Dakisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl dakisolatie

Dakisolatie subsidies

welke subsidie isolatie?

Subsidie isolatie. Alle regelingen op een rij. Onafhankelijke info dakisolatie van hoe-koop-ik.nl

Kan subsidie dakisolatie voordeliger maken? Is er landelijke subsidie voor isolatie van het dak? Verdien je zonder subsidie dakisolatie ook snel terug? Bekijk alle subsidies dakisolatie in Nederland.

Meer dakisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dakisolatie

Subsidie dakisolatie


Kun je met subsidie dakisolatie voordeliger maken? Dat is soms mogelijk. Er
zijn verschillende regelingen voor isolatie subsidie. Hier lees je alles over landelijke regelingen voor isolatie subsidie.
Subsidie dakisolatie 2021. Onafhankelijke info bij...
Maar ook over de subsidie voor dakisolatie via de provincie of gemeenten. Het lage BTW bouw tarief is ook een soort subsidie op dakisolatie.

Isolatie subsidie Landelijk:        Nee, dat is er niet, lees hier meer over.
Isolatie subsidie Provinciaal:     Misschien, lees meer over subsidie per provincie.
Isolatie subsidie Gemeenten:   Ja, in verschillende gemeenten.
Verlaagd BTW tarief:                     Ja, op de arbeidskosten van dakisolatie.

Wil je weten wat de kosten zijn van dakisolatie voor jouw huis? En wat dakisolatie je gaat besparen? Vraag dan gratis meerdere offertes aan via hoe-koop-ik.nl. De isolatiebedrijven waarmee wij samenwerken, geven je advies op maat en weten alles over het aanvragen van subsidie.

Door subsidie is dakisolatie nog goedkoper!

Voor 2021 is er geen landelijke subsidie voor dakisolatie. Wel zijn er provinciale en gemeentelijke regelingen voor subsidie isolatie. Ook het BTW-tarief blijft verlaagd tot 9%. Dat is ook een soort subsidie regeling.

Meestal verdien je dakisolatie binnen 8 jaar terug. Door het lage BTW tarief en eventuele subsidie wordt dat flink korter. Bovendien verhoog je met dakisolatie de waarde van je woning. Je energielabel wordt beter, ook dat heeft een positief effect op de waarde van je woning. Meer weten?
Lees over kosten van dakisolatie
Lees over de terugverdientijd dakisolatie

Subsidie dakisolatie landelijk

Subsidie isolatie landelijkDe overheid stimuleert energiebesparende maatregelen als woningisolatie. Daarom is er ook in 2021 een verlaagd tarief voor de BTW op isolatie. Het lagere BTW-tarief is een vorm van subsidie voor isolatie. Een unieke kans om extra voordelig dakisolatie te nemen.
Voor de komende jaren wordt geen landelijke subsidie isolatie verwacht. Woningisolatie heeft eigenlijk geen subsidie nodig. De maatregelen verdien je snel terug.

Provinciale subsidie isolatie

Soms zijn er regionale subsidieregelingen voor woningeigenaren. Of er in jouw provincie een isolatie subsidie bestaat, kun je zien op energiesubsidiewijzer.nl.

Als er een provinciale isolatie subsidie regeling is, let dan goed op de voorwaarden. Deze verschillen per provincie. Bijvoorbeeld een maximum bedrag aan isolatie subsidie per inwoner, of een minimum investering. Voor veel isolatie subsidie regelingen geldt bovendien: op=op.
In de meeste gevallen wordt het verstrekken van een subsidie gekoppeld aan een verbetering van de Energie Index (EI) van je woning. Ook huurders kunnen met dakisolatie aan de slag, maar overleg vooraf met de verhuurder is noodzakelijk.

Gemeentelijke subsidies isolatie

Bij de Rijksoverheid en provincies zijn de regelingen voor isolatie subsidie nog overzichtelijk. Bij gemeenten niet: daar kan deze subsidie voor isolatie sterk verschillen. Er zijn ook verschillende voorwaarden om isolatie subsidie aan te kunnen vragen. Zoals een maximum bedrag aan isolatie subsidie per inwoner, of een minimum investering.

Voor veel isolatie subsidie regelingen geldt: op=op. Informeer voor de mogelijkheden bij jouw gemeente. Ook kun je meer informatie over de subsidies van gemeenten vinden op energiesubsidiewijzer.nl.

Subsidie isolatie en laag BTW tarief 9%


Woningisolatie valt in het lage BTW bouw tarief van 9%. Normaal is dit 21%. Het lage BTW tarief van 9% (i.p.v. 21%) geldt voor huizen van tenminste 2 jaar oud. Het 9% BTW tarief geldt voor het arbeidsloon op dak isoleren. Aan de 9 procent BTW regeling zijn een aantal voorwaarden verbonden.
Lees over lage btw dakisolatie

Zelf dak isoleren? Dan geen subsidie. De overheid stelt eisen aan het verstrekken van subsidie voor dakisolatie, zoals uitvoering door een gecertificeerd isolatiebedrijf. Ook van de btw-verlaging heb je alleen profijt als je de dakisolatie laat uitvoeren door een erkend isolatiebedrijf.
Hoe kies je een goed en erkend isolatiebedrijf?

Dak isoleren met subsidie: Vraag nu offertes aan

Dakisolatie offertes aanvragen. Gratis en vrijblij...

Wil je weten wat dakisolatie voor jou kost en hoe snel je dakisolatie terugverdient? Met 1 aanvraag ontvang je via hoe-koop-ik.nl 3 offertes op maat. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de dakisolatie kosten vergelijken.

Vraag nu offertes aan
Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om dakisolatie offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''


Meer informatie dakisolatie

Stappenplan dakisolatie kiezen
Wat zijn de dakisolatie prijzen?
Wat is de beste dakisolatie?

Welke isolatie past bij jou?

Doe de dakisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de dakisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis dakisolatie offertes

Dakisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Bij dakisolatie offertes 2 handige checklists. Ona...Vergelijk dakisolatie

Kijk & Vergelijk dakisolatie.
Alle soorten isolatiemateriaal:
Dakplaten
Glaswol, steenwol
EPS isolatie
PIR platen, PUR en meer.
vergelijk dakisolatie

dakisolatie: alle informatie