Dakisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl dakisolatie

Dakisolatie

nieuws en trends

Nieuws over dakisolatie. Onafhankelijke info van hoe-koop-ik.nl

Het laatste nieuws over dakisolatie en de ontwikkelingen op isolatie gebied lees je op hoe-koop-ik.nl.

Meer dakisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dakisolatie

Dakisolatie beter dan sparen

Dakisolatie beter dan sparen. Onafhankelijke infor...

Spaarrentes lager dan 1%. Dat is de verwachting voor 2015. Tegelijk sparen we steeds meer. Er is een alternatief! Stop je spaargeld in je huis. Isoleren levert meer op dan sparen.

Spaarrentes
Nederlanders sparen het meest van heel Europa. Zelfs nu de rente dit jaar onder de 1% duikt. Natuurlijk: met een buffer op je spaarrekening kun je onverwachte tegenvallers opvangen. Maar om rendement te halen is er iets beters. Je eigen huis!

Isolatie geeft meer rendement

Isolatie van je huis geeft je meer rendement. Je bespaart namelijk op je gasrekening. Dakisolatie levert een gasbesparing van 30%.
Met spouwmuurisolatie bespaar je 25%. Vloerisolatie verlaagt de gasrekening met 10%.
Lees verder: Dakisolatie beter dan sparen

Dag van de Duurzaamheid: dakisolatie


Dakisolatie bespaart energie en het milieu. Onafha...
Op de Dag van de Duurzaamheid vinden overal in Nederland duurzame acties plaats. Onze tip voor een duurzame actie die wooncomfort en geld opbrengt: vraag offertes aan voor dakisolatie!

Op de landelijke Dag van de Duurzaamheid, die uitgeroepen is door de stichting Urgenda, wordt iedereen opgeroepen mee te doen aan een duurzame activiteit, of zelf een goed idee in de praktijk brengen.

Duurzame acties

Op de dagvandeduurzaamheid.nl/doemee website van de Dag van de Duurzaamheid staan volop tips voor duurzame dingen die je zelf kunt doen, op kantoor, thuis of met de hele straat. Je kunt eenvoudig een keer met de fiets naar het werk gaan. Of proberen de hele straat energieneutraal te maken. En van alles er tussenin.

Dakisolatie en duurzaamheid

Je kunt op de Dag van de Duurzaamheid bijvoorbeeld eens nadenken over dakisolatie voor jouw huis. Wist je dat een huis zonder dakisolatie wel 30% meer gas verbruikt voor verwarming dan een huis met dakisolatie? Daarom is dakisolatie niet alleen duurzaam, maar ook financieel interessant.
Lees over Dag van de Duurzaamheid

Fabels en feiten over dakisolatie


Feit of fabel over isolatie, zonnepanelen, cv-kete...
Dakisolatie is voor veel mensen onbekend terrein. Je dak isoleren doe je niet zo vaak. Als je er met anderen over praat, krijg je allerlei verhalen te horen. Over vochtproblemen, benauwdheid, terugverdientijd en kosten. Wat zijn fabels en wat zijn feiten?

1. Fabel of feit?
Dakisolatie kost heel veel

Dakisolatie prijzen verschillen sterk. Weet waar j...Dakisolatie is een maatregel waarvan veel mensen denken dat het erg veel geld kost, omdat er een enorme verbouwing nodig is. De kosten van dakisolatie worden veelal te hoog ingeschat. Natuurlijk hangen de kosten samen met de manier van dakisolatie. Van binnenuit isolatieplaten aanbrengen is goedkoper dan van buitenaf het dak isoleren. De kosten zijn weer hoger als je, bij dakisolatie van binnenuit, ook direct aan mooie afwerklaag laat aanbrengen.
Lees over fabels en feiten dakisolatie

9% btw op dakisolatie blijft!


Oudere huizen kunnen verbouwd worden tegen een laag btw tarief op arbeid. Die regeling stopte in 2015. Maar niet voor alles. Voor dakisolatie geldt nog steeds het lage btw-tarief van 9%!

Laag BTW dakisolatie

In 2013 heeft de regering een pakket maatregelen genomen om de economie te stimuleren. Eén daarvan was de invoering van een tijdelijk verlaagd BTW-tarief bij verbouwen. Daarbij ging het om de arbeidskosten en niet om de materiaalkosten van een verbouwing. De materiaalkosten vielen gewoon in het 21% BTW-tarief. Van deze regeling is veel gebruik gemaakt. Maar stopte in 2015.

Dakisolatie wel 9% btw

Dakisolatie advies van hoe-koop-ik.nlOnafhankelij...Toch zijn er nog een paar uitzonderingen. De lage BTW regeling blijft wel geldig voor:
  • Dakisolatie
  • Andere vormen van isolatie
  • Schilderen
  • Stukadoren

Er zijn wel voorwaarden aan verbonden. Het huis moet tenminste 2 jaar oud zijn. Het aangebrachte isolatiemateriaal moet voldoen aan de normen voor warmteweerstand. Het lage btw tarief van 9% geldt alleen op de arbeidskosten. De materiaalkosten vallen onder het btw-tarief van 21%.
Lees verder: 9% btw op dakisolatie blijft!

De 5 voordelen van dakisolatie


Dakisolatie is een van de meest zinvolle vormen van isolatie van je huis. Als er nog geen isolatie is, en je moet kiezen waarmee je moet beginnen, dan is dakisolatie een goede keus. Het bespaart enorm veel.

Voordelen dakisolatie op een rij. Onafhankelijke i...Eigenlijk heeft dakisolatie wel 5 voordelen:
1.    Natuurlijk zorgt dakisolatie voor een lagere energierekening.
2.    Een huis met dakisolatie is meer waard.
3.    Het wooncomfort wordt verhoogd.
4.    Dakisolatie voorkomt tocht, trek en een onbehaaglijk klimaat.
5.    Met dakisolatie verbeter je het energielabel.

Lees de 5 voordelen van dakisolatie

Kunnen banken helpen met huis isoleren?


30% besparing op gas met dakisolatie. Onafhankelij...Het lijkt een vreemde vraag, maar zo onlogisch is het niet. Banken zouden kunnen helpen bij de financiering van dakisolatie, zonnepanelen of dubbel glas. Energiezuinige maatregelen die zichzelf altijd terugverdienen, er zijn risicovollere investeringen!

Tweede Kamer
De vraag is zelfs aan de orde geweest in de Tweede Kamer. In december 2014 stelde het PvdA-Kamerlid Henk Nijboer dat banken meer kunnen doen om de financiering van dergelijke maatregelen ter sprake te brengen, bijvoorbeeld bij een hypotheekgesprek.

Energiezuiniger
Nijboer wil dat banken een grotere rol spelen bij het energiezuiniger maken van woningen. Dat is goed voor het milieu, de woningmarkt en de portemonnee, zegt hij.
Lees verder : Kunnen banken helpen met huis isoleren?

Beter energielabel? Dakisolatie helptBij verkoop of verhuur van jouw huis is het sinds kort verplicht om een energielabel te kunnen tonen. De verplichting geldt sinds 1 januari 2015. Wist je dat je met dakisolatie een beter energielabel kunt krijgen? Dat verhoogt de waarde van jouw huis.


Waarschijnlijk heb je als huiseigenaar al post gekregen over het energielabel. Aan jouw huis is een voorlopig energielabel toegekend. Dat label is gebaseerd op het bouwjaar. Of je huis nu dakisolatie heeft, of op een andere manier energiezuinig is gemaakt, is nog niet meegerekend. Dat biedt jou de kans om je energielabel te verbeteren!

In het bericht staat ook dat je bij verkoop of verhuur een definitief label moet kunnen overleggen. Zo niet, dan riskeer je een boete. Zorg daarom voor een definitief, en beter, energielabel.

Lees verder: Beter energielabel? Dakisolatie helpt

Dakisolatie kopen: 8 tips


Al je weet hoeveel dakisolatie bespaart - € 300 tot € 400 per jaar - is het logisch dat je overweegt dakisolatie te kopen. Met dakisolatie bespaar je 500 tot 600 m3 aardgas, afhankelijk van de vraag of de zolder verwarmd is.

Wil je dakisolatie kopen, denk dan aan deze 8 tips.

Tip 1. Zoek dakisolatie die bij jouw huis past

Dakisolatie advies van hoe-koop-ik.nlOnafhankelij...Als jouw huis gebouwd is voor 1980, is er bij de bouw niet standaard dakisolatie aangebracht. Als je dan op zoek gaat naar dakisolatie, is het belangrijk dat je een isolatiemethode kiest die past bij jouw huis. Bekijk de checklist dakisolatie schuin dak.

Lees verder: Dakisolatie kopen: 8 tips

Warme trui en muts!


Ben je al klaar met het breien van je warme trui? Vrijdag a.s. is het Warme Truiendag. Zet dan de verwarming lager en trek een warme trui aan. Zo help je het milieu en bespaar je energie en geld.
En denk ook na over een muts op je dak.

Verminder CO2

Klimaatverandering blijft een actueel thema. Zo was 2014 het warmste jaar ooit gemeten. Met Warme Truiendag vraagt het Klimaatverbond één keer per jaar aandacht voor Dakisolatie advies van hoe-koop-ik.nlOnafhankelij...klimaatverandering. Warme Truiendag is ontstaan in 2005 na het Kyoto-protocol. Het moet iedereen herinneren aan de afspraken van het verdrag. Doel is om wereldwijd de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Ook in Nederland. Je kunt zelf meedoen.
Lees verder: Warme trui en muts!

Dakisolatie bespaart het meest!


Je kunt veel geld besparen door onnodig gebruik van energie te voorkomen. Van alle maatregelen bespaart dakisolatie het meest. Hoe zit dat?

Voorkomen van onnodige energie de beste besparing Dakisolatie bespaart geld en het milieu. Onafhanke...

De meeste mensen vinden het raar: iets kopen wat je niet gebruikt. Toch doen we dit op grote schaal met energie. We gebruiken het om het gewoon naar buiten te laten vliegen. Daarmee verspillen we honderden euro’s per jaar. En daarbij gaat het niet om aanpassing van gedrag. Maar alleen over het efficiënter gebruik van gas en stroom.

Hoog rendement cv-ketel

Het eerste waar we aan denken is een zuinige cv-ketel. Die halen door slimme technieken een hoog rendement van meer dan 100%. Maar als daarmee een ongeïsoleerd huis wordt verwarmd, verdwijnt die warmte alsnog naar buiten. Het is van belang die slim opgewekte warmte zo lang mogelijk binnen te houden. Dat kan door het huis goed in te pakken. Vanaf de 80-er jaren wordt isolatie toegepast bij de bouw van nieuwe huizen. Een groot deel van de huizen in Nederland heeft dat dus niet. Waar moet je beginnen?
Lees verder over: dakisolatie bespaart het meest!

Lagere maandlasten met dakisolatie

30% besparing op gas met dakisolatie. Onafhankelij...
Ruim tweederde deel van de energierekening in Nederland komt uit gasverbruik. Dat gasverbruik kan flink omlaag door dakisolatie. Goed voor je portemonnee en voor het milieu!

Warmte stijgt op

Ruim tweederde deel van de energierekening in Nederland komt uit gasverbruik. Dat gas gebruiken we voor verwarming en warmwater. In veel huizen in Nederland hangt een superzuinige HR-cv ketel. Maar toch gebruiken veel huishoudens meer gas dan eigenlijk nodig is. Dat komt omdat we de warmte onvoldoende binnen houden. Warmte stijgt op en zo verdwijnt ruim 30% via een ongeïsoleerd dak naar buiten. Dakisolatie is daarom een goed idee.

Dakisolatie verlaagt gasrekening met 30%

Voor het isoleren van een huis zijn er verschillende keuzes. Spouwmuurisolatie levert een besparing op van 25% en dakisolatie zelfs van 30%. Dat betekent dat je op jaarbasis honderden euro’s minder kwijt bent aan energie. Daarbij verhoog je het comfort in huis. Zeker als je de zolder gebruikt als slaap-of hobbykamer. Dakisolatie is ook een lange termijn investering. Het geeft je huis extra waarde bij verkoop. Maar ook het milieu profiteert. Door het fors lagere gasverbruik ‘produceer’ je als huishouden veel minder CO2.
Lees verder over: lagere maandlasten met dakisolatie

Welke isolatie past bij jou?

Doe de dakisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de dakisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis dakisolatie offertes

Dakisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Bij dakisolatie offertes 2 handige checklists. Ona...Vergelijk dakisolatie

Kijk & Vergelijk dakisolatie.
Alle soorten isolatiemateriaal:
Dakplaten
Glaswol, steenwol
EPS isolatie
PIR platen, PUR en meer.
vergelijk dakisolatie

dakisolatie: alle informatie