Dakisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl dakisolatie

Fabels dak isoleren

en feiten dakisolatie

Dakisolatie kiezen hoe doe je dat? Onafhankelijke info van hoe-koop-ik.nl

Fabels over dakisolatie. Dakisolatie kost veel? Dakisolatie geeft vochtproblemen? Onafhankelijke fabels en feiten over dakisolatie.

Meer dakisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dakisolatie

Fabels dakisolatie

Feit of fabel over isolatie, zonnepanelen, cv-kete...

Dakisolatie is voor veel mensen onbekend terrein. Je dak isoleren doe je niet zo vaak. Als je er met anderen over praat, krijg je allerlei verhalen te horen. Over vochtproblemen, benauwdheid, terugverdientijd en kosten. Wat zijn fabels over dakisolatie en wat zijn feiten?

De top 5 fabels over dakisolatie op een rij. En de feiten.

1. Fabel of feit?
Dakisolatie kost heel veel

Dakisolatie prijzen verschillen sterk. Weet waar j...Dakisolatie is een maatregel waarvan veel mensen denken dat het erg veel geld kost, omdat er een enorme verbouwing nodig is. De kosten van dakisolatie worden veelal te hoog ingeschat.
Natuurlijk hangen de kosten samen met de manier van dakisolatie. Van binnenuit isolatieplaten aanbrengen is goedkoper dan van buitenaf het dak isoleren. De kosten zijn weer hoger als je, bij dakisolatie van binnenuit, ook direct aan mooie afwerklaag laat aanbrengen.

Kosten eenvoudig inschatten
Feit is dat dakisolatie ongeveer € 45 per m2 kost voor een schuin dak, en zo’n € 50 per m2 voor een plat dak. Dakisolatie voor een rijtjeshuis kost gemiddeld € 3.000 tot € 3.500. Voor een 2-onder-1-kap is dat gemiddeld € 4.000.
Wil je precies weten wat de dakisolatie kosten zijn voor jouw huis?
Doe dan de Koopwijzer dakisolatie

2. Fabel of feit?
Dakisolatie verdien je in 7 jaar terug

Dakisolatie advies van hoe-koop-ik.nlOnafhankelij...Dit is een feit. Afhankelijk van de situatie verdien je dakisolatie in 5 tot 7 jaar terug. Dat komt door de besparing op gasverbruik voor verwarming. De warme lucht in huis stijgt op. Als het dak niet geïsoleerd is, verdwijnt die warme lucht gemakkelijk, dag en nacht, naar buiten. En blijft de verwarming maar aanslaan.

30% minder gas
Door het dak te isoleren, kun je tot wel € 500 per jaar besparen. Met dakisolatie gebruik je tot 30% minder gas per jaar voor verwarming. Gas voor verwarming is het grootste deel van je energierekening. Zo verdient dakisolatie zichzelf snel terug. Daarna blijven de besparingen elk jaar gewoon doorgaan.

Wil je precies weten hoeveel dakisolatie voor jou kost, en hoeveel je terugverdient?
Vraag vrijblijvende offertes aan van erkende isolatiebedrijven

3. Fabel of feit?
Door dakisolatie is het benauwd op zolder

Dakisolatie voor een warm huis in de winter en een...Dakisolatie zorgt er voor dat het in het hele huis, en ook op zolder, behaaglijk warm blijft. Mensen zijn er soms bang voor dat de temperatuur op zolder ook in de zomer hoger oploopt door dakisolatie. Maar dat is een fabel. Het tegendeel is het geval. Dakisolatie zorgt er eerder voor dat de zolder in de zomer koeler aanvoelt dan voorheen.

Isolatie voorkomt extremen
Feit is dat een huis met dakisolatie in de winter behaaglijker warm is, terwijl in de zomer de zolder juist minder benauwd aanvoelt. Doordat het in huis minder vochtig is, en de temperatuur gelijkmatiger, voorkom je met dakisolatie bovendien vocht- en schimmelproblemen.
Meer weten over de voordelen van dakisolatie

4. Fabel of feit?
Dakisolatie is goed voor het milieu

Dakisolatie bespaart energie en het milieu. Onafha...Er zijn mensen die denken dat het maar een fabeltje is. Dat isolatie van woningen bijdraagt aan een beter milieu. Feit is in ieder geval dat je door dakisolatie veel minder gas verbruikt om het huis te verwarmen.

Isolatie en milieu
De voorraden aardgas zijn niet oneindig. Het verbranden van aardgas levert uitstoot op van gassen als CO2, waardoor het broeikaseffect vergroot wordt. Als alle huishoudens minder gas verbruiken en minder C02 uitstoten, is dat dus goed voor het milieu.
Lees alles over dakisolatie

5. Fabel of feit?
Dakisolatie geeft vochtproblemen

Vochtproblemen in huis? dakisolatie helpt. Onafhan...Toen dakisolatie nog in de kinderschoenen stond, gebeurde het wel dat het isoleren van het dak na een aantal jaren leidde tot vochtproblemen, zoals condens tegen het hout van de dakconstructie, met houtrot als gevolg. Maar die problemen zijn allang verleden tijd.

Dakisolatie helpt tegen vocht
Tegenwoordig zijn de isolatiematerialen enorm verbeterd, ten opzichte van 40 jaar geleden. Ook wordt, als dat nodig is, dampwerende of juist dampdoorlatende folie toegepast. Dakisolatie voorkomt juist vochtproblemen, als het op de juiste manier wordt aangebracht.  Wil je precies weten hoe dat gaat, het aanbrengen van dakisolatie?
Zo gaat dakisolatie aanbrengen


Offertes aanvragen is via hoe-koop-ik.nl heel eenvoudig. Zo maak je de beste keuze voor dakisolatie.Vraag nu offertes aanBij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om dakisolatie offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''


Feit of fabel? Alle informatie over isolatie, zonn...

Meer informatie dakisolatie

Welk soort isolatiemateriaal?
Hoe kies je goed isolatiebedrijf?
Wat zijn de dakisolatie prijzen?
Wat is de beste dakisolatie?

Welke isolatie past bij jou?

Doe de dakisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de dakisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis dakisolatie offertes

Dakisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Bij dakisolatie offertes 2 handige checklists. Ona...Vergelijk dakisolatie

Kijk & Vergelijk dakisolatie.
Alle soorten isolatiemateriaal:
Dakplaten
Glaswol, steenwol
EPS isolatie
PIR platen, PUR en meer.
vergelijk dakisolatie

dakisolatie: alle informatie