Dakisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl dakisolatie

Dakisolatie kiezen

stap voor stap kiezen

Dakisolatie stappenplan. Onafhankelijke info van hoe-koop-ik.nl

Dakisolatie kies je niet elke dag. Neem deze 6 stappen voor het kiezen van de beste dakisolatie methode, isolatie- materiaal en isolatiebedrijf. Bekijk het dakisolatie stappenplan.

Meer dakisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dakisolatie

Stappenplan dakisolatie

stap voor stap: hoe kies ik dakisolatie?


Dakisolatie kiezen is prima te overzien. Als je weet welke 6 stappen je moet nemen. Met dit stappenplan ben je goed voorbereid op de keuze voor dakisolatie.


 • Stap 1 dakisolatie: voorbereiden

Stel jezelf vooraf deze 4 vragen:

Vraag 1. Is je huis geschikt voor dakisolatie? Dakisolatie advies van hoe-koop-ik.nlOnafhankelij...
Als het huis gebouwd is voor 1980, is het meestal geschikt. Voor die tijd werd aan het dak isolatie meestal niet aangebracht. Dakisolatie van een huis van voor 1980 geeft een besparing op je stookkosten en een warm en comfortabel voelend huis.

Wil je weten wat de beste dakisolatie is voor jouw huis?


Checklist dakisolatie


Vraag 2. Hoeveel kun je besparen met dakisolatie?
Dakisolatie bespaart geld en het milieu. Onafhanke...
De kosten van dakisolatie verdien je altijd terug. Wil je weten hoeveel je kunt besparen op je energiekosten na dakisolatie?
Bekijk besparing dakisolatie

Vraag 3. Waarom wil je dakisolatie?
Wat is voor jou de belangrijkste reden voor dakisolatie? Kou en tocht bestrijden? Meer comfort in huis? Een extra leefbare ruimte onder je dak? Isolatie om te besparen op je energierekening? Een beter energielabel voor je huis? Bijdragen aan het milieu?
Bespreek dit straks met het isolatiebedrijf. Het kan invloed hebben op de keuze van het soort isolatiemateriaal. Ontdek bij de voordelen van dakisolatie de redenen waarom jij kiest voor dakisolatie.

Met de Koopwijzer dakisolatie kom je te weten of het mogelijk is om aan jouw dak isolatie aan te brengen. En ook wat je kunt besparen met dakisolatie, wat de kosten zijn en welke soorten isolatiemateriaal voor jou het beste zijn.

Start de Koopwijzer dakisolatie


Vraag 4. Welke soort dakisolatie materiaal wil je?Kijk en Vergelijk dakisolatie op prijs/prestatie, ...
Ontdek eens of je zelf een voorkeur hebt voor een soort isolatiemateriaal voor dakisolatie.
Met de Kijk & Vergelijk dakisolatie kun je de voor- en nadelen van alle soorten dakisolatie materiaal vergelijken. Niet elk isolatiebedrijf levert alle soorten isolatiemateriaal. Offerte-aanvragen gaan via ons naar isolatiebedrijven die meerdere isolatiematerialen aanbieden.

Vergelijk dakisolatie • Stap 2 dakisolatie: offertes aanvragen 

  Dakisolatie offertes aanvragen. Gratis en vrijblij...

Dakisolatie offertes zijn altijd gratis en vrijblijvend via hoe-koop-ik.nl. Je zit nergens aan vast.
Voor een goede dakisolatie offerte komt een adviseur van het isolatiebedrijf bij je thuis kijken. Hij bespreekt welke methode van dakisolatie het beste is. Hij let op de dakconstructie en de staat van het dak. Isolatie moet ook passen bij de dakbedekking of dakpannen. De adviseur kijkt ook naar vochtplekken of koudebruggen. Voor een goed dakisolatie advies kijkt hij ook naar de binnenkant. Is het afgetimmerd? Zit er folie tegen het dakbeschot? Hoe is de overgang van het dak naar de buren?

Zo weet het isolatiebedrijf wat er nodig is voor dakisolatie. Soms ontvang je de dakisolatie offerte direct, soms wordt die later toegestuurd.
Je kunt de dakisolatie adviseur ook vragen stellen. Wij sturen je per e-mail de gratis checklist ‘welke vragen stel ik mijn isolatieadviseur’, als je dakisolatie offertes hebt aangevraagd via hoe-koop-ik.nl.

Vraag meerdere offertes aan. Bij hoe-koop-ik.nl ontvang je met 1 aanvraag meerdere dakisolatie offertes van isolatiebedrijven. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de dakisolatie kosten vergelijken.

De door hoe-koop-ik.nl geselecteerde en beoordeelde isolatiebedrijven:

 • hebben ruime ervaring op het gebied van dakisolatie.
 • werken met verschillende soorten isolatiemateriaal en methodes.
 • staan kwalitatief goed bekend.
 • zijn servicegericht.
 • zijn aangesloten bij de belangrijke branche-verenigingen als IKOB-BKB.
 • werken met KOMO-garantie.


Vraag offertes dakisolatie


 • Stap 3 dakisolatie: offertes beoordelen 

  Dakisolatie tips. Onafhankelijke info van hoe-koop...

Offertes voor dakisolatie kunnen uiteen lopen. Om een offerte te beoordelen krijg je van hoe-koop-ik.nl de checklist met ‘10 tips om offertes te vergelijken’.
De checklist krijg je per e-mail als je offertes hebt aangevraagd. Zo kun je ‘appels met appels’ vergelijken en gericht vragen stellen over de dakisolatie offertes. Let er bijvoorbeeld op dat over het arbeidsloon een BTW tarief van 6% wordt gerekend, geen 21%.

 • Stap 4 dakisolatie: isolatiebedrijf kiezen

Na het vergelijken van de offertes voor dakisolatie, ben je al dicht bij het besluit voor dakisolatie. Je kunt het isolatiebedrijf kiezen dat je de opdracht wilt geven. Spreek de laatste details rond de dakisolatie door. Leg alles goed vast, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Je maakt een afspraak voor de dag van dakisolatie.
Lees over isolatiebedrijf kiezen

 • Stap 5 dakisolatie: aanbrengen

Dakisolatie aanbrengen is meestal binnen een dag gebeurd. Meestal komen er twee mensen van het isolatiebedrijf. Wordt het dak van binnenuit geïsoleerd? Zorg ervoor dat je zolder is opgeruimd en dat alles bereikbaar is. Isolatie van het dak kan ook van buitenaf plaatsvinden.
Hoe gaat dakisolatie aanbrengen?

 • Stap 6 dakisolatie: subsidie aanvragen

Subsidie isolatie. Alle regelingen op een rij. Ona...In 2021 is er geen landelijke subsidie voor isolatie. Wel geldt een verlaagd BTW-tarief van 9% in 2021. Dat is een soort subsidie. Ook zijn er gemeentelijke of provinciale subsidies om je huis te isoleren. Bij je eigen gemeente kun je opvragen of er een subsidieregeling is voor woningverbetering. Soms hebben isolatiebedrijven deze gemeentelijke formulieren al bij zich. Controleer of je subsidie kunt krijgen om je huis te isoleren. Dat scheelt in de kosten. Bij subsidie isolatie lees je er meer over.

Wil je weten wat dakisolatie kost voor jouw huis? Met 1 aanvraag ontvang je via hoe-koop-ik.nl 3 offertes op maat. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de dakisolatie kosten vergelijken.

Vraag nu offertes aanBij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om dakisolatie offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''

Meer informatie dakisolatie

Kosten dakisolatie op een rij
Alles over zolder isoleren

Welke isolatie past bij jou?

Doe de dakisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de dakisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis dakisolatie offertes

Dakisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Bij dakisolatie offertes 2 handige checklists. Ona...Vergelijk dakisolatie

Kijk & Vergelijk dakisolatie.
Alle soorten isolatiemateriaal:
Dakplaten
Glaswol, steenwol
EPS isolatie
PIR platen, PUR en meer.
vergelijk dakisolatie

dakisolatie: alle informatie