Dakisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl dakisolatie

Methodes dak isoleren

dakisolatie manieren

Dakisolatie advies van hoe-koop-ik.nl
Onafhankelijke info.

Dakisolatie methodes verschillen per huis. Bekijk alle dakisolatie methodes. Onafhankelijke info over wat is de beste manier van dak isoleren.

Meer dakisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dakisolatie

Dakisolatie methodes


Dakisolatie kan op verschillende manieren. Je kunt de binnen- of buitenzijde van een schuin dak isoleren, een plat dak isoleren en ook de zoldervloer, in plaats van het dak, Hoe kies je dakisolatie? Onafhankelijke info van h...isoleren.


Welke methode van dakisolatie het beste past bij je huis, hangt af van het type dak en de constructie. Maar ook je wensen en budget zijn van invloed. Alles over de methodes van dakisolatie.

Een dakisolatie methode kiezen 

Dakisolatie methodes op een rij. Onafhankelijke in...Samen met het isolatiebedrijf kies je een methode voor dakisolatie. Als huizen niet geschikt zijn voor dakisolatie van de buitenzijde, is het dak isoleren van de binnenzijde wel mogelijk. In dat laatste geval kun je het dak isoleren met of zonder afwerklaag, in allerlei diktes. Als isolatiemateriaal kun je voor dakisolatie kiezen uit minerale wol, (glaswol of steenwol), isolatieplaten (zoals PIR of EPS), of isolatieschuim (PUR).
Bekijk alles over dakisolatie


Gebruik je de zolder alleen als opslagruimte? Dan is het isoleren van de zoldervloer, in plaats van dakisolatie, misschien makkelijker en goedkoper.
De dakisolatie methodes van een schuin dak (hellend dak) en van een plat dak verschillen ook nog. We zetten de verschillende dakisolatie methodes per type dak op een rij:

Dakisolatie van schuin dak

Dakisolatie top 3 wat je weten moet. Onafhankelijk...Er zijn 3 methodes om een schuin dak te isoleren:

 1. Dakisolatie van de buitenzijde
 2. Dakisolatie van de binnenzijde
 3. Zoldervloer isolatie
 • Dakisolatie buitenzijde

  Schuin dak isoleren buitenzijde. Alle info en tips...

Deze dakisolatie aan de buitenzijde van het dak levert de beste isolatiewaarde, doordat het isolatiemateriaal goed aansluit. Deze dakisolatie methode heet “warm dak” methode. Een schuin dak isoleren vanaf de buitenzijde is wel een klus voor een professioneel bedrijf. Als het dak toch gerenoveerd moet worden en de dakpannen er af moeten, is deze methode van schuin dak isoleren ideaal.

Het is ook mogelijk om isolatiemateriaal onder de dakpannen te spuiten of te blazen, maar dit levert een mindere warme dakisolatie op.
Meer over dakisolatie buitenzijde

 • Dakisolatie binnenzijde

  Schuin dak isoleren binnenzijde. Alle info en tips...

Dakisolatie vanaf de binnenzijde wordt het meest toegepast. Deze dakisolatie methode is goedkoper dan dakisolatie vanaf de buitenzijde. Omdat de isolatie tussen de warme lucht en het dak zit, wordt deze dakisolatie methode “koud dak” methode genoemd. Hiervoor zijn verschillende isolatiematerialen geschikt. Een dampremmende folie is van belang, zodat vocht niet in het isolatiemateriaal kan trekken.

Ligt er al folie op het houten dakbeschot? Dan is het voor dakisolatie belangrijk te weten of je dak damp-open is. Zo niet, dan moet er met vochtregulerende klimaatfolie gewerkt worden. Anders kan er vocht in de constructie komen en gaat het dak rotten.
Lees meer over dak isoleren binnenzijde

 • Zoldervloer isoleren

  Zoldervloerisolatie alles wat je weten wilt. Onafh...

Als je de zolder niet bewoont, kun je kiezen om niet het dak te isoleren maar de zoldervloer. Ook kun je het plafond isoleren van de verdieping onder het schuine dak. Als je de zolder niet verwarmt, zorg je er zo voor dat de warme lucht er niet heen trekt. Zoldervloerisolatie kost minder materiaal dan isolatie van het schuine dak. Deze methode van dakisolatie wordt ook vaak bij vlieringen gebruikt.
Lees meer over zoldervloer isoleren

Welke dakisolatie methode het beste is voor jouw huis als je een schuin dak wilt isoleren hangt grotendeels af van: het type huis, de beloopbare woonruimte op zolder, je wensen voor warmte-isolatie en geluidsisolatie en je budget.

Wat is de beste dakisolatie?

Dakisolatie methode van plat dak

Plat dak isoleren: hoe gaat dat? Onafhankelijke in...Heeft je huis een plat dak? Dakisolatie bij een plat dak kan op 3 manieren:

 1. Vanaf de buitenzijde
 2. Op de dakbedekking
 3. Via de binnenzijde
 • Dakisolatie plat dak buitenzijde

De beste dakisolatie is het aanbrengen van isolatiemateriaal bovenop het platte dak, waarna de isolatie wordt afgewerkt met waterdicht materiaal. Dakisolatie vanaf de buitenzijde wordt een “warm dak” methode genoemd.
Meer over plat dak isoleren buitenzijde

 • Dakisolatie plat dak buitenzijde op de dakbedekking

Je kunt ook een plat dak isoleren door waterdichte isolatieplaten te plaatsen bovenop de dakbedekking. Om wegwaaien te voorkomen wordt een laag grind of tegels bovenop de isolatie aangebracht. Deze methode van dakisolatie is minder effectief en is alleen mogelijk als de dakbedekking in goede staat is.

 • Plat dak isoleren binnenzijde

Bij plat dak isoleren vanaf de binnenzijde wordt het isolatiemateriaal van binnen uit geplaatst tussen de balklaag. Dit wordt een “koud dak” methode genoemd. Het risico op vocht in de dakconstructie is zeer groot bij deze dakisolatie. Deze methode van plat dak isoleren wordt sterk afgeraden.
De beste dakisolatie methode voor een plat dak is langs de buitenzijde. Dat is niet eenvoudig. De kans op vochtproblemen is groot. We raden ten sterkste aan om een plat dak te laten isoleren door een ervaren isolatiebedrijf.
Lees alles over plat dak isoleren

Dakisolatie van een nieuw dak

Krijgt een nieuwe aanbouw of een nieuw huis een schuin dak? Dan zijn kant-en-klare dakplaten handig. Dat zijn dakisolatieplaten met op de buitenzijde dakbeschot. Daarop komen panlatten en dakpannen. Krijgt een nieuwe aanbouw of een nieuw huis een plat dak, dan worden vaak drukvaste isolatieplaten aanbevolen voor dakisolatie. Op de isolatieplaten komt een waterdichte afwerking.

Dakisolatie methodes en dakisolatie kosten

Dakisolatie prijzen verschillen sterk. Weet waar j...Een dak isoleren kan met verschillende soorten isolatiemateriaal. Elk isolatiemateriaal heeft een eigen isolatiewaarde. Het isolerend vermogen wordt bepaald door het soort isolatiemateriaal en de dikte. Ontdek het beste isolatiemateriaal voor jouw huis.
Hoe kies je het beste isolatiemateriaal?

De kosten dakisolatie worden per m2 bepaald. Het oppervlak van het dak bepaalt grotendeels de dakisolatie kosten, ongeacht het gekozen isolatiemateriaal. Voor de kosten van dakisolatie van een schuin dak kun je uitgaan van zo’n € 45 per m2.
Bekijk alle kosten dakisolatie

De gouden regel voor dakisolatie is:
Beste dakisolatie = beste isolatiemateriaal + beste isolatie methode + beste isolatie uitvoering

Een isolatiebedrijf kan je adviseren wat voor jouw huis de beste methode van dakisolatie is. En met welk isolatiemateriaal. Vraag nu offertes aan. Gratis en vrijblijvend.

Vraag nu offertes aan
Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om dakisolatie offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''


Meer informatie dakisolatie

Hoe kies je goed isolatiebedrijf?
Alles over zolder isoleren

Welke isolatie past bij jou?

Doe de dakisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de dakisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis dakisolatie offertes

Dakisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Bij dakisolatie offertes 2 handige checklists. Ona...Vergelijk dakisolatie

Kijk & Vergelijk dakisolatie.
Alle soorten isolatiemateriaal:
Dakplaten
Glaswol, steenwol
EPS isolatie
PIR platen, PUR en meer.
vergelijk dakisolatie

dakisolatie: alle informatie