Dakisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl dakisolatie

Zolderisolatie

info en tips

Welke dakisolatie voor jouw huis? Onafhankelijke info van hoe-koop-ik.nl

De zolder isoleren levert een comfortabele ruimte in huis op. Hoeveel bespaart dat, een zolder isoleren? Waar let je op als je op zolder isolatie wilt. Hoe kies je juist? Over de verschillen tussen dakisolatie en zolder isoleren.

Meer dakisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dakisolatie

Zolder isoleren


De zolder isoleren is een goed plan als je energie wilt besparen en meer comfort wilt in huis. Door de zolder te isoleren krijg je er een leefbare ruimte bij. Hier lees je waar je op moet letten als je een zolder isoleren wilt en wat het beste isolatiemateriaal is om de zolder te isoleren.

Zolder isoleren geeft comfort en extra ruimte

Zolder isoleren geeft extra leefruimte en bespaart...Voelt jouw zolder te koud in de winter en te warm in de zomer? Een zolder zonder isolatie is een koude en vochtige ruimte die alle seizoenen onbehaaglijk voelt. In de zomer wordt het er erg benauwd zodra de zon op het dak schijnt.

In de winter voelt de zolder koud en winderig. In de lente en herfst kan het nogal vochtig zijn op zolder. Zelfs spullen die je op zolder opgeslagen hebt, voelen klam en muf aan.

Alle warmte in je huis gaat dan verloren door het ongeïsoleerde dak, met als gevolg dat je nog meer gaat stoken. Een zolder zonder isolatie is in feite ongeschikt als normale woonruimte. Een zolder zonder isolatie kost je jaarlijks vele honderden euro's aan stookkosten. Bovendien heb je een tochtig huis. Dat voorkom je door de zolder te (laten) isoleren.

Zolderisolatie voordelen

De zolder isoleren bespaart je niet alleen stookkosten, maar zorgt er voor dat jouw huis er een leefbare ruimte bij krijgt. Er zijn verschillende manieren om de zolder te isoleren. In sommige gevallen kun je zelf de zolder isoleren, andere methoden kun je het beste overlaten aan een gespecialiseerd isolatiebedrijf.

Als het op de zolderetage ’s zomers snikheet is en ’s winters ijskoud, of als je last hebt van tocht in huis, dan is de zolder isoleren een goed idee. Warme lucht stijgt op, ook in huis, en als de zolder of het dak niet geïsoleerd zijn, ontsnapt de warmte via de zolder uit je huis.

Daarom is de zolder isoleren een maatregel die veel rendement oplevert: de besparing van energiekosten is relatief groot, vergeleken met de investering.

Zolderisolatie : de voordelen van zolder isoleren....

De voordelen van zolder isoleren op een rij:

  • Je krijgt op zolder een extra bewoonbare ruimte.
  • Door een zolder isoleren heb je meer comfort in huis.
  • Zolderisolatie bespaart 30% op je energiekosten.
  • De waarde van je huis stijgt met een geïsoleerde zolder.


Hoe snel verdien je de zolderisolatie kosten terug?
Bekijk zolderisolatie kosten

Bewoonbare zolder door zolderisolatie

Schuin dak isoleren binnenzijde. Alle info en tips...Ga je de zolder als leefruimte gebruiken? Dan is de zolder isoleren een goed idee. Met zolderisolatie voelt de zolder comfortabel aan. Zo schep je mogelijkheden om van de zolder een extra slaapkamer, logeerkamer of hobbyruimte te maken.

Door de zolder te isoleren kun je de zolder ook meteen mooi afwerken. Het isoleren van de zolder werkt niet alleen in de winter. Zolderisolatie werkt ook omgekeerd. Door zolderisolatie blijft het, bij warm weer, binnen lekker koel. Prettig als je een slaapkamer op zolder hebt.

Isoleren van de zolder is vaak binnen één dag klaar, en gebeurt meestal van binnenuit. Zolderisolatie geeft weinig overlast, want er is geen grote verbouwing nodig voor het isoleren van de zolder.
Hoe gaat dakisolatie aanbrengen?

Zolder isoleren kosten

30% besparing op gas met dakisolatie. Onafhankelij...De kosten van de zolder isoleren liggen op zo'n € 45 per m2. Deze prijs van zolder isoleren lijkt hoog. Maar de kosten om de zolder te isoleren verdien je snel weer terug. De zolder isoleren bespaart veel op de energiekosten. Al snel honderden euro’s per jaar. Het voorkomt dat bij oudere woningen een groot gedeelte van de warmte uit huis verloren gaat. De energiekosten zijn de afgelopen jaren fors gestegen. Daardoor wordt de zolder isoleren steeds aantrekkelijker.

De besparing van zolderisolatie wordt vaak onderschat. Als je de zolder ook verwarmt (een slaapkamer op zolder of een plat dak van een aanbouw), is zolderisolatie een slimme keus.

Met zolder isoleren bespaar je tot 30% op de kosten van gas. Dat scheelt gemiddeld zo’n € 500 per jaar aan stookkosten. Er zijn meer voordelen. Een goed geïsoleerd huis voelt comfortabeler, is beter voor het milieu en verhoogt de woningwaarde. De kosten voor het isoleren van de zolder vallen mee als je die vergelijkt met de  verlaging van je stookkosten.
Wat bespaart zolder isoleren?

Zolder isoleren subsidie

Zolder isolatie is extra aantrekkelijk met isolatie subsidie. Daardoor is de investering lager en heb je de kosten sneller terugverdiend. Die subsidie voor zolder isoleren krijg je alleen als je dit laat doen door een erkend isolatiebedrijf. Voorwaarde voor de subsidie zolder isoleren is, dat je nog een andere isolatiemaatregel neemt. Bijvoorbeeld muurisolatie of vloerisolatie.
Meer over subsidie isolatie

Zolder isoleren doe het zelf

Isolatiebedrijf kiezen, hoe doe je dat? Onafhankel...Van binnenuit de zolder isoleren, met isolatieplaten, is een klus die je als handige doe-het-zelver kunt doen. Als je tenminste de juiste materialen gebruikt en zorgvuldig werkt. Je moet voorkomen dat er door het isoleren van de zolder vochtproblemen ontstaan. Weet waar je op moet letten als je zelf de zolder isoleren wilt.
Tips zolder isoleren doe het zelf

Zit er al folie of dakleer tegen het dakbeschot? Laat dan eerst door een isolatiebedrijf controleren of deze wel damp-open is, voordat je zelf de zolder isoleren gaat.
Vraag nu advies en offertes aan

Isolatiebedrijf zolder isoleren
Isoleren van dak bespaart 30%. Onafhankelijke isol...In sommige gevallen kun je de zolder isoleren maar beter aan een isolatiebedrijf overlaten. Als een schuin dak van buitenaf geïsoleerd moet worden, bijvoorbeeld. Dat is echt specialistisch werk, waarvoor het dak van buiten open moet. Zij kunnen de zolder isoleren en afwerken.
Ook het isoleren van een plat dak is geen klus voor een doe-het-zelver. Het risico op lekkages en vochtproblemen is te groot.
Hoe kies je een isolatiebedrijf?

Zolderisolatie met welk materiaal?

Een schuin dak van binnen isoleren doe je door isolatiemateriaal, tussen de balken, tegen het dakbeschot aan te brengen. Dat kunnen dekens of platen van glaswol of steenwol zijn. Er zijn nog veel meer soorten isolatiemateriaal waarmee je de zolder isoleren kunt.
Vergelijk isolatiemateriaal


Dampremmende isolatie op zolder
Tip isolatie. Onafhankelijke isolatie info van hoe...Belangrijk als je zelf de zolder isoleren gaat, is dat er geen gaten of kieren in de isolatielaag zitten. En dat er geen vocht in de isolatielaag kan kruipen. Let er altijd op dat er een dampremmende laag of folie aan de binnenkant (de warme kant) van het isolatiemateriaal zit.

Sommige isolatiematerialen hebben al een dampremmende laag. Soms moet je zelf dampremmende folie over het isolatiemateriaal aanbrengen.

Advies zolder isoleren

Beste dakisolatie kiezen: hoe doe je dat? Onafhank...Als je twijfelt wat de beste manier is om de zolder te isoleren, kun je altijd advies vragen aan een specialist: een erkend en betrouwbaar isolatiebedrijf. Vraag zo’n bedrijf om offerte uit te brengen voor het isoleren van de zolder. Dan komt de isolatie-specialist bij jou thuis de situatie bekijken, en geeft hij een goed advies. Vraag hem ook of er in jouw woonplaats subsidie is voor zolder isoleren.

Wil je weten wat zolder isoleren kosten gaat? Wij adviseren je altijd 3 offertes aan te vragen voor zolderisolatie. Dat kan gemakkelijk met 1 aanvraag via hoe-koop-ik.nl. Zo kun je goed de prijs van zolder isoleren, de adviezen en service van de isolatie bedrijven vergelijken.

Offertes die je via hoe-koop-ik.nl aanvraagt zijn altijd gratis en vrijblijvend.

Vraag nu offertes aan
Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om dakisolatie offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''


Meer informatie dakisolatie

Stappenplan dakisolatie
Welk soort isolatiemateriaal?
Wat is de beste dakisolatie?

Welke isolatie past bij jou?

Doe de dakisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de dakisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis dakisolatie offertes

Dakisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Bij dakisolatie offertes 2 handige checklists. Ona...Vergelijk dakisolatie

Kijk & Vergelijk dakisolatie.
Alle soorten isolatiemateriaal:
Dakplaten
Glaswol, steenwol
EPS isolatie
PIR platen, PUR en meer.
vergelijk dakisolatie

dakisolatie: alle informatie