Dakisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl dakisolatie

Beste isolatie voor dak

voor jouw huis

Beste dakisolatie kiezen: hoe doe je dat? Onafhankelijke info van hoe-koop-ik.nl

Hoe kies je de beste dakisolatie? De 8-punten checklist helpt je. Kies de beste dakisolatie methode en het beste isolatiemateriaal voor jouw dak.

Meer dakisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dakisolatie

Beste dakisolatie


Dakisolatie advies van hoe-koop-ik.nlOnafhankelij...Je wilt een isolatiebedrijf dakisolatie laten aanbrengen. De keuze in soorten isolatiemateriaal is groot.


Welke van de soorten isolatiemateriaal, en welke methode van dakisolatie, is het beste voor jouw huis? Het isolatiebedrijf kan je goed adviseren. Waar je op moet letten bij het kiezen van dakisolatie? Hier krijg je alvast inzicht met deze dakisolatie checklist.
Zo weet je wat de beste dakisolatie van een schuin dak is. En van een plat dak.

Hoe kies je de beste dakisolatie?

Hoe kies je dakisolatie? Onafhankelijke info van h...

Er zijn veel verschillende soorten, typen en merken isolatiemateriaal voor dakisolatie. Een van de soorten isolatiemateriaal is glaswol. Dat is er in de typen glaswolplaten en glaswoldekens. En zo’n type glaswol is in verschillende merken verkrijgbaar.

Welk isolatiemateriaal het beste is voor dakisolatie bij jou, hangt af van je type dak, de dakconstructie en je woonsituatie. Maar ook van je eigen wensen en verwachtingen. Bijvoorbeeld: Wil je naast warmte isolatie ook geluidsisolatie? Welke isolatiewaarde wil je? Wil je de zolder gaan bewonen?

Checklist beste dakisolatie

Checklist dakisolatie. Onafhankelijke info van hoe...

De 8 punten voor de keuze van de beste dakisolatie.

1. Type dak: plat dak of schuin dak
Het type dak bepaalt welke dakisolatie methode mogelijk is.

  • Wat is de beste dakisolatie van een plat dak?

Een plat dak isoleren moet voldoen aan een aantal eisen. Het moet waterdicht gebeuren, gewicht kunnen dragen, weer-en windbestendig zijn en stormbestendig zijn. Een plat dak isoleren kan het beste vanaf de buitenzijde gebeuren. Maar er zijn meer manieren.
Lees hoe gaat plat dak isoleren

  • Wat is de beste dakisolatie van een schuin dak?

Bij een schuin dak passen 3 methodes. Een schuin of hellend dak isoleren kan vanaf de binnenzijde, de buitenzijde of tussen de dakpannen. Wat de beste dakisolatie van jouw dak is hangt van een aantal zaken. Het isolatiebedrijf kijkt naar o.a. de dakconstructie, de beloopbaarheid en de belastbaarheid van je dak. Dit heeft invloed op de beste isolatie methode en materiaal voor jouw dak.
Lees hoe gaat schuin dak isoleren


2. Type huis: dak van de buren?
In wat voor huis woon je? Is dat een tussenwoning, hoekwoning of 2-onder-1 kap? Dan moet je rekening houden met het dak van je buren. Een schuin dak isoleren vanaf de buitenzijde gaat dan alleen als je buren ook meedoen met dakisolatie. Anders kun je een schuin dak vanaf de binnenzijde isoleren. Of je kunt dakisolatie tussen de dakpannen laten aanbrengen.
Heb je een vrijstaand huis, dan kun je ervoor kiezen om je dak vanaf de buitenzijde te laten isoleren. Dat bespaart het meeste geld en energie.
Lees alles over methodes dak isoleren

3. De staat van je dak
Wat is de staat van het dak? Dakisolatie heeft alleen zin als het dak in orde is (dakpannen, goten, afwateringssysteem). Zo niet, dan moet je denken aan dakrenovatie in combinatie met dakisolatie. Zijn de dakpannen nog in orde, dan kunnen deze na renovatie en isolatie van het dak terug worden geplaatst. Dat scheelt in de kosten.

4. De woonsituatie
Zijn er op zolder vochtplekken, koudebruggen of kieren? Is het dakbeschot in orde? Het isolatiebedrijf onderzoekt het en laat dat meewegen in de keuze voor een soort isolatiemateriaal. Ook is de hoeveelheid ruimte voor dakisolatie belangrijk. Dunne isolatieplaten zijn handig als je weinig ruimte hebt. Heeft het dak veel hoeken en bochten? Flexibel isolatiemateriaal is makkelijker te verwerken dan stugge dakplaten.

5. Al aanwezige isolatie
Heb je al slechte of onvoldoende dakisolatie? Moet de isolatie hersteld worden? Belangrijk is of er al een dampremmende folie aanwezig is.

6. Zolder bewoonbaar maken?
Er is isolatiemateriaal voor dakisolatie dat isoleert en afwerkt tegelijk. Deze isolatieplaten hebben aan een kant een stootvaste, fraaie laag. Dat scheelt stucwerk of behangen. Zo heb je met dakisolatie een goed isolerende zolder en is de zolder in een keer keurig afgewerkt.
Meer weten voor de beste zolderisolatie

7. Warmte isolatie en geluidisolatie?

Welke wensen heb je zelf voor dakisolatie? Als je aan een drukke straat woont, wil je vast naast warmte isolatie misschien ook geluidsisolatie. Er zijn dakisolatie materialen die een hoge isolatiewaarde hebben en goed scoren op geluidsisolatie.

8. Wat wil je besparen?
Hoeveel moet de dakisolatie besparen? Isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde bespaart veel meer energie en kosten dan isolatiemateriaal met een standaard isolatiewaarde. Je hebt minder dik isolatiemateriaal nodig, dat is ruimtebesparend.

Isolatiemateriaal voor dakisolatie kun je goed vergelijken op isolatiewaarde, prijs/prestatie en meer.

Vergelijk dakisolatie

Beste dakisolatie kiezen

Dakisolatie top 3 wat je weten moet. Onafhankelijk...

De gouden regel voor dakisolatie is:
Beste dakisolatie = beste isolatiemateriaal + beste isolatie methode + beste isolatie plaats

Beste isolatiemateriaal dak   

Kortom: wat het beste isolatiemateriaal is voor het isoleren van je dak, en welke isolatiemethode het beste is, hangt van veel zaken af. Het isolatiebedrijf geeft je in een vrijblijvend adviesgesprek eerlijk advies over de beste dakisolatie van jouw woning. Je krijgt een degelijk advies op maat voor dakisolatie:

  • Welk isolatiemateriaal en isolatiemethode het beste is voor je huis;
  • Hoeveel dakisolatie je gaat kosten;
  • Hoeveel je gaat besparen op de energierekening.


Het isolatiebedrijf kan je ook helpen met het aanvragen van eventuele isolatie subsidie. Belangrijk is dat het isolatiebedrijf eerst kijkt naar jouw huis, situatie en wensen voordat advies gegeven wordt. En dat het werkt met verschillende soorten isolatiemateriaal. Zodat je keuze niet beperkt is tot het isolatiemateriaal waarmee het isolatiebedrijf werkt.

Tips voor een goede dakisolatie

Dakisolatie tips. Onafhankelijke info van hoe-koop...Dakisolatie tip 1:
Is je zolder wel afgetimmerd, maar niet geïsoleerd? Ga dan niet zelf het dak isoleren, maar laat je adviseren door een erkend isolatiebedrijf. Zo voorkom je vocht- en andere dakproblemen.
Bekijk hoe je een goed isolatiebedrijf kiest
.

Dakisolatie tip 2:
Laat je het dak isoleren, zorg dan dat de dakpannen, het dakbeschot en de goten in orde zijn. Zo zorg je voor een goede dakisolatie.

Vraag gratis offertes dakisolatie aan!

Dakisolatie offertes aanvragen. Gratis en vrijblij...

Wij adviseren om altijd 3 offertes aan te vragen bij erkende isolatiebedrijven. Met 1 aanvraag kun je dat doen bij hoe-koop-ik.nl. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de isolatiematerialen, service en natuurlijk de dakisolatie kosten vergelijken.

Wij hebben al gespecialiseerde en kwalitatief goede isolatiebedrijven voor je geselecteerd. Deze isolatiebedrijven voldoen aan de kwaliteitscriteria, zijn aangesloten bij de VENIN en beschikken over de KOMO-certificaten. Zo krijg je 10 jaar garantie op dakisolatie.

Vraag nu offertes aan
Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om dakisolatie offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''


Meer informatie dakisolatie

Wat zijn de prijzen dakisolatie?
Ervaringen dakisolatie

Welke isolatie past bij jou?

Doe de dakisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de dakisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis dakisolatie offertes

Dakisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Bij dakisolatie offertes 2 handige checklists. Ona...Vergelijk dakisolatie

Kijk & Vergelijk dakisolatie.
Alle soorten isolatiemateriaal:
Dakplaten
Glaswol, steenwol
EPS isolatie
PIR platen, PUR en meer.
vergelijk dakisolatie

dakisolatie: alle informatie