Dakisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl dakisolatie

Zoldervloer isolatie

slim en goedkoop

Zoldervloerisolatie is het isoleren van de zoldervloer en is handig bij een onverwarmde zolder. Onafhankelijke info van hoe-koop-ik.nl

Is dat slim, de zoldervloer isoleren? Hoe kun je de zoldervloer isoleren en wat is het beste isolatiemateriaal voor de zoldervloer? Punten om op te letten bij zoldervloer isolatie.

Meer dakisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dakisolatie

Zoldervloer isoleren


De zoldervloer isoleren kan een goed alternatief zijn voor dakisolatie. Zeker als je de zolder niet verwarmt en niet als woonruimte gebruikt.

Hier vind je wanneer het slim is om de zoldervloer te isoleren, hoe zoldervloer isolatie gebeurt en met welk materiaal. Alles over zoldervloer isoleren.

Wanneer is een zoldervloer isoleren slim?

Zoldervloerisolatie alles wat je weten wilt. Onafh...Een zoldervloer isoleren, in plaats van dakisolatie, is zeer geschikt wanneer je de zolder niet verwarmt en niet als leefruimte gebruikt.

Heb je een vliering op zolder met een beperkte stahoogte, voor het opbergen van spullen? Dan is zoldervloer isolatie ook een goed idee.

Een zoldervloer isoleren werkt als warmte isolatie. Isolatie van de zoldervloer houdt de warmte vast in huis voor het op de onverwarmde zolder komt. Dit scheelt in gasverbruik en bespaart op je energiekosten. Daarom is een zoldervloer isoleren slim als je de zolderruimte niet verwarmt. Ook helpt het isoleren van een zoldervloer tegen geluid.
Hoe kies je het juiste isolatiemateriaal?

Zoldervloer isolatie methodes

Dakisolatie top 3 wat je weten moet. Onafhankelijk...Er zijn vier methodes voor zoldervloer isoleren:

  1. Zoldervloer isoleren vanaf de zolder
  2. Betonnen zoldervloer isoleren
  3. Onderkant zoldervloer isoleren
  4. Zolderluik van zoldervloer isoleren
  • Zoldervloer isoleren vanaf de zolder

De zoldervloer isoleren is mogelijk wanneer de zolder een houten balklaag heeft. In de houten vloer worden gaten gemaakt, waarna het isolatiemateriaal wordt aangebracht. Een zoldervloer isoleren kan een goed alternatief zijn voor het duurdere dakisolatie.
Hoe kies je een isolatiebedrijf?

  • Betonnen zoldervloer isoleren

PUR-isolatie voor dakisolatie is dat het beste? On...Heb je een betonnen vloer? Dan kun je ook de zoldervloer isoleren. Aanbrengen gaat dan op een andere manier en met ander isolatiemateriaal dan wanneer je zolder een houten vloer heeft. Bovenop de zoldervloer wordt PUR schuim gespoten (polyurethaan schuim). Dit is een isolatiespray. Een zoldervloer isoleren met PUR isolatieschuim voorkomt kou en geluid.

  • Onderkant zoldervloer isoleren

Plafondisolatie. Onafhankelijke dakisolatie info v...Naast het isoleren van de zoldervloer in de balklaag is er nog een mogelijkheid: de onderkant van de zoldervloer isoleren met platen.

Eigenlijk isoleer je dan het plafond van de onderliggende verdieping met isolatieplaten. Deze isolatie moet netjes afgewerkt worden. Dat is meer werk en zorgt voor meer kosten. Deze manier van zoldervloer isoleren zorgt ook voor geluidsisolatie.

  • Zolderluik van zoldervloer isoleren

Bereik je de vliering op zolder via een opening of luik? Ook een zolderluik kun je isoleren. Zo’n zolderluik is vaak dun of er zitten kieren tussen het luik en de opening. Het luik op zolder gaat dan als een schoorsteen werken: warme lucht vanuit de hele woning wordt naar buiten gezogen door het niet-geïsoleerde dak. Denk bij een zoldervloer isoleren dus ook aan het isoleren van het zolderluik.
Meer over zolder isoleren

Hoe gaat zoldervloer isoleren aanbrengen?

Hoe kies je dakisolatie? Onafhankelijke info van h...Deze methode van zoldervloer isolatie is de meest voorkomende. Hoe gaat dat, het aanbrengen van zoldervloer isolatie?

Eerst kijkt het isolatiebedrijf naar de beloopbaarheid en belastbaarheid van de zolder. Het isoleren van een zoldervloer lijkt op spouwmuurisolatie. Er worden kleine gaten (22mm) geboord in de houten vloer. Door die gaten wordt de balklaag gevuld met isolatiemateriaal (bijvoorbeeld inblaaswol). De gaten worden na uitvoering met doppen afgedekt.

Het voordeel van een zoldervloer isoleren is dat het een kleinere ingreep is dan dakisolatie. Ook vallen de kosten van zoldervloer isoleren lager uit.
Meer over kosten dakisolatie

Zoldervloer isoleren prijs per m2

Beste dakisolatie kiezen: hoe doe je dat? Onafhank...

Wil je weten wat de zoldervloer isoleren kost? Elke situatie is anders. De prijs van zoldervloer isoleren gaat per m2. Het is gespecialiseerd werk. Niet elk isolatiebedrijf kan deze manier van isoleren goed uitvoeren. Wij hebben al goede en erkende isolatiebedrijven voor je geselecteerd.

Via hoe-koop-ik.nl ontvang je met een aanvraag meerdere offertes. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de kosten, adviezen en methodes van zoldervloer isoleren vergelijken.

Vraag nu offertes aan
Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om dakisolatie offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''


Meer informatie dakisolatie

Alles over dakisolatie
Wat zijn de dakisolatie prijzen?
Wat is de beste dakisolatie?

Welke isolatie past bij jou?

Doe de dakisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de dakisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis dakisolatie offertes

Dakisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Bij dakisolatie offertes 2 handige checklists. Ona...Vergelijk dakisolatie

Kijk & Vergelijk dakisolatie.
Alle soorten isolatiemateriaal:
Dakplaten
Glaswol, steenwol
EPS isolatie
PIR platen, PUR en meer.
vergelijk dakisolatie

dakisolatie: alle informatie