Isolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl isolatie

Isolatie blog

blog isoleren

Nieuws over isolatie. Onafhankelijke isolatie info van hoe-koop-ik.nl

Isolatie blog met de laatste nieuwtjes, trends en weetjes. Onafhankelijk isolatie blog.

Meer over isolatie

Fabels isolatie


Feit of fabel over isolatie, zonnepanelen, cv-kete...

Geloof jij alle verhalen die je hoort over isolatie? Er zijn veel misverstanden en fabels in omloop over isolatie. Dat het niet helpt bijvoorbeeld. De een zegt dat het honderden euro’s bespaart, de ander houdt het op een paar tientjes. Wat is feit, en wat is fabel?

1. Isolatie fabel of feit?
Isolatie bespaart honderden euro’s

Besparing isolatie. Hoeveel bespaart isolatie? Ona...Hoeveel euro je bespaart met isolatie, hangt natuurlijk af van het soort isolatie. Dakisolatie of spouwmuurisolatie bijvoorbeeld leveren grote besparingen op. Dat komt omdat de muren en het dak grote oppervlakken zijn, waar veel warmte kan ontsnappen.

Isoleren rendabel
Met deze vormen van isolatie kun je inderdaad honderden euro’s per jaar besparen. Datzelfde geldt voor dubbel glas, ook een vorm van isolatie die veel besparingen geeft. Met vloerisolatie bespaar je minder, maar nog altijd wel voldoende om de kosten van isolatie binnen 7 tot 10 jaar terug te verdienen.
Meer over het Hoe en waarom van isoleren

2. Isolatie fabel of feit?
Het energielabel heeft niets met isolatie te maken

Energielabel woning hoe-koop-ik.nlOver het energielabel hoor je veel verhalen. En veel fabels. Zo zijn er mensen die botweg beweren dat het allemaal onzin is. En ook zijn er nog steeds volop mensen die denken dat het energielabel voor je huis niet verplicht is. En je hoort wel eens zeggen dat je het energielabel alleen kunt verbeteren met een nieuwe CV-ketel of met zonnepanelen.

Energielabel beter
Dit zijn echter allemaal fabels. Sinds 1 januari is het energielabel verplicht als je jouw huis verkoopt. Voor kopers is een goed energielabel heel interessant. Met isolatie kunt je het energielabel van jouw huis met stappen tegelijk verhogen. Spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas: allemaal goed voor een stap zuiniger op jouw energielabel.
De 5 meest gestelde vragen over het energielabel

3. Isolatie fabel of feit?
Isolatie verdient zichzelf nooit terug

Wat is de isolatie prijs? Onafhankelijke isolatie ...Natuurlijk, het is even een investering. Voor spouwmuurisolatie in een tussenwoning betaal je gemiddeld € 900, voor dakisolatie € 3.000, voor vloerisolatie € 1.300. Maar het is een fabel dat je dat geld nooit meer terugziet.

Besparingen isolatie
Door isolatie bespaar je namelijk elk jaar een flinke hoeveelheid aardgas. Dakisolatie scheelt tot wel 30% gasverbruik, spouwmuurisolatie 25%, vloerisolatie 10%. Afhankelijk van de soort isolatie, en jouw stookgedrag, verdien je zo de kosten voor isolatie binnen 3 tot 10 jaar terug. En na die tijd blijven de besparingen nog elk jaar doorgaan.
Alles over de isolatie prijs en besparing

4. Isolatie fabel of feit?
Isolatie is goed voor het milieu

CO2 besparen met isolatie. Onafhankelijke isolatie...Helpt isolatie voor een beter milieu? Daarover doen veel onzinverhalen de ronde. Feit is dat isolatie veel warmte binnenhoudt. Afhankelijk van de soort isolatie kan dat wel tot 30% van je gasverbruik schelen.

Minder aardgas verbranden
Jouw CV-ketel verbrandt gas om de verwarming te verhitten. Bij dat verbranden van aardgas komen verschillende gassen vrij, waaronder CO2 (kooldioxide). Aangetoond is dat CO2-uitstoot stevig bijdraagt aan het broeikaseffect, met allerlei gevolgen voor ons klimaat. Bovendien is aardgas een brandstof die langzaam maar zeker op begint te raken. Bijna alle regeringen in de wereld nemen maatregelen om CO2-uitstoot te beperken. En dat kun jij zelf ook. Door isolatie.

5. Isolatie fabel of feit?
Isolatie geeft meer comfort

Isolatie voor je huis. Onafhankelijke isolatie inf...Je hoort het vaak zeggen: isolatie geeft meer wooncomfort. Maar wat is dat dan precies? Of is dat alleen maar een mooie kreet, een fabeltje dat mensen moet overtuigen? Wooncomfort is lastig uit te drukken in geld of cijfers.

Prettiger wonen
Veel mensen die isolatie hebben laten aanbrengen vertellen dat ‘de atmosfeer’ in huis veranderd is, en dat ‘het veel prettiger aanvoelt’. Dat heeft een aantal redenen. Bijvoorbeeld omdat trek en tocht verdwenen is. Dat zie je niet, maar voel je wel in huis. Of omdat de vloer niet meer altijd zo kil is. Omdat de muren geen kou meer uitstralen. Dat geeft een prettige warmte in huis, een goede luchtvochtigheid en een beter gevoel.
Lees isolatie en gezondheid

Extra voordeel van het aanbrengen van isolatie of dubbel glas is dat buitengeluiden meer gedempt worden. Het is rustiger en aangenamer in huis na isolatie, dat is een feit.

Vraag isolatie offertes aan

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om isolatie offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''

Feit of fabel? Alle informatie over isolatie, zonn...
Dit is een artikel uit de serie Fabels en feiten van hoe-koop-ik.nl.

Meer informatie isolatie

Isolatie :info & tips
Ander isolatie nieuws
Blog isolatie

Welke isolatie past bij jou?

Doe de isolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de isolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis isolatie offertes

Isolatie? Vraag offertes aan.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan 2 gratis handige checklists bij isolatie offertes ...

Isolatie bespaart tot 30%. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhank...

Kijk & Vergelijk isolatie

Vergelijk soorten isolatie en isolatiematerialen:
Spouwmuurisolatie
Dakisolatie
Vloerisolatie
Kruipruimte isolatie
vergelijk isolatie

isolatie: alle informatie