Isolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl isolatie

Energielabel woonhuis

verbeter je energielabel

Isolatie voor je huis. Onafhankelijke isolatie info van hoe-koop-ik.nl

Het energielabel van je woning is een voorlopig energie-
label. Wat kun je doen om het energielabel woning te verhogen?

Meer over isolatie

Energielabel woning


Een energielabel woning is verplicht bij verkoop of verhuur van jouw huis. De verplichting geldt sinds 2015. Wist je dat je met isolatie, een nieuwe cv-ketel of zonnepanelen een beter energielabel kunt krijgen? Dat verhoogt de waarde van jouw huis.


Energielabel woning hoe-koop-ik.nlWaarschijnlijk heb je als huiseigenaar al post gekregen over het energielabel. Aan jouw huis is een voorlopig energielabel toegekend. Dat energielabel woning is gebaseerd op het bouwjaar. Of je huis nu isolatie heeft, of op een andere manier energiezuinig is gemaakt, is nog niet meegerekend. Dat biedt jou de kans om je energielabel te verbeteren!

In het bericht staat ook dat je bij verkoop of verhuur een definitief label moet kunnen overleggen. Zo niet, dan riskeer je een boete. Zorg daarom voor een definitief, en beter, energielabel woning.

Bekijk de 5 vragen over het energielabelEnergielabel woning aanpassen

Het voorlopig energielabel is een inschatting van de energiezuinigheid. Het loopt (net als bij wasmachines) van A tot G. Om een definitief label te krijgen, moet je zelf aantonen wat je veranderd hebt. Dat kan via een website van de overheid, met foto’s en rekeningen van bijvoorbeeld dakisolatie. Die website werkt niet altijd goed, tot grote ergernis van eigenaren en adviseurs. Aan de problemen wordt gewerkt.

Ga je het huis niet verkopen of verhuren? Dan kun je het voorlopige energielabel ongewijzigd laten. Je kunt het regelen als je het nodig hebt. Het aanvragen van een definitief energielabel is niet gratis. Bovendien is het energielabel maar 10 jaar geldig.

Beter energielabel woning

Beste isolatie. Hoe kies je de beste isolatie. Ona...Er zijn veel redenen om een definitief energielabel aan te vragen. Voor een koper is een goed energielabel aantrekkelijk. Het energielabel geeft informatie over de energiezuinigheid, en dus over de maandlasten voor energie. Met een beter energielabel woon je ook comfortabeler. Voor verwarming van het huis is minder gas nodig. En dat betekent minder CO2 uitstoot, dus ook het milieu profiteert.

Het energielabel van je woning verbeteren kan o.a. door:
  • Spouwmuurisolatie
  • Dakisolatie
  • Vloerisolatie
  • Dubbel glas
  • Nieuwe cv-ketel
  • Zonnepanelen

Lees alles over isolatie

Energielabel woning verbeteren met spouwmuurisolatieIsolatie is de snelste manier om de energiezuinigheid te verbeteren. Met isolatie gaat je energielabel direct een stap omhoog. Bovendien bespaar je tot 30% op de stookkosten.
Voor de spouwmuur is dat 25%. Deze maatregelen heb je snel terugverdiend. Spouwmuurisolatie al binnen 3-5 jaar. Het is goedkoper dan algemeen gedacht. Een hoekhuis is al geïsoleerd voor ongeveer € 1.200.
Naast een beter energielabel en de besparing, geniet je van een beter wooncomfort.
Energielabel omhoog met spouwmuurisolatie

Alles over spouwmuurisolatie


Energielabel woning verbeteren met dakisolatie

Energielabel verhogen met dakisolatie. Onafhankeli...
Met dakisolatie gaat je energielabel direct een stap omhoog. Bovendien bespaar je tot 30% op de stookkosten. Dat heb je snel terugverdiend. Dakisolatie al binnen 5-7 jaar. Naast een beter energielabel en de besparing, geniet je van een beter wooncomfort.
Energielabel omhoog met dakisolatie

Alles over dakisolatieEnergielabel woning verbeteren met vloerisolatieMet vloerisolatie en spouwmuurisolatie samen gaat je energielabel direct een stap omhoog.
Vloerisolatie levert je een comfortabeler huis op, door een gelijkmatige temperatuur en minder vocht in huis. Je kunt veel besparen met vloerisolatie. Vloerisolatie bespaart al snel 5-7 kubieke meter gas per m2 per jaar.
Energielabel omhoog met vloerisolatie

Alles over vloerisolatieEnergielabel woning verbeteren met dubbel glas

Dubbel glas informatie. Onafhankelijke info van ho...
Met het plaatsen van dubbel glas gaat je energielabel direct een stap vooruit. Want je kunt met isolatieglas flink besparen op je energieverbruik voor verwarming. Met dubbel glas en spouwmuurisolatie samen gaat je energielabel direct 2 stappen omhoog.
HR++ glas bespaart al snel per m2 gemiddeld 20 tot 25 m3 gas. Zo levert HR++ glas een besparing op van ongeveer € 23 per m2 per jaar.
Energielabel omhoog met dubbel glas

Alles over dubbel glasEnergielabel woning verbeteren met zuinige cv-ketel


Een nieuwe CV-ketel is een snelle manier om de energiezuinigheid te verbeteren. Een cv ketel van 15 jaar of ouder verbruikt te veel gas. Met een nieuwe HR ketel bespaar je jaarlijks 15% tot 20% vergeleken met een gewone cv ketel. Zo verdient de nieuwe cv ketel zichzelf terug. En verbetert je energielabel.
Energielabel woning omhoog met nieuwe cv-ketel

Alles over de cv-ketel


Energielabel woning verbeteren met zonnepanelenMet zonnepanelen gaat je energielabel direct een stap omhoog. Zonnepanelen verdien je binnen 10 jaar terug, inclusief installatie. Zonnepanelen gaan daarna nog zeker 15 jaar gratis door! En het betere energielabel blijft natuurlijk in stand.
Energielabel woning omhoog met zonnepanelenAlles over zonnepanelenEnergielabel omhoog? Vraag offertes aan

Isolatie offertes aanvragen. Gratis en vrijblijven...Wil je jouw energielabel woning verbeteren en weten wat de kosten zijn? Vraag dan offertes aan. Ontvang met 1 aanvraag 3 offertes op maat.  Gratis en vrijblijvend. Zo kun je goed de adviezen, de service en natuurlijk de isolatie kosten vergelijken.

Offertes voor isolatie
Offertes voor zonnepanelen
Offertes voor cv-ketel
Offertes dubbel glas

Bij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan de adviseur te stellen.''


Meer informatie isolatie

Isolatie :info & tips
Hoe kies je een isolatiebedrijf?
Hoe kies je isolatiemateriaal?
Wat is de beste isolatie?

Welke isolatie past bij jou?

Doe de isolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de isolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis isolatie offertes

Isolatie? Vraag offertes aan.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan 2 gratis handige checklists bij isolatie offertes ...

Isolatie bespaart tot 30%. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhank...

Kijk & Vergelijk isolatie

Vergelijk soorten isolatie en isolatiematerialen:
Spouwmuurisolatie
Dakisolatie
Vloerisolatie
Kruipruimte isolatie
vergelijk isolatie

isolatie: alle informatie