Energie vergelijken - alles wat je weten wilt.energie vergelijken hoe-koop-ik.nl

Soorten groene energie

groene energie prijs

Groene stroom is beter voor het milieu. Op groene stroom kun je veel besparen door energie vergelijken. Alle informatie energie vergelijken bij hoe-koop-ik.nl.

Groene energie is duurzame energie. Waar wordt groene energie van gemaakt? Kun je groene energie met grijze energie vergelijken?

Meer energie vergelijken

Volg ons ook op:
Twitter
Facebook
Google+

Lees nieuws energie vergelijken

Groene energie


Groene energie: wat is de energiebron? Waar let je...Groene energie is hetzelfde als duurzame energie uit een duurzame bron. In Nederland wordt nog niet zoveel groene energie gemaakt. De meeste groene energie wordt geïmporteerd.
Onafhankelijke info over soorten groene energie, de stijging van groene energie en de prijs van groene energie.

Soorten groene energie

  • Groene energie van de zon

In Nederland zien we de zon niet elke dag. Maar het daglicht is een prima bron van groene energie. Het is ruim voldoende om zonnepanelen goed te laten werken. Zonne-energie is groene energie en nog gratis ook. Zonnepanelen verlagen je energierekening. Ook een zonneboiler werkt met groene energie.

  • Groene energie uit de wind

Groene energie wordt ook door windmolens geproduceerd. Als je groene energie koopt, zoals groene stroom, bestaat die vaak voor een deel uit windenergie. Er is ook groene energie die volledig uit windenergie bestaat.

  • Groene energie uit water

Stroometiket geeft herkomst energie aan. Soorten e...Groene energie heeft altijd een stroometiket. Daarop kun je zien waar groene energie van is gemaakt. Een deel van de groene energie komt uit waterkracht. Groene energie uit waterkracht komt meestal niet uit Nederland. Het is een exportproduct uit de fjorden van Noorwegen.

  • Groene energie uit biomassa

CO2 uitstoot vermindert als je kiest voor groene e...Biomassa is plantaardig afval dat dient als grondstof voor groene energie. Afval uit de tuin, bosbouw of landbouw wordt verbrand en omgezet in stroom. Deze groene energie heet 'CO2-neutraal'. Toen de planten nog leefden hebben ze CO2 uit de lucht gehaald. Door ze te verbranden komt CO2 vrij. Dit weegt tegen elkaar op.

  • Groene energie uit de aarde

In de aardkorst zit volop groene energie verborgen in de vorm van warmte. Warmtepompen halen in de winter de warmte uit de aarde voor verwarming van je huis. In de zomer kun je met deze groene energie het huis koelen.

Ontdek alles over energie vergelijken


Misverstanden over groene energie

De 4 misverstanden over groene energie op een rij:

1. Voor groene energie zijn andere leidingen en stopcontacten nodig?

Energie vergelijken? Weet waar je op moet letten. ...Groene energie maakt gebruik van dezelfde kabels en stopcontacten. Een verbouwing in huis is niet nodig voor groene energie, en de straat hoeft ook niet open. Al je apparaten blijven het gewoon doen. Het enige verschil: door jouw keuze voor groene energie komt jouw energie uit duurzame bronnen.

2. Met groene energie ben je duurder uit?

Groene energie is meestal even duur als andere energie. Sommige soorten groene energie, zoals zonnestroom, kunnen wel duurder zijn. Er is geen belastingverschil  tussen groene energie en grijze stoom, ook niet bij de energiebelasting. De prijs van groene energie blijft naar verwachting vergelijkbaar met die van grijze stroom.

3. Met groene energie is al mijn stroom groen?

Groene stroom is beter voor het milieu. Op groene ...Als je kiest voor groene energie betekent dat niet dat alle stroom die je verbruikt, bestaat uit groene energie. Jouw huis is aangesloten op het elektriciteitsnetwerk, en de elektriciteit in dat netwerk kan niet verdeeld worden in groene energie en andere energie. Als 40% van de huishoudens in Nederland groene energie neemt, is de stroom in jouw huis voor 40% groen. Hoe meer huishoudens groene energie nemen, hoe groter dat aandeel.

4. Wordt er in Nederland meer groene energie gemaakt als ik overstap?

Dat kan, maar hoeft niet. De energieleverancier kan zelf groene energie maken of hij kan de groene energie inkopen in het buitenland. Certificaten geven je de garantie dat jouw vraag naar energie op een groene manier wordt gemaakt.
Dit systeem wordt namens de overheid beheerd door CertiQ. Deze groen-certificaten heten 'GVO', Garantie Van Oorspong.

In de Kijk & Vergelijk energie zie je aan het aantal groene boompjes hoe groen de energie is.

Groene energie prijs

Groene energie is bij de meeste energieleveranciers niet duurder dan grijze energie. Groene energie wordt door bijna alle energieleveranciers verkocht. Ruim 40% van alle huishoudens heeft groene energie, mede omdat het niet duurder is.

In de Kijk & Vergelijk energie kun je de prijzen van groene energie producten vergelijken. Je kunt ook grijze en groene energie producten vergelijken op prijs. Energieprijzen vergelijken is niet moeilijk als je weet waar je op moet letten.

Heb je nu grijze stroom en wil je graag groene energie? Overstappen op groene energie is heel eenvoudig.
Lees hoe overstappen op energie gaat

Groene energie: steeds populairder

Groene energie zorgt voor een beter milieu. je kun...Het gebruik van groene energie groeit. En dat is goed nieuws. De overheid heeft namelijk een aantal groene doelstellingen:

  • In 2020 moet de uitstoot van CO2-gassen 20% lager zijn dan in 1990.
  • In 2020 moet ons energieverbruik voor 14% uit groene energie komen.

Dat is mogelijk als we energie besparen en vaker kiezen voor groene energie. Ruim 3 miljoen huishoudens gebruiken groene energie. Het is beter voor het milieu en niet slechter voor je portemonnee.  Als je overstapt naar een andere energieleverancier, overweeg dan direct te kiezen voor groene energie. Dat is dubbel voordeel.

Stap ook over op groene energieGroene energie vergelijken

Energie vergelijken kun je op laagste prijs, soort...Welke energie past het best bij jouw wensen? Doe de Koopwijzer energie vergelijken. Dan weet je welke energie bij je past: laagste prijs, vaste prijs of groen?
Ontdek hoeveel je met energie vergelijken bespaart en welke energieleveranciers bieden wat je zoekt.

Start de Koopwijzer energie vergelijkenMeer informatie energie vergelijken

duurzame energie
energie verbruik

Welke energie past bij jou?

Doe de Koopwijzer energie vergelijken!
• Energie advies op maat
• Ontdek je voorkeur:
   prijs, groen of zekerheid?
• Check je besparing in €
• Vind jouw leverancier
start de koopwijzer

Actueel & laagste prijs

Energie vergelijken?
Bij hoe-koop-ik.nl:
Alle energieleveranciers
   vergelijken
Laagste energieprijzen
Vergelijk energie op soort
Onafhankelijk vergelijken
Objectief

Energie vergelijken

Alle energieleveranciers vergelijken
Vergelijk energie op:
• Laagste prijs
• Groenste product
• Meeste prijszekerheid
Vergelijk energie


energie vergelijken: alle informatie