Dakisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl dakisolatie

Kosten dak isoleren

wat kost dakisolatie?

Dakisolatie kosten berekenen doe je zo. Onafhankelijke info van hoe-koop-ik.nl

Wat zijn de kosten van dak isoleren? Zo kun je de dakisolatie kosten berekenen. Wat kost dakisolatie voor jouw huis? De verschillen in de kosten van dak isoleren.

Meer dakisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dakisolatie

Kosten dakisolatie


De kosten van dakisolatie wordt bepaald door het soort isolatiemateriaal, de arbeidsuren en eventuele extra kosten voor afwerking en plaatsen van hoogwerkers. Maar er zijn meer factoren die de kosten van dakisolatie bepalen.

Hier lees je hoe de kosten van dakisolatie zijn opgebouwd. En waar je op moet letten als je de dakisolatie kosten vergelijkt. Dan weet je wat het dak isoleren kosten gaat.

Kosten dakisolatie per m2

De dakisolatie kosten worden berekend per vierkante meter (m2). Het oppervlak van het dak Dakisolatie prijzen verschillen sterk. Weet waar j...bepaalt grotendeels de dakisolatie kosten.

Als vuistregel voor de kosten van dakisolatie van een schuin dak hanteer je zo’n € 45 per m2. Dit zijn isolatiemateriaal, machine- en arbeidskosten samen.
De dakisolatie kosten worden daarnaast bepaald door het gekozen isolatiemateriaal en de manier van dakisolatie (van buitenaf of binnenzijde).

Voor een plat dak isoleren zijn de gemiddelde kosten zo’n € 50 tot € 60 per m2.

Kosten materiaal dakisolatie

Er veel keuze in isolatiemateriaal voor dakisolatie. De kosten van isolatiemateriaal voor dakisolatie verschillen. Het isolatiemateriaal verschilt in isolatiewaarde, aangeduid als R-waarde. Hoe hoger de R-waarde, hoe hoger de isolerende prestaties. En hoe hoger de dakisolatie kosten. Isolatiemateriaal met een lage R-waarde moet dikker zijn om dezelfde isolatiewaarde te behalen.

In de Kijk & Vergelijk dakisolatie kun je goed het isolatiemateriaal vergelijken op isolatiewaarde. Daar zie je ook de prijs/prestatie van soorten isolatiemateriaal voor dakisolatie naast elkaar.
De dakisolatie prijzen worden met name bepaald door de arbeidskosten en door de manier van dakisolatie.

Wat beïnvloedt de dakisolatie kosten?

Dakisolatie informatie, tips en advies. Onafhankel...

De dakisolatie kosten worden grotendeels door deze 8 factoren bepaald:

 1. Het soort dak (schuin dak/plat dak, en de hellingshoek).
 2. Het oppervlak van het dak of zolder.
 3. Het soort isolatiemateriaal (isolatiewaarde en dikte).
 4. De manier van dakisolatie (van binnenuit, van buitenaf, zoldervloerisolatie).
 5. De bereikbaarheid en hoogte van het dak (steigers of hoogwerkers).
 6. Eventueel breek- of sloopwerk.
 7. Eventueel vervangen dakpannen of dakbedekking.
 8. Speciale wensen voor de afwerking van de dakisolatie.

Kosten dakisolatie aanbrengen

Zolder isoleren doe het zelf. Weet waar je op moet...

De kosten van dakisolatie aanbrengen bestaan uit kosten van het isolatiemateriaal, arbeidsloon en andere materiaal kosten voor bijvoorbeeld de afwerking van de zolder.
Je verdient de kosten van dakisolatie deels terug via de energierekening, en deels via de waardevermeerdering van je huis. Zeker als je dakisolatie combineert met dakrenovatie.

Hoeveel je precies bespaart hangt af van jouw woning (is er een zolder, wordt deze verwarmd), het soort isolatiemateriaal en hoeveel gas je verstookt voor verwarming. Ga je dakisolatie zelf doen, dan hoef je alleen materiaalkosten te betalen. Je verdient de kosten voor dakisolatie dan in enkele jaren terug, via besparing op de stookkosten.
Alles over terugverdientijd dakisolatie
Alles over dakisolatie besparing

Kosten dakisolatie lager door subsidie

Het BTW-tarief blijft in 2021 verlaagd tot 9%. Normaal is dat 21%. Dit is een soort subsidie van de overheid om energiezuinige maatregelen, zoals dakisolatie, te stimuleren. Het lage btw-tarief geldt op de kosten van arbeid bij dakisolatie. Er zijn een aantal voorwaarden aan dit voordelige tarief verbonden.
Laag btw-tarief voor dakisolatie

Soms zijn er gemeentelijke of provinciale subsidies om je huis te isoleren. Bij je eigen gemeente kun je opvragen of er subsidieregeling is voor woningverbetering.
Alles over subsidie dakisolatie

Kosten schuin dak isoleren

Schuin dak isoleren binnenzijde. Alle info en tips...Een schuin (of hellend) dak isoleren is een van de meest voorkomende vormen van dakisolatie. De meeste huizen in Nederland hebben een schuin dak, daarom zijn er de afgelopen jaren veel manieren verzonnen om deze schuine daken te isoleren. Vaak wordt gekozen voor een “koud dak constructie”. Dit betekent dat de isolatie aan de binnenkant van het schuine dak wordt geplaatst.
Lees over methodes van dakisolatie

Voer je dakisolatie zelf uit, dan heb je alleen kosten voor het materiaal. Je verdient de kosten voor dakisolatie dan in enkele jaren terug. De kosten voor het zelf isoleren van het dak komen niet in aanmerking voor het lage BTW tarief. Alleen arbeidsloon van een isolatiebedrijf telt voor de gunstige BTW regeling. Soms is het slim om dakisolatie te laten uitvoeren in combinatie met de renovatie van het dak. Je verdient de kosten dan deels terug via je energierekening en deels via waardebehoud van het huis.

Dakoppervlak bepaalt kosten en besparing dakisolat...De kosten van een schuin dak isoleren wordt uitgedrukt per m2 dak. Let op: Bij een schuin dak isoleren is de oppervlakte van het dak (m2) groter dan de oppervlakte van de vloer. Hier zijn vaak misverstanden over. Voor het berekenen van de dakisolatie kosten moet gekeken worden naar het oppervlakte van het dak, en niet naar het vloeroppervlak.

De gemiddelde prijs dakisolatie van een schuin dak isoleren is € 45 tot € 65 afhankelijk van de gekozen isolatiemethode, isolatiemateriaal (o.a. isolatieplaten, pur schuim) en afwerking.
Bekijk alles over schuin dak isoleren

Kosten dakisolatie plat dak

Plat dak isoleren aan de buitenkant. Onafhankelijk...Wat kost een plat dak isoleren? Een plat dak isoleren gebeurt vrijwel altijd aan de buitenkant om vochtproblemen te voorkomen. Een plat dak isoleren is specialistenwerk en is altijd werk voor een professioneel bedrijf.  

De kosten van dakisolatie van een plat dak zijn dan ook veelal hoger dan de kosten van een schuin dak isoleren. De prijs voor het isoleren van een plat dak vanaf de buitenkant door een isolatiebedrijf is ongeveer € 50 tot € 60 per m2.

De hogere prijs voor plat dak isoleren is een gevolg van het feit dat de afwerking bij een plat dak nauwkeuriger moet zijn dan bij een schuin (hellend) dak. De afwatering moet goed verzorgd worden. Daarvoor zijn vaak extra materialen nodig. Ook is er meer isolatiemateriaal nodig, waardoor de kosten van het plat dak isoleren oplopen.
Bekijk alles over plat dak isoleren

Kosten dakisolatie voor jouw huis

Wil je weten wat de dakisolatie kosten zijn voor jouw huis? Doe dan eerst de Koopwijzer dakisolatie. Dakisolatie advies van hoe-koop-ik.nlOnafhankelij...Je weet dan de kosten en de besparing van dakisolatie, en ook welke soorten isolatiemateriaal mogelijk zijn.

Start de Koopwijzer dakisolatie

Kosten dakisolatie binnenzijde

Dakisolatie binnenzijde ;waar let je op? Onafhanke...Wanneer je een schuin dak zelf isoleert aan de binnenzijde ben je het goedkoopst uit. Je betaalt alleen de materiaalkosten. In dit geval kost dakisolatie ongeveer € 15 per m2. Als je het door een isolatiebedrijf laat doen, kost dat € 45 tot € 65.

Voor een schatting van de kosten van dakisolatie hoef je het dak niet op te meten. Hieronder zie je een indicatie van het aantal m2 dakoppervlak van verschillende huizen.

Soorten huizen en het gemiddeld m2 dakoppervlak:

Vrijstaand huis 100 m2
2-onder-1 kap huis 65 m2
Hoekwoning 55 m2
Tussenwoning 55 m2

Voor een 2-onder-1-kap zijn de kosten voor dakisolatie ongeveer € 4.000.
De dakisolatie kosten voor een tussenwoning zijn lager: gemiddeld € 3.000 tot
€ 3.500.
Wat zijn de dakisolatie prijzen?


Wat voor jouw huis de kosten voor dakisolatie zijn, weet je precies als je offertes aanvraagt bij een of meerdere isolatiebedrijven. Je weet dan ook hoeveel energie je door dakisolatie kunt besparen.

Met 1 aanvraag kun je via hoe-koop-ik.nl meerdere offertes aanvragen bij de isolatiebedrijven. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je de dakisolatie kosten, adviezen en soort isolatiemateriaal vergelijken.

Kosten dakisolatie buitenzijde

Als je de buitenkant van het dak wilt laten isoleren (de zogenaamde “warm dak methode”) moeten alle dakpannen eraf en moeten vaak de pannenlatten opnieuw worden aangebracht. Dit wordt door een professioneel isolatiebedrijf uitgevoerd.
Qua prijs moet je voor dakisolatie vanaf de buitenzijde rekening houden met € 60 tot € 80 per m2.

Kosten dakisolatie advies

Beste dakisolatie kiezen: hoe doe je dat? Onafhank...De dakisolatie adviseur die bij je thuis komt, bekijkt de staat van het dak en de zolder. Zijn er vochtplekken of andere problemen? Welke isolatiemethode is het beste voor jouw dak? Ook berekent hij het dakoppervlak en bekijkt hij de bereikbaarheid van het dak.

Het isolatiebedrijf weet wat er nodig is voor de beste dakisolatie van jouw huis. Dit wordt vertaald in een offerte op maat. Zo weet je precies wat de dakisolatie kosten en de besparingen zijn. En kun jij de beste dakisolatie kiezen.
Hoe kies je een isolatiebedrijf?

Dakisolatie offertes

Dakisolatie offertes aanvragen. Gratis en vrijblij...Wij adviseren je altijd 3 offertes aan te vragen voor dakisolatie. Dat kan gemakkelijk met 1 aanvraag via hoe-koop-ik.nl. Zo kun je goed de kosten van dakisolatie, de isolatie adviezen en service van de isolatiebedrijven vergelijken.
Offertes die je via hoe-koop-ik aanvraagt zijn altijd gratis en vrijblijvend.

De isolatiebedrijven, die hoe-koop-ik.nl voor je selecteerde en beoordeelde:

 • hebben ruime ervaring op het gebied van dakisolatie.
 • werken met verschillende soorten isolatiemateriaal en methodes.
 • staan kwalitatief goed bekend.
 • zijn service gericht.
 • zijn aangesloten bij de belangrijke branche-verenigingen (IKOB-BKB).
 • werken met KOMO-garantie.

Vraag nu offertes aanBij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om dakisolatie offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''

Meer informatie dakisolatie

Welk soort isolatiemateriaal?
Wat is de beste dakisolatie?
Rendement dakisolatie

Welke isolatie past bij jou?

Doe de dakisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de dakisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis dakisolatie offertes

Dakisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Bij dakisolatie offertes 2 handige checklists. Ona...Vergelijk dakisolatie

Kijk & Vergelijk dakisolatie.
Alle soorten isolatiemateriaal:
Dakplaten
Glaswol, steenwol
EPS isolatie
PIR platen, PUR en meer.
vergelijk dakisolatie

dakisolatie: alle informatie