Dakisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl dakisolatie

Aanbrengen dak isolatie

dakisolatie plaatsen

Dakisolatie advies van hoe-koop-ik.nl
Onafhankelijke info.

Hoe gaat aanbrengen dakisolatie? Met welk isolatiemateriaal ga je dakisolatie plaatsen? Info onafhankelijk over aanbrengen dakisolatie.

Meer dakisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dakisolatie

Dakisolatie aanbrengen


Dakisolatie aanbrengen hoeft geen enorme verbouwing te zijn. Bij dakisolatie zien mensen daar vaak tegenop. Ze denken dan aan dakpannen eraf, dagenlange werkzaamheden en hoge kosten. Dat hoeft niet.


Tegenwoordig zijn er veel methodes en isolatiematerialen om dakisolatie eenvoudig aan te brengen. Je dak isoleren kan al binnen 1 dag geregeld zijn als je een schuin dak isoleren laat vanaf de binnenzijde.

Hoe gaat dakisolatie aanbrengen?

Dakkapel informatie. Onafhankelijk en objectief. A...
 • Het isolatiebedrijf komt bij je thuis, bekijkt het te isoleren dak en bespreekt je wensen. Dit adviesgesprek gaat over de beste isolatiemethode en isolatiemateriaal voor jouw huis.
 • Het bedrijf spreekt een datum met je af voor de dakisolatie.
 • Dakisolatie aanbrengen gebeurt meestal bij een schuin dak. Bij een plat dak isolatie aanbrengen gaat niet zoals de dakisolatie die hieronder beschreven staat. Alles over plat dak isoleren
 • Dakisolatie aanbrengen vanaf de binnenzijde van de zolder kan binnen één dag. Als voorbereiding kun je de zolderruimte vrijmaken, zodat de isolatiespecialisten er goed bij kunnen.
 • Tegen de binnenzijde van het dakbeschot wordt het isolatiemateriaal aangebracht. Vaak zijn dat isolatieplaten. Soms hebben isolatieplaten een afwerklaag, zodat je na isolatie meteen een fraai afgewerkte zolderruimte hebt.
 • Dakisolatie vanaf de buitenzijde van een schuin dak kan een aantal dagen duren. De dakpannen gaan eraf om de dakisolatieplaten aan te brengen. Dakisolatie is ook mogelijk door isolatiemateriaal tussen de dakpannen in te blazen of in te spuiten. De dakpannen hoeven er dan niet af.

Meer weten over schuin dak isoleren binnenzijde?


Dakisolatie aanbrengen: 3 fouten

Wat zijn bij dakisolatie aanbrengen de 3 meest gemaakte fouten?Dakisolatie nadelen? Onafhankelijke info van hoe-k...

 1. Verkeerde methode: Denk voor de start goed na over de beste methode. Elk dak is anders. Bij rijwoningen wordt meestal gekozen voor dakisolatie aanbrengen vanaf de binnenzijde. Bij vrijstaande woningen kun je ook dakisolatie aanbrengen via de buitenzijde. Bij dakisolatie aanbrengen is het belangrijk dat je luchtdicht werkt. Kieren zijn een warmtelek. Isoleer ook de dakvoet, dat is de plek waar het dak op de buitenmuur aansluit. Als je in een huis woont met een houten vloer, dan is het verstandig een aantal vloerdelen te verwijderen om makkelijker bij de dakvoet te komen.
 2. Verkeerde materiaal: Elk huis is anders. Kies bij dakisolatie plaatsen voor isolatiematerialen die het best passen bij jouw dak en bij jouw wensen. Let niet alleen op de prijs, maar ook op de isolatiewaarde en bijvoorbeeld de brandveiligheid.
 3. Verkeerde folie. Voorkom problemen met vocht en condens. Hierdoor kunnen de balken gaan rotten. Bij dakisolatie aanbrengen is het belangrijk de juiste folie te kiezen.

Zelf dakisolatie aanbrengen is lastiger dan je denkt. Bij de verkeerde keuzes kunnen de gevolgen groot zijn. Dakisolatie aanbrengen op de juiste manier is vakwerk. Het is daarom verstandig advies en offertes op te vragen bij ervaren dakisolatie bedrijven.

Dakisolatie aanbrengen van binnenzijde of buitenzijde

Bij dakisolatie aanbrengen is de belangrijkste keuze vanaf welke zijde van het dak.Dakisolatie aanbrengen
Meestal wordt dit bepaald door het type huis waarin je woont. Bij rijwoningen wordt de isolatie meestal aan de binnenzijde aangebracht. Ook wordt de keuze vaak gemaakt door een bouwtechnische situatie. Als je de zolder al netjes hebt afgewerkt zul je eerder denken aan dakisolatie aanbrengen via de buitenzijde.
Lees meer over dak isoleren binnenzijde

Bij een 2-onder-1-kap woning kun je gemakkelijker afstemmen met de buren. Woon je vrijstaand dan heb je zelf de keuze. Een voordeel van dakisolatie aanbrengen vanaf de buitenzijde is, dat je binnen geen overlast hebt en rommel.
Lees meer over dak isoleren buitenzijde

Zelf dakisolatie aanbrengen

Zelf dakisolatie aanbrengen is niet altijd een juiste keus. Het varieert per situatie en het is soms lastiger dan je denkt. Het komt het meest voor bij schuin dak isoleren aan de binnenzijde. Het is eblangrijk dat het goed wordt aangebracht. Bij het isoleren van het dak met de verkeerde methode of materialen kunnen op langere termijn de gevolgen groot zijn. Dakisolatie aanbrengen op de juiste manier is vakwerk. Het is daarom verstandig advies en offertes op te vragen bij ervaren dakisolatie bedrijven. Overweeg je zelf dakisolatie aan te brengen?
Lees meer over zelf de zolder isoleren

Offertes dakisolatie aanbrengen

Beste dakisolatie kiezen: hoe doe je dat? Onafhank...

Wij adviseren je altijd 3 offertes aan te vragen voor dakisolatie. Dat kan gemakkelijk met 1 aanvraag via hoe-koop-ik.nl. Zo kun je goed de kosten van dakisolatie, de isolatie adviezen en service van de isolatie bedrijven vergelijken. Offertes die je via hoe-koop-ik aanvraagt zijn altijd gratis en vrijblijvend.

De isolatiebedrijven, die hoe-koop-ik.nl voor je selecteerde en beoordeelde:

 • hebben ruime ervaring op het gebied van dakisolatie.
 • werken met verschillende soorten isolatiemateriaal en methodes.
 • staan kwalitatief goed bekend.
 • zijn service gericht.
 • zijn aangesloten bij de belangrijke branche-verenigingen (IKOB-BKB).
 • werken met KOMO-garantie.

Vraag nu offertes aan
Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om dakisolatie offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''


Meer informatie dakisolatie

Stappenplan dakisolatie
Welk soort isolatiemateriaal?
Hoe kies je goed isolatiebedrijf?
Kosten dakisolatie op een rij
Wat is de beste dakisolatie?

Welke isolatie past bij jou?

Doe de dakisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de dakisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis dakisolatie offertes

Dakisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Bij dakisolatie offertes 2 handige checklists. Ona...Vergelijk dakisolatie

Kijk & Vergelijk dakisolatie.
Alle soorten isolatiemateriaal:
Dakplaten
Glaswol, steenwol
EPS isolatie
PIR platen, PUR en meer.
vergelijk dakisolatie

dakisolatie: alle informatie