Dakisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl dakisolatie

Dakisolatie ABC

nu makkelijk

Dakisolatie moeilijke termen op een rij. Onafhankelijke info dakisolatie van hoe-koop-ik.nl

Vaktaal over dakisolatie duidelijk uitgelegd. Wat is r-waarde isolatie? Thermische isolatie? Dakrenovatie? PIR-isolatie? Tempex isolatie? En koudebrug?

Meer dakisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dakisolatie

Dakproblemen

Welke dakisolatie voor jouw huis? Onafhankelijke i...Dakproblemen kunnen ontstaan als een dak oud is en niet goed onderhouden is. Of door verkeerd plaatsen van dakisolatie of een dakkapel. De juiste dakisolatie en een goed onderhouden dak verlossen je van veel dakproblemen.

De 6 meest voorkomende dakproblemen:

Dakprobleem 1: Vocht

Vocht is altijd in huis aanwezig, maar kan een grote boosdoener zijn. Vocht in huis ontstaat op verschillende manieren: regenwater kan je huis binnensijpelen, grondwater kan omhoog komen en condensatie door koken en douchen veroorzaakt vocht. Ventileren van je huis is erg belangrijk. Dakisolatie die verkeerd geplaatst is, kan vochtig worden.

Vocht is een voedingsbodem voor schimmels en ongedierte. Hout kan gaan rotten, bouwmaterialen brokkelen af en vocht kan de constructie van je huis aantasten. Vochtproblemen in huis? dakisolatie helpt. Onafhan...Dat leidt tot enorme (herstel)kosten. Vocht in huis veroorzaakt een ongezond leefklimaat en kan mensen ook ziek maken. Vochtproblemen op zolder los je op met onderhoud van je dak en door te kiezen voor goede dakisolatie. Laat wel een erkend isolatiebedrijf de dakisolatie uitvoeren.

Dakprobleem 2: Schimmel

In de buitenlucht bevinden zich altijd schimmelsporen. Een vochtige en koude ondergrond is een ideale voedingsbron voor deze schimmelsporen. In huis produceert schimmel veel schimmelsporen, die zich weer afzetten op muren of vloer. Doorslaand vocht, optrekkend vocht en condensatie zijn allemaal de oorzaak van schimmelgroei. Spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie kunnen vochtproblemen en daarmee schimmel voorkomen.

Schimmel is funest voor materialen in je huis, zoals behang, bekleding en hout. Uiteindelijk kan schimmel de constructie aantasten. Bovendien kunnen schimmelsporen in huis ademhalingsproblemen veroorzaken. Schimmel kan verwijderd worden. Maar vooral moet de oorzaak van schimmel worden aangepakt. Bij schimmel en vocht op zolder biedt dakisolatie uitkomst.

Dakprobleem 3: Ongedierte

Zilvervisjes (kleine insecten met een vis-achtig uiterlijk) komen veel voor in huizen op donkere en vochtige plaatsen. De zolder of kelder zijn ongeïsoleerd: een broedplaats voor ongedierte. Naast zilvervisjes kunnen wespen, torren, vliegen of muggen zich daar nestelen. Ongedierte kan zich door de woning verspreiden met overlast en schade tot gevolg.

Dakprobleem 4: Algen en mos

Algen of mos kunnen voor dakproblemen zorgen als het niet tijdig wordt verwijderd. In de winter kan het vocht in algen en mos opvriezen en zo de dakpannen beschadigen. Dakpannen kunnen breken, met lekkage als gevolg. Voorkom dit dakprobleem eenvoudig door je dak op tijd te laten reinigen. Regelmatige inspectie van je dak en onderhoud voorkomt slijtage en lekken.

Dakprobleem 5: Tocht

Tocht of trek in je huis wordt vooral veroorzaakt door kieren en gaten. Je kunt deze dichten met tochtstrips of tochtband. Tocht kan ook veroorzaakt worden door een dak zonder Dakisolatie advies van hoe-koop-ik.nlOnafhankelij...dakisolatie. De lucht wordt continu in huis omhoog gezogen. Een zolder zonder isolatie zal ’s winters en ’s zomers onaangenaam voelen.

Tocht op zolder los je op met dakisolatie. Bijvoorbeeld met isolatieplaten, vanaf de binnenzijde van een schuin dak. Spleten en openingen moeten wel goed afgedicht worden met restjes minerale wol of isolatieschuim. Anders houd je op zolder tochtige plekken. Laat dakisolatie door een erkend isolatiebedrijf uitvoeren. Dan ben je zeker van een aangenaam voelende zolder zonder tocht.
Alles over dakisolatie

Dakprobleem 6: Rottend hout

Rottend hout ontstaat door een teveel aan vocht. Rottend hout trekt ongedierte aan. De rest van de woning, zelfs de dakconstructie, kan door rottend hout worden aangetast.
Ook bestaand isolatiemateriaal zal door vocht gaan rotten. Bijvoorbeeld als de dakisolatie niet goed is uitgevoerd. Of er is gewerkt met de verkeerde folie (dampremmend of niet). Er kan bij dakisolatie vocht tussen de constructie ontstaan. Kies voor een erkend isolatiebedrijf als je het dak isoleren wilt.
Hoe kies je een isolatiebedrijf voor dakisolatie?

Dakproblemen oplossen

Beste dakisolatie kiezen: hoe doe je dat? Onafhank...

Wil je dakproblemen oplossen? Dakisolatie helpt. Dat ontdek je als je dakisolatie offertes aanvraagt. Ieder huis is anders. Daarom komt een adviseur van het isolatiebedrijf bij je thuis kijken. Zo weet het isolatiebedrijf welk isolatiemateriaal het beste is voor dakisolatie van jouw huis.

Wij adviseren om altijd 3 offertes aan te vragen bij erkende isolatiebedrijven. Met 1 aanvraag kun je dat doen bij hoe-koop-ik.nl. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de isolatiematerialen, service en natuurlijk de dakisolatie kosten vergelijken.

Wij hebben al gespecialiseerde en kwalitatief goede isolatiebedrijven voor je geselecteerd. Deze isolatiebedrijven voldoen aan de kwaliteitscriteria, zijn aangesloten bij de VENIN en beschikken over de KOMO-certificaten. Zo krijg je
10 jaar garantie op dakisolatie.

Vraag nu offertes aan
Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om dakisolatie offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''


Meer informatie dakisolatie

Alle daksisolatie termen
Kosten dakisolatie op een rij

Wat is de beste dakisolatie?

Welke isolatie past bij jou?

Doe de dakisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de dakisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis dakisolatie offertes

Dakisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Bij dakisolatie offertes 2 handige checklists. Ona...Vergelijk dakisolatie

Kijk & Vergelijk dakisolatie.
Alle soorten isolatiemateriaal:
Dakplaten
Glaswol, steenwol
EPS isolatie
PIR platen, PUR en meer.
vergelijk dakisolatie

dakisolatie: alle informatie