Dakisolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl dakisolatie

Dak renoveren

voor jouw huis

Dakisolatie advies van hoe-koop-ik.nl
Onafhankelijke info.

Hoe werkt dakrenovatie? Bij welke huizen kun je dakrenovatie toepassen? Welke methodes voor dakrenovatie zijn het beste? Wat is de beste dakrenovatie voor jouw huis?

Meer dakisolatie

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees het laatste nieuws over dakisolatie

Dakrenovatie


Dakrenovatie is het repareren van oude daken. Dakrenovatie wordt vaak gecombineerd met dakisolatie. Het te isoleren dak ligt voor de renovatie toch open. Waar moet je op letten bij dakrenovatie?

Dakrenovatie bestaat uit dakisolatie met isolatiep...

Dakrenovatie verschilt

Dakrenovatie verschilt sterk per huis, want elk huis is anders en ook elk dak.

Dakrenovatie is een verzamelnaam voor 3 soorten werkzaamheden:
1. Dakrenovatie bestaand dak
2. Dakreparatie
3. Dak vernieuwing

1. Dakrenovatie bestaand dak:Dakisolatie voor jouw huis? Bekijk de checklist. O...

Bij deze vorm van dakrenovatie blijft het bestaande dak gehandhaafd, maar het wordt sterk verbeterd. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van nieuwe panlaten en vervanging van de dakpannen. Dit wordt vaak gecombineerd met het aanbrengen van dakisolatie.

Bij dakrenovatie hoeft niet meteen het hele dak vernieuwd te worden. Ook folie plaatsen of nokvorsten vastzetten valt ook onder deze vorm van een dak renoveren. Vaak zijn de dakpannen nog goed en kun je aanzienlijk besparen op de kosten van dakrenovatie door de oude pannen te hergebruiken.

2. Dakrenovatie door reparatie:

Dit zijn kleinere werkzaamheden om problemen op te lossen of grotere problemen te voorkomen. Bij een oud dak kunnen enkele dakpannen kapot zijn. Panlatten kunnen niet goed meer zijn en nokvorsten kunnen gescheurd zijn of los liggen. Een dak waarvan de nokvorsten nog ouderwets in cement liggen, kan problemen krijgen doordat het cement korrelig wordt en gaat scheuren. Dan is dakrenovatie door reparatie nodig.

3. Dakrenovatie door dak vernieuwing:

Bij deze vorm van dakrenovatie wordt het dak volledig van het huis afgehaald en vervangen door een compleet nieuw dak. Dit is een structurele oplossing. Met een geheel nieuw dak kun je vele tientallen jaren vooruit.

Met dakrenovatie heb je weer tientallen jarenlang een betrouwbaar dak. Tegen relatief lage kosten, als je dak renoveren vergelijkt met de kosten voor een compleet nieuw dak.
Lees over methodes van dakisolatie

Dakrenovatie kosten

De kosten van dakrenovatie verschillen per huis en situatie. Dakisolatie prijzen verschillen sterk. Weet waar j...In het algemeen geldt, dat dakrenovatie kosten hoger worden als je langer wacht met reparatie. Problemen aan de buitenzijde van het dak kunnen gevolgen hebben voor de constructie binnen.

In veel gevallen zijn dakpannen door ouderdom versleten. Dan kun je bijvoorbeeld kijken naar de kosten van dakrenovatie van het pannendak alleen. Omdat situaties sterk verschillen is het lastig dakrenovatie kosten per type huis of dak te geven. In de tabel staan gemiddelde dakrenovatie prijzen.

Type huis
Gemiddelde        
oppervlakte
van het dak 
Kosten per m2     Kosten
Totaal
rijwoning 55 m2 € 70 - € 85 € 3.800 - € 4.600
2-onder-1 kap woning 65 m2 € 70 - € 85 € 4.500 - € 5.500
vrijstaande woning 100 m2 € 70 - € 85 € 7.000 - € 8.500

*)Let op: Dit zijn gemiddelde dakrenovatie prijzen voor schuin dak, dakoppervlaktes verschillen per woning, benodigde werkzaamheden kunnen verschillen per situatie.

Vraag altijd meerdere offertes op maat aan. Zo kun je goed de adviezen, de isolatiematerialen, service en natuurlijk de dakisolatie kosten vergelijken.

Combineer dakrenovatie met dakisolatie

Bij vervanging van dakbedekking is het verstandig direct ook het dak te isoleren.Dakisolatie advies van hoe-koop-ik.nlOnafhankelij... Een huis verliest de meeste warmte via het dak. Door dakisolatie bespaar je 30% op de gasrekening. Dat scheelt per jaar veel geld. Zo bespaart een tussenwoning door dakisolatie bijna € 400 per jaar.

Een gemiddelde 2-onder-1-kap woning bespaart € 450 en een vrijstaand huis zelfs € 700. Door de besparing op energie verdien je de kosten van de dakrenovatie terug.

Type huis
Gemiddelde
oppervlakte
van het dak 
Kosten
dakrenovatie +
dakisolatie
Terugverdientijd
in jaren
rijwoning 50 m2 € 3.800 - € 4.600  9 jaar
2-onder-1 kap woning 65 m2 € 4.500 - € 5.500  9 jaar
vrijstaande woning 100 m2 € 7.000 - € 8.500  9 jaar

*)Let op: Dit zijn gemiddelde dakrenovatie prijzen voor schuin dak, dakoppervlaktes verschillen per woning, benodigde werkzaamheden kunnen verschillen per situatie.

Dakrenovatie met dakisolatie geeft niet alleen een voordeel op de gasrekening. De waarde van je huis wordt ook direct hoger. Zo heb je ook op de langere termijn voordeel van dakisolatie met dakrenovatie.

Dakrenovatie en dakinspectie

Dakpannen eraf voor dakisolatie? Onafhankelijke in... Voordat dakrenovatie wordt uitgevoerd, vindt een dakinspectie plaats. De staat van je dak wordt voor dakrenovatie geïnspecteerd op de volgende punten:

  • Dakpannen die niet meer op hun plaats liggen (door storm of wind).
  • Dakpannen die niet goed meer op elkaar aansluiten, of op houtwerk of isolatiemateriaal.
  • Dakpannen die los liggen en van het dak kunnen waaien.
  • Aantasting van dakpannen of dakbedekking door algen of mos.
  • Vocht of schimmel op binnenmuren of plafond.
  • Lekkage van nokvorsten.
  • Losliggende nokvorsten.
  • Aantasting van nokvorsten.
  • De toestand van de dakgoten, regenpijpen, schoorsteen, boeidelen en windveren.

Alles over schuin dak isolatie
Alles over plat dak isoleren

Tips voor dakrenovatie

Bij dakrenovatie komt veel kijken. Dakisolatie tips. Onafhankelijke info van hoe-koop...Daarom hebben we nog een aantal handige tips op een rij gezet. Zo kun je dakrenovatie goed voorbereiden:

Dakrenovatie tip 1: Vergunning dakrenovatie

In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig voor dakrenovatie. Een ervaren dakisolatiebedrijf kan je daarbij adviseren. Woon je in een monument, of verander je de dakvorm of hoogte? Overleg dan altijd vooraf met de gemeente.

Dakrenovatie tip 2: Denk aan de buren

Woon je in een rijwoning of 2-onder-1-kap? Dan is het verstandig de plannen voor dakrenovatie te bespreken met de buren. Vaak kun je dan isoleren vanaf de buitenkant. En door samen het dak te renoveren worden de kosten lager.

Dakrenovatie tip 3: Combineer met dakisolatie

Door dakisolatie bespaar je veel op je energierekening. Ruim 30% van de warmte verdwijnt via het dak. Zo verdien je de kosten van dakrenovatie weer terug.
Lees meer over dakisolatie

Dakrenovatie tip 4: Denk aan de lange termijn

De kosten van dakrenovatie kunnen hoog lijken. Door dakrenovatie wordt je huis meer waard en levert bij verkoop meer op.

Dakrenovatie tip 5: Check subsidie

Veel gemeenten vinden het belangrijk dat huizen duurzamer worden. Check daarom of er subsidie is voor dakrenovatie en dakisolatie.

Dakrenovatie tip 6: Kies voor een dakspecialist

Kies een ervaren en erkend bedrijf, dan weet je dat de dakrenovatie goed wordt uitgevoerd.

Dakrenovatie tip 7: Vraag meerdere offertes aan

Vraag altijd meerdere offertes aan bij erkende isolatiebedrijven. Zo kun je goed de adviezen, de isolatiematerialen, service en natuurlijk de kosten vergelijken.

Dakrenovatie pannendak

Dakisolatie voor jouw huis? Onafhankelijke info va...Heb je veel lekkage en zijn de dakpannen kapot? Dan kan dakrenovatie betekenen dat je huidige pannendak geheel vervangen wordt. Met dakrenovatie kun je volledig het oude dak isoleren, vervangen en voorzien van nieuwe dakpannen. Door dakrenovatie en dakisolatie van je pannendak voldoet je dak aan de huidige normen.

Dakrenovatie is een goed moment om meteen een dakkapel, dakraam of zonnepanelen te laten plaatsen. Zo maak je van een onbewoonbare zolder een comfortabele ruimte. En heb je tientallen jaren plezier van je vernieuwde dak.


Alles over dakisolatieDakrenovatie bij dakproblemen

Punten om op te letten bij dakisolatie. Onafhankel... Door isolatie van het dak kunnen problemen met de dakbedekking laat worden ontdekt. De problemen worden niet snel zichtbaar in je huis. Als vocht of schimmel zichtbaar is op het plafond of de muren is het kwaad vaak al geschied. Het houtwerk en het isolatiemateriaal zijn dan al aangetast door het vocht.
Laat je dak op tijd inspecteren en zo nodig renoveren. Anders kunnen de kosten van dakrenovatie behoorlijk oplopen.
Bekijk kosten dakisolatie

Dakrenovatie prijzen

Beste dakisolatie kiezen: hoe doe je dat? Onafhank... Dakrenovatie en isolatie gaan samen. Wil je weten wat dakrenovatie en isolatie kosten gaat? Dat ontdek je als je dakisolatie offertes aanvraagt. Ieder huis is anders. Daarom komt een adviseur van het isolatiebedrijf bij je thuis kijken. Zo weet het isolatiebedrijf welk isolatiemateriaal het beste is voor dakisolatie van jouw huis. Hij berekent een prijs voor dakrenovatie en isolatie op maat.

Wij adviseren om altijd 3 offertes aan te vragen bij erkende isolatiebedrijven. Met 1 aanvraag kun je dat doen bij hoe-koop-ik.nl. Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de isolatiematerialen, service en natuurlijk de dakisolatie kosten vergelijken.

Wij hebben al gespecialiseerde en kwalitatief goede isolatiebedrijven voor je geselecteerd. Deze isolatiebedrijven voldoen aan de kwaliteitscriteria, zijn aangesloten bij de VENIN en beschikken over de KOMO-certificaten. Zo krijg je 10 jaar garantie op dakisolatie.

Vraag nu offertes aan
Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om dakisolatie offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''

Meer informatie dakisolatie

Welk soort isolatiemateriaal?
Wat is de beste dakisolatie?
Hoe kies je een isolatiebedrijf?

Welke isolatie past bij jou?

Doe de dakisolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de dakisolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis dakisolatie offertes

Dakisolatie? Vraag offertes.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan

Bij dakisolatie offertes 2 handige checklists. Ona...Vergelijk dakisolatie

Kijk & Vergelijk dakisolatie.
Alle soorten isolatiemateriaal:
Dakplaten
Glaswol, steenwol
EPS isolatie
PIR platen, PUR en meer.
vergelijk dakisolatie

dakisolatie: alle informatie