Glaswol, steenwol
EPS isolatie
PIR platen, PUR en meer.
vergelijk dakisolatie

dakisolatie: alle informatie