Isolatie - alles wat je weten wilt.hoe-koop-ik.nl isolatie

Jaren 60 huis isoleren

hoe en wat?

Huis isoleren. Hoeveel ga je besparen en wat kost jouw huis isoleren? Onafhankelijke isolatie info van hoe-koop-ik.nl

Isolatie huis jaren 60. Wat kun je isoleren bij een jaren 60 woning? Wat bespaart isolatie bij een jaren 60 huis? Onafhankelijke info over huis isoleren jaren 60.

Meer over isolatie

Isolatie huis jaren 60


Een huis uit de jaren ’60 heeft bij de bouw nauwelijks isolatie meegekregen. Woon je in een jaren 60 huis, of wil je er misschien een kopen? Bedenk dan dat je erg veel kunt besparen op energieverbruik met isolatie van die woning.

Jaren 60 doorzonwoningen

Isolatie huis jaren 60. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhankeli...In de jaren 60 was Nederland nog volop bezig met het bouwen van veel woningen. De ‘wederopbouw’ van na de oorlog was eigenlijk nog in volle gang, en daarnaast waren er veel woningen nodig, omdat de bevolking groeide en we steeds welvarender werden.

Iedereen wilde een huisje met een tuintje, en die werden dan ook massaal gebouwd. Denk aan wijken vol eenvormige doorzonwoningen met vaak een plat dak, flatgebouwen van 3 of 4 lagen met betonnen balkonnetjes.

Isoleren jaren 60 woning

Energielabel woning hoe-koop-ik.nlIn de jaren 60 was isolatie van huizen nog niet zo’n issue. De energiecrisis brak immers pas in het begin van de jaren 70 uit.

Een jaren 60 huis heeft bij de bouw meestal geen isolatie meegekregen: geen spouwmuurisolatie, geen dakisolatie, geen vloerisolatie en geen dubbel glas.
Lees over isolatie: info & tips

Een jaren 60 huis krijgt zonder isolatie krijgt dan ook standaard het laagste energielabel, een ‘G’. Ben je eigenaar van een jaren 60 huis? Isoleren kan de woning veel energiezuiniger maken. En het energielabel stappen hoger maken.
Alles weten over het energielabel

Spouwmuurisolatie jaren 60 woning

Met spouwmuurisolatie van een jaren 60 woning kun je tot wel 25% besparen op je gasrekening. Bovendien verbetert het energielabel van een jaren 60 huis door isolatie.
Alles over spouwmuurisolatie

Dakisolatie jaren 60 huis

Dakisolatie kan tot wel 30% energie besparen. Heb je een typische jaren 60 woning met een plat dak, dan is het wel zaak dat je een goede dakisolatie specialist naar de isolatie laat kijken. Bij een plat dak is de kans op lekkages groter als dakisolatie niet goed gebeurt.
Alles over dakisolatie

Isoleren jaren 60 woning met dubbel glas

Dubbel glas voor jouw huis? Alles over dubbel glas...Kenmerkend voor die doorzonwoningen in de jaren 60 waren de grote ramen voor en achter. Over de hele breedte van het huis. Grote ramen met enkel glas. Daardoor heb je als bewoner een heerlijke lichtval binnen. Maar tegelijk is zo’n grote plaat enkel glas eigenlijk een groot tochtgat. Deze ramen van enkel glas isoleren nauwelijks, er vindt voortdurend uitwisseling plaats van de kou van buiten en de warmte die je binnen maakt met je verwarming.

Met het plaatsen van isolerend glas, zoals HR++ glas, in een jaren 60 huis, bespaar je dus erg veel energie, omdat de ramen zo groot zijn. HR++ glas bespaart per m2 gemiddeld 20 tot 25 m3 gas. Let er wel op of de kozijnen van jouw jaren 60 woning wel geschikt zijn voor dubbel glas.
Alles over dubbel glas

HR-ketel
Cv ketel merken. Alles over Atag cv ketel, Remeha ...Je kunt het je niet meer voorstellen, maar menig jaren 60 huis had standaard geen centrale verwarming. In de woonkamer stond een gaskachel voor de warmte, in de keuken een geiser voor warm water. En op de slaapkamers bijzetkacheltjes om bevriezing te voorkomen. Je snapt dat dit veel gas en elektriciteit kost.
Verwarming en warm water door het hele huis, met een moderne HR-ketel, verdient zichzelf altijd terug in een jaren 60 huis.
Alles over cv-ketels


Wil je meer weten over het isoleren van een jaren 60 woning?

Doe de isolatie Koopwijzer

Jaren 60 woning isoleren? Vraag offertes aan

Plannen om je jaren 60 woning te isoleren? Bereid je aankoop goed voor en weet waar je op moet letten. Speciaal daarvoor is er de isolatie Koopwijzer. Daarmee ontdek je snel wat het best bij jouw Huis isoleren. Hoeveel ga je besparen en wat kost ...huis  past. En wat de kosten en opbrengsten zijn.

Vraag ook altijd meerdere offertes aan. Dan kun je goed het advies, de kosten en de service vergelijken.
Isolatie offertes kunnen sterk verschillen. Offertes vergelijken wordt dan lastig. Speciaal daarom heeft hoe-koop-ik.nl een checklist ontwikkeld: ‘7 tips om offertes te vergelijken’.

Daarmee vergelijk je offertes op de juiste manier. Je krijgt hem gratis als je via hoe-koop-ik.nl offertes aanvraagt.

Vraag isolatie offertes aanBij je offerte-aanvraag ontvang je GRATIS 2 handige checklists:
● ''7 tips om isolatie offertes goed te vergelijken.''
● ''13 vragen om aan het isolatiebedrijf te stellen.''


Meer informatie isolatie

Huis isoleren
Hoe kies je een isolatiebedrijf?

Wat is de beste isolatie?
Na-isolatie

Welke isolatie past bij jou?

Doe de isolatie Koopwijzer

Ontvang advies voor jouw huis.

Welk isolatiemateriaal is geschikt?

Wat zijn de isolatie kosten?

Hoeveel ga je besparen?

start de koopwijzer

Gratis isolatie offertes

Isolatie? Vraag offertes aan.

√ Bij erkende isolatiebedrijven

√ 3 offertes met 1 aanvraag

Gratis en vrijblijvend

√ Vergelijk adviezen en kosten

vraag gratis offertes aan 2 gratis handige checklists bij isolatie offertes ...

Isolatie bespaart tot 30%. Hoe-Koop-Ik.nl Onafhank...

Kijk & Vergelijk isolatie

Vergelijk soorten isolatie en isolatiematerialen:
Spouwmuurisolatie
Dakisolatie
Vloerisolatie
Kruipruimte isolatie
vergelijk isolatie

isolatie: alle informatie