Dakisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl dakisolatie

Dakisolatie binnenzijde

hoe gaat dat?

Warmte-isolatie met dakisolatie. Onafhankelijke info van hoe-koop-ik.nl

Waar let je op als je het dakisolatie aan de binnenzijde wilt? Kun je het dak beter van binnenuit isoleren of vanaf buiten? Zo gaat dak isolatie aanbrengen vanaf de binnenzijde.

Meer dakisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dakisolatie

Dak isoleren binnenzijde


Het dak isoleren aan de binnenzijde van het schuine dak is de meest voorkomende vorm van dakisolatie.
Dit wordt “koud dak” isolatie genoemd, omdat de dakisolatie een buffer vormt tussen de warmte en het dak.

Breng je dakisolatie binnen of buiten aan? Het dak isoleren aan de binnenzijde is goedkoper dan dakisolatie aan de buitenkant (“warm dak” isolatie).
Bij dakisolatie aan de binnenzijde moet je problemen met vocht en schimmel voorkomen. Ga je zelf het dak vanaf de binnenzijde isoleren, dan moet je wel weten waar je op moet letten.

Schuin dak isoleren aan de binnenzijde

Dakisolatie aan de binnenzijde is mogelijk als je huis een schuin (of hellend) dak heeft.
Tegen de binnenkant Dakisolatie binnenzijde ;waar let je op? Onafhanke...van het dakbeschot wordt isolatiemateriaal geplaatst. Dat kunnen isolatieplaten zijn, of isolatiedekens die afgewerkt worden met gipsplaten. Maar ook kan polyurethaan (PUR) als dakisolatie tegen het dakbeschot worden gespoten.
Alles over schuin dak isoleren

Een plat dak voorzien van dakisolatie vanaf de binnenzijde wordt sterk afgeraden.
Meer over plat dak isoleren

Welk isolatiemateriaal wordt gekozen voor het isoleren van de binnenzijde hangt af van veel factoren en van jouw wensen.
In de Kijk & Vergelijk kun je alle soorten isolatiemateriaal voor dakisolatie vergelijken op prijs/ prestatie, isolatiewaarde, brandveiligheid en meer.

Vergelijk dakisolatieDakisolatie binnenzijde luchtdicht

Dakisolatie aan de binnenzijde is vaak de eerste keuze voor mensen die hun zolder met schuin dak willen isoleren. Het lijkt simpel: even isolatiemateriaal, zoals isolatieplaten tegen de binnenzijde van de dakconstructie plaatsen. Je moet wel rekening houden met een paar belangrijke punten.
Alles over zolder isoleren

Dakisolatie aan de binnenzijde geeft een verhoogd risico op vochtproblemen. Een dakconstructie is goed geventileerd. De ruimte tussen de constructie om vocht af te voeren wordt met dakisolatie aan de binnenzijde opgevuld met isolatiemateriaal. Het beste resultaat wordt bereikt als de isolatie 100% luchtdicht wordt aangebracht.

Daarom laten de meeste woningeigenaren dakisolatie vanaf de binnenzijde over aan een isolatiebedrijf. Zo weet je zeker dat de dakisolatie goed gebeurt. En je hebt 10 jaar garantie.
Hoe kies je een goed isolatiebedrijf?

Voorkom vochtproblemen bij binnenzijde dak isoleren

Vochtproblemen in huis? dakisolatie helpt. Onafhan... Het dak isoleren aan de binnenzijde? Dan is het voorkomen van vocht in de isolatie van groot belang. Vocht in de dakconstructie met dakisolatie kan structurele schade aanrichten aan het dak.
Na het aanbrengen van de dakisolatie aan de binnenzijde mag er geen vocht meer tussen de isolatie en de dakconstructie zitten. Vocht dat er toch tussen komt, moet gemakkelijk weg kunnen.

Daarom wordt aan de binnenzijde van het isolatiemateriaal een goede dampremmende folie aangebracht. Deze folie voorkomt dat er vocht vanuit het huis in het isolatiemateriaal kan komen. Aan de buitenkant van de isolatie (de dakkant) moet een dampdoorlatende folie komen die dampdeeltjes in de isolatie goed naar buiten kan afvoeren.

Een dak isoleren kan soms ook vanaf de buitenkant.
Lees alles over dak isoleren buitenzijde

Zelf dak isoleren binnenzijde

Als je twee rechterhanden hebt, kun je de binnenzijde van een bestaand schuin dak tussen de balken zelf isoleren. Verzeker je ervan dat je het juiste isolatiemateriaal gebruikt, de dakisolatie op de goede plaats wordt aangebracht en op de juiste manier. Is dit niet het geval, dan kan condensvorming aan de binnenzijde van het dak optreden.

Houten balken kunnen verrotten en stalen balken kunnen doorroesten. Herstellen kost dan vaak meer geld dan je bespaard hebt met de isolatie.
Voor dakisolatie van binnenuit worden meestal dakisolatieplaten gebruikt. Daarmee kun je een schuin dak isoleren en afwerken met gipsplaat. Bekijk de tips om het dak te isoleren aan de binnenzijde.
Tips zelf dak isoleren

Dakisolatie aanbrengen binnenzijde: stappenplan

Dakisolatie stappenplan. Onafhankelijke info van h... Het aanbrengen van dakisolatie aan de binnenzijde verloopt in stappen:

Inspectie dak en zolder:

 • Meestal komt het isolatiebedrijf bij je thuis voordat het een dakisolatie offerte maakt. Het type dak, het aantal vierkante meters dak, de staat van je dak, dakbeschot en dakpannen worden in kaart gebracht.
 • Meld vochtplekken, schimmel of andere problemen op zolder aan het isolatiebedrijf. Mogelijk kunnen die met dakisolatie worden opgelost.


De dag van binnenzijde dak isoleren:

 • Het isolatiebedrijf heeft met je afgesproken wanneer het dak isoleren gaat plaatsvinden.
 • Zorg ervoor dat de zolder makkelijk toegankelijk is. Haal spullen weg die tegen het dakbeschot aanstaan en zorg voor loopruimte.
 • Meestal werken mensen van een dakisolatie bedrijf met zijn tweeën. Een schuin dak isoleren vanaf de binnenzijde is vaak binnen een 1 dag uitgevoerd. Er is geen breekwerk of verbouwing voor nodig. Je hebt er nauwelijks overlast of rommel van.
 • In het adviesgesprek en in de offerte is toegelicht welk isolatiemateriaal, bijvoorbeeld dakisolatieplaten, en welke isolatiemethode wordt gebruikt bij het dak isoleren vanaf de binnenzijde.
 • Een veel voorkomende manier van dak isoleren is om isolatieplaten aan de binnenzijde van het dak, tussen de balken, aan te brengen. Dat gaat het zo: Aan de binnenzijde van het dakbeschot worden isolatenplaten afgetekend. Vervolgens wordt speciaal band aangebracht. Dan worden de isolatieplaten geplaatst. Het geheel wordt netjes afgewerkt met een plint.
 • Ook kan tegen de binnenzijde van het dakbeschot (o.a. tegen het hout) een polyurethaan isolatielaag worden gespoten.
 • Je zolder is in 1 dag geïsoleerd en afgewerkt.


Je hebt direct een comfortabel aanvoelend huis door dakisolatie. Bovendien bespaar je een aanzienlijk bedrag op je energierekening.
Alle voordelen dak isoleren

Is jouw huis geschikt voor dakisolatie aan de binnenkant?

Beste dakisolatie kiezen: hoe doe je dat? Onafhank...Kijk of jouw dak geschikt is om het te isoleren vanaf de binnenkant. Wat is de beste daksiolatie methode en het beste isolatiemateriaal voor jouw dak? Er zijn 8 punten waar je op kunt letten. Zo kies je het beste voor dakisolatie vanaf de binnenzijde.
Bekijk de checklist voor dakisolatie

Voordelen dak isoleren binnenzijde 

Voordelen dakisolatie op een rij. Onafhankelijke i...
 • Goedkoper dan dakisolatie buitenzijde.
 • Je dak isoleren gaat snel en is vaak binnen een dag geplaatst.
 • Je hebt nauwelijks overlast of rommel.
 • Dakisolatie en afgewerkte zolder tegelijk.

Nadelen dak isoleren binnenzijde 

Dakisolatie nadelen? Onafhankelijke info van hoe-k...
 • Plafond moet eventueel verwijderd worden.
 • Heeft een lagere isolatiewaarde dan dakisolatie buitenzijde
 • Ruimteverlies op zolder door het plaatsen van isolatiemateriaal.

Kosten dak isoleren binnenzijde

Dakisolatie prijzen verschillen sterk. Weet waar j...De kosten voor een dak isoleren vanaf de binnenzijde wordt gemakkelijk berekend per m2. Het oppervlak van het dak van binnen bepaalt grotendeels de kosten voor dakisolatie.

De kostprijs voor dak isoleren ligt op zo'n € 45 per m2 voor dakisolatie vanaf de binnenzijde: arbeidsloon, machine- en isolatiemateriaal kosten. Deze dakisolatie kostprijs kan verschillen per gekozen isolatiemateriaal en de isolatiemethode.
Meer weten over kosten dakisolatie

Precies weten wat dak isoleren binnenzijde kosten gaat voor jouw huis? Vraag dan nu 3 offertes aan via hoe-koop-ik.nl.

Beste isolatie schuin dak: doe de Koopwijzer

Dakisolatie advies van hoe-koop-ik.nlOnafhankelij...Wil je weten of dakisolatie slim is in jouw situatie? En wat de beste isolatie schuin dak is? Doe dan de dakisolatie Koopwijzer. Je weet dan direct wat de kosten en besparingen zijn van dakisolatie en welke soorten isolatiemateriaal mogelijk zijn voor jouw huis.
Start de dakisolatie Koopwijzer

Dakisolatie offertes

Beste dakisolatie kiezen: hoe doe je dat? Onafhank...

Wat zijn de kosten van dakisolatie vanaf de binnenzijde? Dat ontdek je als je offertes aanvraagt. Wij adviseren je altijd 3 offertes aan te vragen voor dakisolatie. Dat kan gemakkelijk met 1 aanvraag via hoe-koop-ik.nl. Gratis en vrijblijvend.

Zo kun je goed de kosten van dakisolatie, de isolatie adviezen en service van de isolatie bedrijven vergelijken.

Vraag nu offertes aan
Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om dakisolatie offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''


Meer informatie dakisolatie

Stappenplan dakisolatie
Welk soort isolatiemateriaal?

Welke isolatie past bij jou?

Doe de dakisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de dakisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis dakisolatie offertes

Dakisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Bij dakisolatie offertes 2 handige checklists. Ona...Vergelijk dakisolatie

Kijk & Vergelijk dakisolatie.
Alle soorten isolatiemateriaal:
Dakplaten
Glaswol, steenwol
EPS isolatie
PIR platen, PUR en meer.
vergelijk dakisolatie

dakisolatie: alle informatie